de stad bekeken door een Prager

met categorie:  

(foto: Stanislav Sedlak)

Ik ben er even tussenuit geknepen om Budapest te ontdekken.  Maar nu ben ik terug in 'mijn' Mechelen - én terug op Mechelenblogt.   En ik merk dat ondertussen ook hier 'getoerist' werd.  Uit een ander Middeneuropees land, was ene Stanislav Sedlak op bezoek.  Stanislav woont in het prachtige Praag, maar wist onze stad ook heel verrassend op de plaat vast te leggen: ongewoon origineel, met lage standpunten...  Kortom: erg leuk om te bekijken...

Mooi toch?

      

En wat te denken van deze andere foto's...?

't is de Moldau wel niet, maar ook Dijle en Melaan zijn best fotogeniek...  Géén Mechelaar die hiermee niet akkoord is...

of?

ter info: Al deze fotos zijn gemaakt door een zelfgemaakte pinhole camera. Een soort van camera obscura gemaakt van een blikje. Vandaar de gekke vervormingen. De fotogevoelige plaat ligt gekruld in de doos.

(Meer van zijn foto's)

 

Wij hebben vroeger op school ook nog zo'n camera obscura gemaakt met een... schoendoos - heel leuk als experiment maar deze foto's hierboven zijn gewoon prachtig !!

Het geeft wel een heel mooi effect.

Héél schoon, Jan. Merci.