Nieuws van de week

met categorie:  

 

(Bron GVA)

Schuttersvest krijgt parking voor 380 auto's

In oktober 2012 moet op de Schuttervest een ondergrondse parkeergarage voor 380 auto's openen. "Volgend jaar kan de bouw al starten. Wij gaan op zoek naar een privé-investeerder", zegt schepen van Mobiliteit Karel Geys. Het schepencollege heeft vrijdag het bestek voor het project goedgekeurd.


Nieuwe zitbank aan Dijle al in brand gestoken


Vandalen hebben aan Nekkerspoel-Borcht een nieuwe zitbank in brand gestoken. Ze was er pas geplaatst. Even uitblazen aan kasteelpark De Borcht langs de Dijle zit er voor wandelaars en fietsers na amper een week al niet meer in. Buurtbewoners reageren boos. Zij klagen aan dat de bank vanaf het begin werd ingepalmd door hangjongeren.

Mechelen schuift aan voor langste veggietafel


De langste veggietafel op de Mechelse Grote Markt was donderdagavond een groot succes. De vzw Mechelse Klimaatstad dat het evenement organiseerde, kwam letterlijk tafels en stoelen te kort. Met hun initiatief wilden de leden mensen informeren over de effecten van overmatige vleesconsumptie.

(Bron Nieuwsblad)


Feestelijke opening voor Rivierenland


Zondag wordt het wandelnetwerk Rivierenland officieel ingewandeld. Het netwerk brengt meer dan 310kilometer wandelroutes samen in kaart. Het gaat meteen om het grootste wandelnetwerk in Vlaanderen.

Langste veggietafel

Het Kempense koppel Jeroen en Isaura, dat deelneemt aan Mijn Restaurant, kwam gisteren een kijkje nemen aan de 'langste veggietafel' in Mechelen. Daar kwamen 400 mensen vegetarisch eten. 'Wij zetten bewust vegetarische gerechten op onze kaart', zei kok Jeroen.

Hof Van Busleyden wordt feestelijk gesloten voor renovatie

Zondag sluit het Hof van Busleyden de deuren voor een grondige renovatie en uitbreiding. Met een groot afscheidsfeest worden de deuren gesloten. Het Hof van Busleyden gaat volgende week dicht. Het museum wordt klaargemaakt voor een ingrijpende uitbreiding en renovatie, die in september van start gaat. Omdat archeologen de bodem eerst gaan bestuderen, beginnen de eerste voorbereidende werken al in de loop van volgende week.

(Bron Radio Reflex)

OP STAP IN SINT-KATELIJNE-WAVER, HET ROOSENDAELPAD

Op zondag 25 april kan je ter gelegenheid van de officiële opening van het wandelnetwerk Rivierenland deelnemen aan de inwandeling van het Roosendaelpad (9 km).

De inwandeling in groep start om 14u aan het toeristisch infokantoor, gelegen op de site van de Midzeelhoeven aan het Groentemuseum - Midzelen 25A te Sint-Katelijne-Waver.

Via de oude spoorwegberm gaat de wandeling richting de voormalige abdijsite van Roosendael, waar je getrakteerd wordt op een Waverwoudje en een Roosendaelbier of koffie. Via het Sint-Michielspark gaat de route terug richting de Midzeelhoeven.

Onderweg krijg je uitleg over het landschap, fauna en flora door Natuurpunt.

Ik ben zowiezo fan van de 'veggie-dag', zoals een aantal bloggers me al langer kennen.

Het koppel Jeroen en Isaura willen vegetarische gerechten op hun kaart zetten? Ik hoop dan ook op democratische prijzen. Hun prijzen zijn - wat ze zelf wilden - à la 'D'Hoog en Folliez, en vind ik persoonlijk te hoog gegrepen voor een beginnend restaurant.