8 mei: Hallo Heihoek

met categorie:  

Het centrum van Mechelen zal op zaterdag 8 mei bruisen van energie, want de hele dag kan je in stadswijk Heihoek terecht voor de eerste editie van wijkfeest “Hallo Heihoek”. Van 's ochtends tien tot 's avonds zes kan je genieten van veel muziek en cultuur, maar ook van een culinaire uitstap doorheen de verschillende culturen die je in die wijk kan terugvinden. Ook aan de kids wordt gedacht, waardoor het een ervaring wordt voor het hele gezin. 
De wijk Heihoek in Mechelen ligt tussen de Dijle, de ring en de Hoogstaat/Guldenstraat. Je kan er naast woningen ook winkels, restaurants, cafés, hotels en zelfs een jachthaven terugvinden. Heihoek is een wijk met pit en dat zal eens te meer duidelijk worden tijdens “Hallo Heihoek”.

Op dit uit de kluiten gewassen wijkfeest worden zowel de mensen uit de wijk als de andere Mechelaars uitgenodigd om de buurt en hun bewoners beter te leren kennen. Daartoe worden een groot aantal activiteiten georganiseerd volgens diverse thema's en interessevelden. Zo zetten een aantal van de markantste gebouwen uit de wijk hun deuren open voor het grote publiek. Er is daarenboven veel cultuur, zowel muziek als theater. En er worden wandelingen georganiseerd, er is kinderanimatie, je kan een historisch vaartuig bewonderen op de Dijle, deelnemen aan de rommelmarkt of lekker komen smullen van de wereldkeuken. Je kan je zelfs laten rondrijden in een heuse oldtimer met een vleugje poëzie, aangeboden door de Stedelijke Bibliotheek.

 

"We zijn erg trots dat we binnen onze wijk dit evenement kunnen organiseren en ook nog gratis", vertellen de vrijwilligers achter “Hallo Heihoek”. "Het enthousiasme is zo groot dat we er nu al zeker van zijn dat het één groot feest zal worden. “Hallo Heihoek” wordt een unieke dag, zeker ook omdat zelfs de doorwinterde buurtbewoner nog zaken over zijn wijk zal ontdekken die tot vandaag goed bewaarde geheimen bleken.   "Om “Hallo Heihoek” mogelijk te maken zullen een aantal straten en pleinen overdag met de wagen niet bereikbaar zijn. Meer informatie hierover én het volledige programma van het wijkfeest kan je terugvinden op www.halloheihoek.be.

(perstekst: Michael Dujardin & Buurtcomité Heihoek)

 Goed Wannes dat je dit even in de kijker zet !

@ Wannes : Is er al wat volk opgedaagd ?

Just2know !

:-)

Op de rommelmarkt en in de Karmelietentuin was alvast het best gezellig.

Ik weet uit goede bron dat superblogger jans een fotoverslagje in petto heeft...

Ik heb hem zien staan twitteren in de Karmelietentuin.

Bon, conclusie van het geheel : Niet slecht, maar het kan beter.

Ik heb een bezoek gebracht aan  Indaver. Zeer leerrijk en zelfs verrassend want het verhaal over het oude"arsenaal" van Keizer Karel kende ik niet. De tuin was een aangename verrassing. Voor Indaver heb ik echter een belangrijke tip: doe eens iets aan de opwaardering van de kloosterkapel. Die is als het ware opgeslorpt door de huidige aanpassing en zou beter tot zijn recht komen moest men de kapel gewoon in ere herstellen. Dit vond ik echt een afknapper. Van de rest van de Heihoek heb ik niets gezien, gewoon geen tijd wegens marktdag ... Maar het initiatief kan ik alleen maar toejuichen.

Inderdaad, ik had het erg druk vandaag, maar het was toch een blij weerzien met enkele mensen in de Karmelietentuin !

Nog van dat !

@gim:Het kan altijijijd beter ! Vooral als je aan wal staat !

...en ondertussen is het verslag er!   ;-)