Verval in Bruul, reclamepaneel valt ei-zo-na op voorbijgangers

met categorie:  

In de Bruul aan de Vedea is deze namiddag omstreeks 16:45 een stuk van de voorgevel naar beneden gevallen.
Het bord kwam op een haar na naast een kinderkoetske pardoes op de grond waar het plexiglas alle kanten opspatte.


Eerst kwam de politie ter plaatse die na constatatie de brandweer verwittigde.
De brandweer die ter plaatse kwam vertrok enige tijd later onverrichterzake. Tenslotte kwamen de stadsdiensten die alles met nadars afzetten.

 

  
Een juffrouw van het GB-expresske had haar autootje geparkeerd en zag deze avond haar voertuig ingesloten, zowel door het politielint als door de nadars, "Hoe moet ik daar nu aangeraken" vroeg ze zich af.


Nu zal ze ofwel met het openbaar vervoer naar huis moeten ofwel met risico voor eigen leven haar autootje hiertoe bevrijden.

Enkele dagen geleden liep ik er nog voorbij en de hele omgeving rond de Vedea-voorgevel zag er toen al "serieus grellig" uit.

Breek die hap nou eens af !

Vers van de pers :-)

De Blog vertelt het verhaal sneller dan zijn schaduw...

;-)

Alé als ze nu al de lichtreclames van al die gevels halen kan er al veel minder naar beneden komen.

Nu was het de lichtreclame van het pand naast Vedea maar morgen kan het de lichtreclame van Vedea zelf zijn.

En morgen stort dieën hele hoek gewoon ineen !

Foto Gimycko

:-D

Vreemde titel...

Het paneel is dus gelukkig OP de voorbijgangers gevallen. Oef.

 :-D

Schitterend opgemerkt, DD !

Enfin, tenminste één reclame die indruk maakt op voorbijgangers.

@Gim: Breek die hap nou eens af ! Eerst netjes de eigenaar een boete aan zijn been lappen wegens bewust laten verkrotten. Afbreken? Wanneer er een bouwvergunning is.

@ Luc :

Tegen die tijd wegen wij een ons.

;-)

breek die  oude krotten eens af in en rond mechelen stad heeft geld genoeg van ons enzo 

voor hetzelfde had er iemand zwaar of licht gewond  of dood kijken zijn ??? ik dacht dat stad  mechelen  en veilige en aangename  ( zoals : propperheid  zoals spuwen op grond boet van 50 euro enz  telt voor iedereen , meer blauw op straat    ging worden  ik merk er niks van  mijne vriend heeft en boete gekregen in de stad gent omdat hij juist en windje liet op straat en boete van 50 euro  wegens luchtvervuiling

Als er zou staan raakt ei-zo-na de voetgangers dan gaat jan-met-de-pet rondvertellen dat er wél ene geraakt is

De reclame die op de voorgevel van deze panden hangt vermeld dat de oplevering van het project in het najaar van 2010 zou zijn...

 

Heeft iemand hier eigenlijk weet over waarom ze nog niet met de werkzaamheden van start zijn gegaan?  Want het lijkt me toch zeer krap...  Langs den andere kant hebben de werken voor Zara in het oude Fortis gebouw ook niet echt veel tijd in beslag genomen.

 

En is het nu in feite zeker dat hier een Saturn komt?

@Erre: er was eens een arme projectontwikkelaar die vernam dat Saturn / Mediamarkt in den Bruul een winkelke wou opendoen. Die projectontwikkelaar slooft zich dus uit om een deel van den Bruul op te kopen in de hoop dat hij op die plaats een nieuw gebouw kan neerpoten dat hij kan verhuren aan GB, Mediamarkt en misschien nog andere gegadigden. Mediamarkt wil wel huren maar het moet vooral groot zijn. Onze arme projectontwikkelaar houdt daar rekening mee en begint zijn bouwplannen door te sturen naar de bouwdienst. Op dit eigenste ogenblik zijn we dus aan versie drie waarin bijvoorbeeld staat dat per werkdag tussen 9 en 11 uur 17 vrachtwagens goederen gaan laden en lossen in het voorziene binnenplaatsje in den Bruul. Je krijgt van mij het genoegen om zelf uit te rekenen hoeveel minuten dat mag kosten om één vrachtwagen te verwerken.

Die arme sukkelaar van een projectontwikkelaar krijgt dan ook de eis te horen dat alle aan- en afleveringen in den Bruul moeten gebeuren, dus iedere ijskast die zij daar aanleveren moet bij verkoop ook vandaar afgeleverd worden, niks cash en carry! Mediamarkt zal het wel thuis brengen en dat allemaal vanuit onze rustige winkelstraat.;-)

Vermits den Bruul enkel richting is moogt ge voor uzelf eens een weg uitstippelen hoe ge met die 17 vrachtwagens onze winkelwandelstraat Bruul uitgeraakt.

Vergelijking met Zara? Iedere grote winkel ontvangt zijn goederen aan de achterkant ( Leermarkt ) dus geen extra probleem. Zara heeft het uitzicht van den Bruul niet geforceerd maar de oorspronkelijke voorgevel behouden.

Dus onze armen duts van een projectontwikkelaar moet uit zijn doppen kijken want als Mediamarkt vindt dat het te lang duurt dan zou dutske wel eens met een hoop ' leeggoed ' in den Bruul kunnen blijven zitten. Les van het verhaal? Uw huiswerk altijd eerst in 't klad maken. :-)

@ Luc : 

...en voor leeggoed krijgt ge altijd maar een paar centiemen terug !

;-)

nee gym, voor leeggoed betaalt ge véél meer aan de stad

Zal er dan toch iemand goed verdienen aan heel deze (kromme) situatie ?  

Blijkbaar wel, anders zou dat hele gedoe al lang voorbij geweest zijn.  

Net zoals met dat "fameus hoekske", oep de Groete Mèt.

Waar nu nog de Carrefour van Mechelen-noord is zou volgens mij een ideale plaats zijn voor een Mediamarkt/Saturn...  Maar ik hoop in ieder geval wel dat men iets gaat doen met die vervallen hoek in den Bruul. 

Ik begreep het gedoe echt niet ivm het behoud van de oude gebouwen, ik denk dat onze stad veel meer te bieden heeft dan de gebouwen die daar staan. 

Hoewel ik steeds voor behoud ben van gebouwen met historische gebouwen zie ik daar weinig meerwaarde, overgens staan ze reeds jaren te verkrotten, wat ook niet bepaald meewerkt aan het opwaarderen van ons centrum.

 

Ik heb trouwens reeds jaren ondervonden dat we in Mechelen meer betalen voor elektro/CD's/DVD's/GSM's dan in Antwerpen.  Een beetje stevige concurrentie kan in mij ogen zeker geen kwaad, want momenteel geef ik mij Euro's in Antwerpen uit als ik dergelijke producten nodig heb.

@ Erre :

Waar zit Starbucks eigenlijk in Antwerpen ?  Zitten die niet ergens in of rond het Centraal Station van Antwerpen ?

Misschien een ID voor ne Starbucks in den Bruul als Mediamarkt/Saturn niet meewil.  En voor zij die geen koffie lusten, de Soepsjop is vlakbij...

Foto Gimycko

 Zou het gewoon niet kunnen dat de economische realiteit van het moment niet meer dezelfde is als een jaar of vier geleden, toen de plannen gemaakt werden? Het enige dat je momenteel ziet oprukken is de leegstand.

@gym, van da fameus hoekske op de mèt hebben ze naar mijn informatie nog gene euro binnengehaald, nog steerd proces op proces..

Als MM of saturn zich zou terugtrekken is het mss economisch interessanter de boel op te knappen en te verhuren  ipv af te breken, ik weet niet. De leegstand rukt op en de wind rukt af,

wat deze panelen betreft

zal misschien het titelke aanpassen en inkorten want er komt meer titel dan tekst inde zijbalk?

@lieven: maak er dan maar Verval in den Bruul van want dat is de essentie.

@Christophe: waar ik mij tegen verzet is het megalomane idee van Mediamarkt ( of voor mijn part: gelijk wie er zou komen ). Het feit dat dit ei gelegd werd in een tijd dat het economisch beter ging doet mij vrezen dat het ei niet zou kunnen uitkomen en dan zitten we met een halve dode Bruul. Het zou kiezen zijn tussen de pest en de cholera.

Hoe meer werklozen, hoe minder nieuwe grootschermtv 's, diepvriezers, camera 's enz. dus hoe kleiner het afzetgebied wordt dus ook Mediamarkt voelt nattigheid. Het is af te wachten hoe groot hun draagkracht zal zijn en op het einde van de rit hoop ik dat ze een stuk van den Bruul kunnen huren maar dan zal dat wel in een deftig gebouw moeten zijn en niet in een euroshopping nr. 2 want die film hebben we al eens gezien.

@ Lieven

Iedereen die groot en goedkoop wil gaan shoppen kan naar 02 of 03.  Daar zijn ze binnen een halfuurtje met de trein.

Dus, misschien terug meer naar de kleinere en betere handelszaken met meer diversiteit zodat bv ons EvaM (Eefje voor de vrienden) opnieuw haar gading vindt in eigen stad.

En als je deze winkelboulevard (Grote Markt tot Ring) effe analyseert kom je tot 3 waarheden : Vanaf Grote Markt via Korte Bruul tot Hazestraat heb je de grote winkelkanonnen met veel shoppers, van Hazestraat tot Vijfhoek is er nog wel activiteit maar dunt de shoppende massa al uit en van Vijfhoek tot Ring (Egmontstraat) zijn er nog enkele exclusieve etablissementen maar is het publiek vnl passanten.

Misschien zou het interessant zijn om deze analyse ook eens te maken van de andere 2 leden van de Heilige Drievuldigheid : IJzerenleen - OLV-Straat - Bruul

Foto Gimycko

 Veel of weinig leegstand is inderdaad verbonden met een goed of slecht draaiende economie. En het valt op in Mechelen, maar ook in andere steden, en bij de VDAB

Hoog-of laagconjunctuur zal wel van alle tijden zijn, zekers ?  

En niet enkel in Mechelen, maar wereldwijd.

Telkens ik in de Saturn in Wilrijk kom, maak ik me de bedenking of het eigenlijk wel crisis is.

Als je ziet wat daar op een dag buitengerold wordt aan televisietoestellen, computers en ander fraai elektronisch materiaal, dan lijkt het wel of de crisis een fenomeen is dat uit de duim van de media komt.

Gym, je kan inderdaad naar 02 of 03 rijden, maar ik zou het stukken handiger vinden als ik het ook in 015 kan doen.

Zo'n Saturn-vestiging zorgt voor een pak werkgelegenheid en ook voor een pak bezoekers, die anders naar 02 of 03 zouden gaan en nu met het Saturn-bezoek meteen ook de andere winkels in de Bruul kunnen aandoen.

Mij lijkt het een positief iets.

 

Ik vind het ongehoord dat ook dit project weer word tegengehouden door de monument-fundamentalisten

eindelijke pakt iemand die bouwval aan

heb nooit iemand gehoord over de vedea die al tien jaar op instorten staat

@Anoniem: 't is erg hé madammeke! Welkom op deze planeet. :-)

Wel alle woorden lezen, hé:

Voor ei zo na kunnen, afhankelijk van de bedoelde betekenis, bijvoorbeeld de volgende synoniemen gebruikt worden: bijna, net niet, op een haar na. ...
taaladvies.net/taal/advies/vraag/1439/

Dit maar even ter informatie...

@Anoniem: 't is weer erg hé madammeke! Welkom op deze planeet. :-)

@Anoniem: "op een haar na" = oeizjenaar taaladvies.mechelse/taal/advies/vraag/2010/

 ;-)))