NIEUWS van de week

met categorie:  

(Bron: GVA)
Mechelen start eind dit jaar met grootste renovatie ooit
Mechelen staat voor zijn grootste renovatieproject ooit. Eind dit jaar start de Mechelse Goedkope Woning (MGW) de eerste werf op in de wijk Mahatma Gandhi. De sociale huisvestingsmaatschappij renoveert of vernieuwt alle 777 woningen, een project van 59 miljoen euro.

Strenge verkeerscontroles leiden tot minder slachtoffers
Door de strenge controles in Mechelen is het aantal slachtoffers in het verkeer vorig jaar gedaald met ruim een kwart.

In 2007 vielen er in de Dijlestad bij verkeersongevallen nog 49 zwaargewonden. In 2009 daalde dat aantal tot 36. Lichtgewonden waren er drie jaar geleden 514 en afgelopen jaar 376.

Dossinkazerne krijgt na 20 jaar witte kleur
De gevels van het Hof van Habsburg, beter bekend als de Dossinkazerne, worden in hun originele toestand hersteld.

De eigenaars van de woningen en stad hebben een akkoord bereikt over de kostenverdeling om de gevels opnieuw te kaleien in het wit. Daarmee komt een einde aan een discussie die al twintig jaar aansleept. Er wordt een onderhoudspremie aangevraagd bij het Vlaams Gewest.

Stad zoekt nieuwe bestemming voor oud zwembad
Na bijna tien jaar leegstand zoekt de stad Mechelen een nieuwe bestemming voor het oud zwembad op het Rode Kruisplein. Er komt een ontwerpwedstrijd.
Dat den ouwen dok opnieuw een zwembad wordt, is uitgesloten. Niet alleen omdat het prijskaartje te hoog zou uitvallen. Ondertussen is ook duidelijk dat Mechelen dankzij de provincie een tweede zwembad krijgt in sport- en recreatiedomein De Nekker.

Parkeerkaart werknemers wordt goedkoper: 250 euro
Het Mechelse stadsbestuur heeft beslist om de prijs van een parkeerkaart voor werknemers te verlagen. Het jaarlijkse tarief zakt van 350 naar 250 euro.

Met de kaart kunnen mensen in de binnenstad parkeren op volgende plaatsen: Centjesmuur, Plankstraat, Koningin Astridlaan, parking Predikherenklooster, en Zandpoortvest. Wie deeltijds werkt, kan met twee nummerplaten één kaart delen.

Randparking Douaneplein wordt uitgebreid met negentig plaatsen, en de stad onderhandelt ook met Technopolis om een derde randparking te realiseren.


(Bron: Het Nieuwsblad)
Vlaamse buitenspeeldag strijkt ook in Mechelen neer
Op woensdag 31 maart wordt de Vlaamse Buitenspeeldag georganiseerd. De stad Mechelen zet dit in de kijker met een avontuurlijk programma.

De Buitenspeeldag is het hoogtepunt van een campagne die kinderen en jongeren aanzet om buiten te spelen en te sporten. Bovendien wil dit initiatief openbare besturen en ouders stimuleren om kinderen en jongeren buiten te laten spelen en sporten in hun buurt.

Verkoop stadswoningen
De stad gaat over tot de verkoop van een vijftal woningen die momenteel in haar eigendom zijn. Geïnteresseerde kopers kunnen meer informatie over de panden en hun prijs vinden op de website van de stad: www.mechelen.be.

Digidoe maakt alle Mechelaars digitaal
Zo'n 18 procent van de Mechelaars gebruikt nog geen computer. Om deze digitale kloof te dichten, opent het stadsbestuur een openbare computerruimte.
De eerste publieke computerruimte in lokaal dienstencentrum Den Deigem is deze week ingehuldigd


(Bron: Radio Reflex)
Kunst in den toren
35 beeldende kunstenaars tussen 18 en 30 jaar stellen vanaf eind maart tentoon in de Sint-Romboutstoren in Mechelen. De kunstenaars werden geselecteerd voor de eerste editie van de ‘xpose yourself’-wedstrijd ‘Frappant XPO’.

Muren Hof van Habsburg worden in originele staat hersteld
De algemene vergadering van eigenaars van het Hof van Habsburg gaf maandag zijn unaniem akkoord voor de kostenverdeling van het herkaleien van de gevels van het gebouw. Daarmee komt een einde aan een discussie die al twintig jaar aansleept. “Het Hof van Habsburg wordt zo een nieuwe landmark aan de Tinellaan. De werken moeten klaar zijn voor het nieuwe museum Dossin de deuren opent in mei 2012”, zegt burgemeester Bart Somers (Open Vld).