Mechelse studentes met lef gaan Obama interviewen...

met categorie:  

  

(foto: Muriel Oversteyns)                                          (artikel Gazet Van Antwerpen)

Ze kwamen héél opvallend in de pers, deze twee jongedames met lef!  Zowat alle kranten berichtten over hun 'stout'  plan om de Amerikaanse president, Barack Obama te ontmoeten, én te 'interviewen'!

Dit heeft een hoog 'LOF-gehalte'!  Nietwaar?

Ellen Volders en Axelle Van Lint zijn twee studentes journalistiek aan de KHM.  En ze weten wat ze willen.  Vorig jaar interviewde een student van dezelfde hogeschool, prins Laurent.  Maar dat kan béter.

Dat vonden ze.  En ze ontwikkelden een plan.

(foto: 'Yes, we can too'  - de twee studentes met de ambassadeur)

Na een ontmoeting met Howard Gutman, de Amerikaanse ambassadeur in ons land,  aan wie ze hun idee om Obama te 'strikken' ontvouwden, zijn de kansen vergroot.  Want tot hun verbazing zag deze Gutman er wel wat in...  Moet mogelijk zijn volgens hem.

Je las het natuuuurlijk al in jouw favoriete krant - maar mocht je dat om één of andere onbegrijpelijke reden 'gemist' hebben...

 

(artikel Gazet van Antwerpen)

 

 

Zo gezegd, zo gedaan.  De eerste contacten zijn gelegd.  Binnen enkele weken vertrekken de jongedames naar Washington.  En dan zal het vingers kruisen worden... Een 'officieel' interview' is natuurlijk uitgesloten, maar 't is beslist mogelijk om een gesprekje te hebben...

Zullen beiden 'op de koffie' gaan bij Barack?  Zullen de Mechelse studentes geschiedenis schrijven, en met 'de trofee' naar huis komen?

Ik duim alvast voor het welslagen van hun project!  En als dat lukt, mogen ze zéker solliciteren bij Mechelenblogt!   ;-)

Madammen met zulke LOFfelijke klasse kunnen we op ons populair stadsblog best gebruiken!

Succes dames!

 

 

(artikel Nieuwsblad)

 

het hele avontuur is te volgen op:

www.supo.be/obama

 

 

 Hallo,

fijn om te horen dat Mechelen achter ons staat! We gaan er alles aan doen om in ons opzet te slagen. 

groeten,

Ellen en Axelle

Heel erg Lof ! Wat een Lofproject ! Het lof van Mechelen waardig. Wat een lofgezers! :-)

Dames, ga er voor!   ;-)

enne: mogen we later op Mechelenblogt wat lezen over jullie avontuur in de States? 

Blijft de vraag of een indringend interview wel te versieren is met Obama.  Een interview met diepgravende vragen en hopelijk, van Obama's kant, gedegen antwoorden... waar je ook nog wat aan hebt.

Obama is, volgens mij, een uitdaging op journalistiek vlak want hij is nu eenmaal gekend voor zijn speeches, waarbij, om de vijf botten, iedereen rechtveert om te applaudiseren.

Een Son of a Preacherman, als het ware...

(To preach - Prediken)