Mechelen jazzt voor het goede doel

Zondagochtend zat hij nog in de zevende dag op de VRT. Samen met Gabriel Rios en Kobe Proesmans (bekend van onder meer  Arno, Zita Swoon, Magnus, dEUS) kwamen ze hun concertreeks voorstellen. Maar dat was niet wat hem maandagavond naar de Stadsschouwburg in Mechelen bracht. Hij kwam er zijn steentje bijdragen voor het goede doel van de avond: de Werkgroep Integratie Vluchtelingen Mechelen (WIV) en het rootscentrum 'Fondation Pou Timoun Yo' in Port-au-Prince.

Jef Neve

Jef Neve stond er met zijn twee kompanen (bassist Piet Verbist en drummer Teun Verbruggen). Zij brachten een aantal nummers uit hun laatste twee albums. De hele zaal zat aandachtig te luisteren naar elke noot die uit de vingers van de muzikanten vloeiden. Het daverende applaus tussen de nummers gaf aan dat het publiek genoot van elk moment. Het eerste deel vloog voorbij en om 21u45 was het tijd voor een pauze. ondertussen hadden we toch al bijna 1uur en 15minuten prachtige jazz te horen gekregen. De tijd vloog voorbij.

Teun Verbruggen

De heren gaven nog even mee dat ook zij een deel van de opbrengst van de cd-verkoop tijdens de pauze, zouden schenken aan het goede doel van de avond. Na de pauze gingen de heren op hun elan verder. Een jazz-avond om duimen en vingers van af te likken. De avond werd afgesloten met de titel-track uit hun laatste album Soul In A Picture.

Piet Verbist

De mensen van de Jazz-zolder en het Cultuurcentrum, gesteund door een aantal sponsors, hadden er dus een meer dan geslaagde avond van weten te maken.

Jeff Neve Trio

Foto's : (c) www.photos-b-art.com

Memorabel concert !

het was inderdaad een héél goede avond! jammer dat het op een maandag was, anders zat de schouwburg zeker vol. Maar door de drukke kalenders van zowel het Jef Neve trio als van de stadsschouwburg was dit zowat de enige vrije datum voor de vakantiemaanden...

@ Bart-S: mooie foto's! trouwens, je kan er elke 2de en 4de vrijdag ook komen maken in de jazzzolder: altijd welkom!

@jazzzolder : ik zal zeker eens proberen langs te komen.