Literaire Apero "Over werk en Leven"

met categorie:  

Afgelopen zaterdagmorgen liep ik over de markt in Mechelen en naar goede gewoonte sprong ik ook even binnen in de Forum Boekhandel. Een klein papiertje trok mijn blik. Toen ik het las, dacht ik onmiddellijk: "Daar wil ik naartoe." Het was de aankondiging van het gesprek tussen twee Mechelaars (of beter (ex-)Mechelaars). Het gesprek ging tussen stadsartiest, radiomaker Pat Donnez en misdaadauteur Luc Deflo. Op zondagmorgen was ik dan ook aanwezig in het V.O.C. waar het gesprek plaatsvond.

Deflo's nieuwe boek werd er ook even voorgesteld. Het is reeds zijn 15e boek in 10 jaar. De titel : 'Jaloezie'. En net als de meeste van zijn andere boeken, speelt het zich af in het Mechelse, meer bepaald in Heffen. Luc vertelde Pat dat het boek deels gebaseerd was op waargebeurde feiten, zoals wel meer voorvalt met zijn boeken.

Jaloezie

Deflo, die nog de Hercule Poirot-prijs kreeg voor zijn boek Pitbull, vertelde over zijn fascinatie voor de menselijke aard en de psychologische diepgang in zijn boeken. Even werd er teruggeblikt op een aantal van zijn boeken. Zo vindt hij-zelf dat Pitbull zijn beste boek is. Hij haalde hiervoor zijn inspiratie uit een dagboek. Bovendien blijkt het boek een aantal gelijkenissen te vertonen met de zaak Ronald J.

Deflo

Deflo houdt van het contact met zijn lezers, vandaar ook dat zijn emailadres in zijn boeken vermeld staat. Hij leest trouw alle emails en stuurt ook steeds een antwoordje. Pat deelde ons nog mee dat Luc beschikt over ongeveer 15.000 trouwe lezers (volgens de uitgeverij).

Op de vraag waarom de meeste van zijn boeken zich afspelen in Mechelen, antwoordde Deflo: "Omdat ik er zelf gewoond heb, en omdat ik er nog steeds een band mee heb. Het fascinerende was het feit dat je om 12u 's nachts door de Bruul kon lopen en daar geen kat op straat kon zien." Waarop het aanwezige publiek antwoordde dat dit nog steeds het geval was. Het is trouwens die sfeer die hij graag in zijn boeken steekt.

Deflo

We hopen dat hij nog vele boeken over het Mechelse mag schrijven en dat die al zo vaak aangekondigde film er eens mag komen. Nog even meegeven dat Luc Deflo op 17 april komt signeren.

Foto's : www.photos-b-art.com