De Lage Drempel wafelde voor Haïti

met categorie:  

De Lage Drempel is een armoede-organisatie in Mechelen. Dagelijks brengen ze mensen in armoede en vrijwilligers samen in hun open ontmoetingshuis in de Onze-Lieve-Vrouwestraat 43. Mensen kunnen er terecht voor een tas koffie, een koekje, een gezellige babbel en een luisterend oor. Ze organiseren regelmatig ontspanning en vorming voor zij die het moeilijk hebben in onze maatschappij.

Maar ze kijken ook over de muren van hun eigen leventje. De bezoekers en vrijwilligers waren geschokt door de beelden die hen half januari bereikten over de aardbeving in Haïti. Heel wat hulpacties kwamen op gang en ook zij wilden hun steentje bijdragen. Mensen in armoede hebben geen centen op overschot, maar door een persoonlijke inspanning te leveren kan er toch een bijdrage gebracht worden.

Donderdag en vrijdag bakten ze honderdden wafeltjes, die netjes werden ingepakt. Op zaterdag 6 maart stonden ze op de Ijzerenleen met een bescheiden kraampje. Er werden heel wat pakketjes verkocht, zodat er een mooie som euro's kan geschonken worden.

Er werd in onderling overleg gekozen om het Mamosa-project van paper Jan Hoet te steunen. Dit opvanghuis voor weeskinderen werd volledig verwoest en moet vanaf de grond terug opgebouwd worden. De Lage Drempel vzw hoopt dat met hun actie en de steun van de Mechelse zoetebekken dit een beetje sneller kan gebeuren.

Het was een mooie actie, waarin mensen met een kleine portemonnee aantonen dat solidariteit geen loos begrip is.

Meer info over de Lage Drempel op www.armoede.be/delagedrempel.

Meer info over het project van Jan Hoet op www.webmamosa.org of haiti.hsquared.be

 foto: Stijn Hermans

Samen wafeltjes bakken kan ook plezant zijn ...

Een geslaagde verkoop op de zaterdagmarkt ...

om deze kinderen een nieuw huis te schenken...

mooi initatief!

Een meer dan lovenswaardig initiatief is dit !!!! Hulde !

Prachtig voorbeeld van solidariteit. Hier kunnen velen nog iets van leren, proficiat en keep up the good work!

tof initiatief, hopelijk draagt het meer dan een steentje bij voor het goei doel.

Kan iemand me overigens vertellen waarom voor haiti terecht veel wordt gedaan terwijl Chili maar net de krantekoppen haalde, geen acties op de grote markt, geen geldophalingen, geen speciale rekening, niks