Gewoon ... een lek

met categorie:  

GASLEK
't was eerder uit curiositeit dan uit ergernis dat ik de mannen vroeg waarom ze de straat hadden afgesloten, opengebroken en om 11uur 's avonds nog werkten en 't eruit zag dat ze nog niet direct van plan waren om er de brui aan te geven.

"'t gaat nog wel een paar uur duren, we hebben 't gaslek bijna gevonden" antwoordden ze doodleuk.

Er is blijkbaar 'iets' met gaslekken in België de laatste weken, en waarom net op die plaats? Een lokale aardverschuiving of gewoon versleten? Ik kan het eigenlijk niet aannemen. Ben benieuwd om te horen wat de oorzaak was, zolang het maar goed afloopt.

heeft het dan niets te maken met deze interventie die verleden week vrijdag al plaatsvond?

Working Overtime

Tegenwoordig kan een mens niet meer rustig 's nachts schuppen zonder op de foto te komen. :-)

 Hebben ze in de beiaardschool op de verkeerde toetsen gehamerd ?

Ik woon in die straat; we zijn tot nader order nog niet in de lucht gevlogen dus zoals ze in de X-Files zouden zeggen: "Whatever it was, it's gone now."

Mijn eerste reflex was dat het lek veroorzaakt zou kunnen zijn door de werken aan de vroegere Sint-Jansschool. Ze gaan elke werkdag omstreeks kwart voor zes enthousiast aan de slag met graafmachines en kranen. Ik noem ze soms "Botte Bijl NV" want de barsten en natte plekken in onze buitenmuur zijn al niet meer te tellen.

 

't is natuurlijk niet leuk om 'snachts uit je bed gehouden te worden maar het alternatief kan misschien zijn om 's nachts uit je huis gehaald te worden.
Misschien is tijdelijk de arbeid 's nachts goedkoper.

Een bedenking voor Marc Vc, dat ziet er daar maar amateuristisch uit, zeker dat het geen koperdieven waren? Werkt de telefoon nog?

Lek is gevonden en om 4u 's nachts konden ze 'hun schup afkuisen' ;-)