Clement Brothers doen Mechelen zingen

Zaterdagavond was het verzamelen geblazen in de Oude Stadsfeestzaal. Wat stond er op het programma? Een zangavond. Iedereen kon er mee zingen op bekende en minder bekende nummers die ons gebracht (en aangeleerd) werden door de Clement Brothers.

The Clement Brothers ontstonden in 2002 uit de gebroeders Clement. Tom en Tim zijn bekend en berucht als leden van het fenomenale MartHa!tentatief. Samen met violist Gorik Elaut en gitarist-bassist Jonas Van den Bossche, brengen de broers geheel eigenzinnige versies van bekende en minder bekende traditionals.

Clement Brothers

De Oude Stadsfeestzaal was lekker volgelopen. De tafels waren voorzien van zangboekjes waarin de meeste teksten stonden. Dus niemand had een excuus om niet mee te doen.

En de Clement Brothers zorgden er ook zelf voor dat iedereen lustig meedeed. Voor het nummer AKA deden zij beroep op een aantal bordjes en een ietwat ingewikkelde uitleg van de tekst. Later volgde er nog eens zo'n ingewikkelde uitleg over de werking van "canon". Maar het kon de pret niet drukken.

De groep waagde zich ook aan een mix van "Kili" en "Ca plane pour moi". Het publiek werd, door middel van een dia-scherm en een vakkundige aanwijzer, gevraagd om mee te zingen.

Clement Brothers

En ja hoor, het werkte uitstekend. Overal waren lachende en zingende mensen te zien. Het was zeker een geslaagd initiatief en hopelijk volgen er nog veel meer van dergelijke optredens.

Clement Brothers

Voor de geïnteresseerden: het zangboekje kan hier gedownload worden.

De songlist :

 1. Aka
 2. Buffalo Bill
 3. Tom Dooley
 4. Marie Plansjee
 5. 800 matrozen
 6. Olga
 7. Zachtjes
 8. 16 man
 9. Aka
 10.  Au Clair
 11.  Beer
 12. Clementine/In the pines/Brand in Mokum
 13. Vogeltjesdans
 14. Ons vader
 15. Cielto lindo
 16. Haring
 17. Stille kempen
 18. Kili
 19. Kom van dat dak af
 20. Lichtjes van de Schelde

Bis:

 • Snelle Aka
 • Row Your Boat
 • Eviva Espana
 • Haring

Met: Tom Clement (zang, banjo), Tim Clement (gitaar, ukulele, zang), Jonas Van den Bossche (bas, gitaar, zang), Gorik Elaut (viool, zang).

Meer foto's op mijn website: www.photos-b-art.com

En een zere keel nu zeker, Bart, van al dat meezingen? ;-)
Leuk verslagje; geeft, samen met je mooie foto's, een goede indruk van wat voor een fijne avond het geweest moet zijn...

Goh en best een uitgebreid repertoire...  Ik vraag me af: is het "In The Pines", dat geweldige nummer van The Triffids dat ze brachten? Benieuwd hoe dat wel mag hebben geklonken...

Mijn ouders waren er gisteren bij, en hebben me daarstraks verslag gebracht van een toffe, ontspannende avond...  Ze waren enthousiast over het optreden, en vonden het tof om mee te kunnen zingen...

Goed verslag, Bart. Het zag er wel een gezellige avond uit !