Nieuws van de week

met categorie:  

(Bron GVA)

Zaterdag betoging in Mechelen tegen "homofobe" Léonard

Zaterdag vindt er in Mechelen een betoging tegen kersvers aartsbisschop André Léonard plaats. Het gaat om een initiatief van een Facebook-groep. De vakbond BBTK-ABVV heeft zijn steun beloofd. De actievoerders willen hun ongenoegen uiten over de homofobe uitspraken van de opvolger van kardinaal Godfried Danneels.

Moeder en dochter verjagen overvaller uit hun frituur

Een gewapende man heeft geprobeerd om frituur Amalga op de Tervuursesteenweg in Mechelen te overvallen. De twee uitbaatsters jaagden hem weg met hun geroep. Het was woensdag kwart na negen ’s avonds toen een jong boefje zijn slag dacht te slaan in de frituur op de Tervuursesteenweg, nabij de grens met Hofstade (Zemst).

Bouw bruggen aan Zennegat start deze lente

Nog deze lente start Waterwegen en Zeekanaal met de bouw van twee fietsersen voetgangersbruggen over het kanaal Leuven-Dijle en de Zenne in Mechelen.

Dat een nieuwe fietsers- en voetgangersbrug het oude overzetponton over het kanaal Leuven-Dijle zou vervangen, was al langer bekend. Waterwegen en Zeekanaal had voor de brug al 700.000 euro in zijn budget uitgetrokken. Dinsdag bevestigden gedelegeerd bestuurder Leo Clinckers en ingenieur Johan Laurent, afdelingshoofd Zeekanaal, dat nog deze lente met de bouw van de brug wordt begonnen. “Deze beweegbare brug met toeklappende relingen is voor Vlaanderen een uniek ontwerp”, lichtte ingenieur Laurent toe.

(Bron Nieuwsblad)

Meka wordt trendy kantorenunit

Meka, vijftig jaar een begrip in de stad als je een huwelijkslijst wilde neerleggen, wordt omgebouwd tot een kantorencomplex voor jonge ondernemers. Een eerste fase is al klaar. ‘Het is een vrij uniek concept', zegt Wim Voss van communicatiebureau New World.
De gigantische winkelruimte aan de Hanswijkstraat wordt ingenomen door verscheidene kantoren- en winkelunits. ‘Vorig jaar is mijn moeder overleden en de zaak alleen voortzetten was voor mij geen optie', zegt Monica Peeters van Meka. ‘Ik ben heel blij met het nieuwe concept.'

Eva en Anneke lanceren huiskamerwandelingen

Anneke Geerts (26) en Eva Meyer (24) zoeken kunstenaars die thuis willen exposeren of optreden. Hun publiek zijn wandelaars die Mechelen op een andere manier willen leren kennen. Ze zijn jong, ze zijn enthousiast en ze barsten van ideeën om Mechelse kunstenaars een platform te geven waar ze hun werk kunnen tonen. Anneke en Eva zijn collega's en vriendinnen. 'Vorige zomer zijn we op een avond beginnen babbelen over ons idee', zegt Eva. 'Het project kreeg toen vaste vorm. We willen een wandeling door de stad organiseren en daarbij het andere Mechelen tonen. We lassen telkens vier stops in bij kunstenaars, die de kans krijgen hun ding te doen.'

(Bron Radio Reflex)

Mechelen wil masterplan voor restauratie Mechelse kerken
Mechelen mag trots zijn op de acht historische kerken in haar binnenstad. Dit is de grootste concentratie van beschermde kerken in heel Vlaanderen. “Het gaat om vier gotische en vier barokke kerken van topkwaliteit, die allen toegankelijk zijn voor het publiek. Zowel de buitenkant als de binnenkant zijn bijzonder waardevol op het vlak van architectuur. Daarnaast is er het rijke kunstpatrimonium van de acht kerken. Deze zijn bijgevolg belangrijke toeristische trekpleisters die de uitstraling van onze stad bepalen. Daarom willen wij met een ambitieus masterplan ervoor zorgen dat de Mechelse kerken de aandacht krijgen die ze verdienen”, verklaart schepen van Monumentenzorg Karel Geys (sp.a).

Ik las deze week in de streekkrant dat er een Nederlandse moslima zich in onze stad komt opwerpen als drijvende kracht achter de eis om in het Mechelse zwembad speciale uren te voorzien, waarop alleen moslima's mogen gaan zwemmen.
Qua bevordering van de integratie kan zoiets tellen :-)
Tijdens die uren draaien we de tijd terug naar de donkere middeleeuwen, want de ramen dienen dan te worden afgeplakt, zodat de mannelijke geile bokken geen vrouwelijk vlees zouden kunnen aanschouwen.
Redders zijn er niet toegelaten, alleen maar redsTers.
 
Schepen van sport, Koen Anciaux is tegen en dat lijkt me terecht.
 
Ik ben zeker geen racist en voor mij zijn alle mensen vrij van religie, maar toch zijn er grenzen.
Als de moslima's willen gaan zwemmen in de zwemdok, dan is het kleren uit en zwemkledij aan, net zoals eenieder dat al jarenlang in de zwemdok doet.
Kunnen ze daar niet mee leven en willen ze toch aan de rand van de maatschappij blijven leven door zich telkens af te zonderen van het normale stadsleven, dan leggen ze hun spaarcentjes maar bijeen en bouwen ze een privézwembad.
 
Ik weet niet in hoeverre ze dat zwemuurtje zien, maar naar het schijnt willen die madammen alleen maar mét kleren aan en hoofdoek op zwemmen.
Als dat waar blijkt voel ik mij zwaar gediscrimineerd, want ik mag sinds enkele maanden mijn zwemshort niet meer gaan wassen in den dok en die dames willen direct hele gordijnen in 't water steken.
 
Het is niet mijn bedoeling om propaganda te maken of op de politieke toer te gaan, want volgens mij heeft het niets te maken met politiek, noch met godsdienst, maar alles met goodwill en bereidheid tot zich aanpassen van de gebruiken van het land waar je geboren en getogen bent.

Dat zwembadgedoe bewijst nog maar eens dat de enkelingen die nog in een integratie geloven hardop dromen...

An Onimmeke & Roger kennen de wereld.  Nu de anderen nog...

En hun boerkini is niet direct een oplossing want, eens in het water, plakt dat hele gedoe tegen je lijf en accentueert (nog eens extra) alle je vormen.

:-D

 
Onder de ‘Bervoets’ suzereiniteit, toen er nog geen problemen waren met ‘jongeren’ (sic) is er een (korte) periode geweest dat anders geklede mensen wel toegang hadden tot het zwembad. Zij kwamen ‘s morgens, gehuld in lange gewaden, met ganse families, mannen, vrouwen, kinderen, baby’s (inbegrepen kinderwagens), hadden mondvoorraad bij en bleven tot het sluituur. Zij bezetten slechts de tafels en stoelen (die toen op het perron voor de ramen stonden) en de trappen van het kleinste zwembad. De dames gehuld in lange rokken, hoofddoeken en alles bedekkende blouses kwamen ‘pootjesbaden’ de kleuters ploeterden, en de adolescenten speelden in het ganse bad … Eerst werd het verbod om nog met de kinderwagens het zwemperron te betreden, onder protest weliswaar, toch opgevolgd. Daarna, toen quasi alle andere zwemmers getuigden dat de bovengenoemde dames met ongewassen voeten het bad betraden, werd er besloten om het bestaande reglement toe te passen en werd hen beleefd verzocht om voortaan met aangepaste badkledij het zwembad te betreden. Het is slechts omdat de ganse zigeunergemeenschap besloot om een andere stad te gaan verrijken, dat aan deze toestand een einde kwam. Ook ondergetekende kent dus de wereld. Tevens mijn dank aan Dhr. gimycko, het steeds weer verhelderende forumlicht, die mij nu de natte sexy boerkini leert waarderen … Een mens zou er socialist bij worden …
 

:-D

Ons An (Oniem) behoort duidelijk niet tot de dhimmies dummies !

@ anoniem,

                       die idee uit de " Bervoets " suzereiniteit is eigenlijk niet slecht. Maar er worden nu ook allerlei maatregelen aangekondigd. Het enige verschil is dat het toen blijkbaar werkte en nu niet meer. Hoe zou dat nu komen ???

Het Bervoets tijdperk, dat voor ultieme rust en vrede staat, (her) (er) kende geen ‘jongerengeweld’, geen godsdienstproblematiek, quasi geen misdaad (de criminaliteitscijfers bleven maar dalen), geen sociale onrust en vooral geen politieke incorrectheid. Toen toch niet, en voor ELKE politiek  correcte toch niet … Hier en daar probeerde een of andere mestkever wat leugens te verspreiden, maar het rode legioen, geruggensteund door  roomse heiligen behoedde de maatschappij voor een verval naar donkere nazi tijden; god zij dank, allah weze gepreze … (lig op de rug van ’t lachen …)
Deze gouden Bervoets erfenis, manmoedig overgenomen door een zonnige Somers en enkele afvallige katholieke krokodillen, opposanten in eigen partij, viel weldra in brokken … Helaas moest worden toegegeven dat niet alles rozengeur was, dat de maneschijn in de maneblussersstad soms slechts schijn zonder maan was …  er kleefde toch wel enige fecaliën aan de knikker, maar een nieuwe ploeg, eerder uit op ‘goed bestuur’ dan op eigen belang, zou hier wel een mouw aanpassen …
Wij zitten in een mouwenfase … Aan het wanhopige gedraai en gekeer om ons ervan te overtuigen dat Mechelen aan de dageraad van het paradijs staat, mag (hier op het stadsblog zeker) niet  getwijfeld worden. Nieuwe beleidsvoorstellen, nieuwe wetsvoorstellen, nieuwe aanlokkelijke vooruitzichten … Het kan niet meer op! MAAR: de bestaande wetten scrupuleus uitvoeren, eerdere (vergeten) beloftes nakomen, dat kan (voorlopig) niet … Eerst rest de levensbelangrijke taak van het uitroeien van populisten; de nieuwe onheilsprofeten die een gelukkige samenleving in de weg staan. Je herkent en aan hun leeuwenvlaggen; ze trekken rond in de stad en vernielen winkels, verbranden auto’s en overvallen oude wijfjes, muzelmannen en kinderen.  Als deze criminelen uiteindelijk getemd zijn, kunnen onze mandatarissen eindelijk aan de slag: belangrijk werk kan begingen. Wanneer dan de politieke ambten geüsurpeerd zijn kan de rust terugkeren … De Bervoets rust …  
Het psychologisch inzicht en de overweldigende mensenkennis van dhr. Gimycko, forumcoryfee, staat muurvast. Hij klasseert mij, met een goed onderbouwde analyse, bij de niet-dummies … Wie ben ik om hem tegen te spreken (grinnikt eerder onbescheiden) …
 

Met dank aan ons Anneke (Oniem) voor dit goed onderbouwd "relaas van de feiten".

;-)