NIEUWS van de week

met categorie:  


(Bron: GVA)
Aantal werklozen stijgt met dertig procent
In januari 2010 waren er in het arrondissement Mechelen 10.858 werkzoekenden ingeschreven bij de VDAB. Dat zijn er 1.820 meer dan een jaar eerder. Daaruit blijkt dat de helft van de werkzoekenden in onze regio laaggeschoold (51,2 procent) is. De grootste stijging valt op te tekenen bij de hoger opgeleiden. Hun aandeel in de werkloosheidscijfers steeg met maar liefst dertig procent.

Er zijn in het arrondissement Mechelen ondanks de crisis wel heel wat ondernemingen bijgekomen. Met 608 starters behaalde het arrondissement Mechelen eind 2009 zelfs zijn beste score van de voorbije drie jaar.

Buurt Colomakerk ontsnapt aan ramp
Een korte maar felle brand heeft zaterdag op de Tervuursesteenweg een garagebox in een loods volledig vernield. Toen de brandweer merkte dat er naast hout, zetels en gereedschap ook gasflessen lagen opgeslagen in de loods, werd de buurt geëvacueerd omdat er ontploffingsgevaar dreigde.

16-jarige jongen opgepakt na bankoverval Mechelen
Een bank aan de Tervuursesteenweg in Mechelen is zaterdag overvallen door twee minderjarigen. De 16-jarige jongen uit Muizen had zich verschanst in een kelder van een appartementsgebouw. Hij was gewapend en had een deel van de buit bij zich. Zijn jonge kompaan, die gekend is bij de politie, wordt nog opgespoord.

Mechelen maakt werk van nummerplaatherkenning.
Het project van de automatische nummerplaatherkenning in Mechelen krijgt stilaan vorm. Het college heeft vrijdag het bestek voor de aanschaf van 20 vaste camera's voor nummerplaatherkenning goedgekeurd. De stad wordt daarmee de tweede politiezone in Vlaanderen die werkt met de vaste automatische nummerplaatherkenningscamera's.


(Bron: Het Nieuwsblad)
'Dat vingertje aan de kin typeert me'
Kardinaal Danneels heeft gisteren zijn portret gekregen. Het werd voorgesteld, samen met het boek 'Aartsbisdom Mechelen-Brussel, 450 jaar geschiedenis'.
Op de boekvoorstelling van 'Aartsbisdom Mechelen-Brussel, 450 jaar geschiedenis' werd ook een portret onthuld van kardinaal Godfried Danneels naar aanleiding van zijn afscheid. Het portret is van de hand van kunstenaar Jan Vanriet en is een stijlbreuk met de statieportretten van Danneels' voorgangers. Onder meer het gouden kader ontbreekt.

24 jobs gered ondanks sluiting Opel Joossens
De Antwerpse holding Alcopa heeft het Opel-verkooppunt in Mechelen overgenomen. 24 van de 32 personeelsleden kunnen aan de slag blijven. De Groep Colruyt zal in de gebouwen van Opel Joossens een Dreamlandfiliaal openen. Het wordt een speelgoedwinkel die werkgelegenheid zal bieden aan twintig medewerkers.

Bejaard paar verjaagt gewapende gangster
Emiel Van Thurenhout en zijn vrouw Annie De Schutter uit Mechelen hebben woensdagavond een gewapende kerel op de vlucht doen slaan. De man belde aan bij het koppel en probeerde binnen te dringen, maar kreeg de geopende deur letterlijk in het aangezicht.

Truien voor daklozen
Bij KTA Wollemarkt werd een inzamelingsactie voor kleding opgestart om de daklozen op dikketruiendag een hart onder de riem te steken. Meer dan 1.000 kilo kleding werd overhandigd aan SOS Hulpbetoon, een organisatie die voedselpakketten samenstelt.

Chocomelk voor moedige fietser
Als je op 20 februari de kou en mogelijke regen trotseert en toch met de fiets naar het centrum van de stad komt, word je daarvoor beloond met een warme chocomelk. De fietsersbond houdt al voor het vijfde jaar de ‘Choco-vélo'. Op Koren- en de Veemarkt wordt chocomelk uitgedeeld aan alle moedige fietsers.

'Dood' zei de dokter 'Gered' zei de passant
'Laat maar, hij is toch al dood.' De huisarts die François Collard onderzocht na een ongeval vond het niet meer de moeite om hem te reanimeren. Maar drie weken later is de Mechelaar springlevend. Dankzij een brandweerman die wel beter wist.

Geen bouwvergunning voor nieuwbouwproject
Er wordt geen bouwvergunning verleend voor het nieuwbouwproject in het binnengebied tussen de Tervuursesteenweg en het Esdoornplein in Mechelen.
De eigenaar wil in dat binnengebied al jaren een dertigtal woningen bouwen. De afgelopen jaren werden gelijkaardige aanvragen al meermaals ongunstig geadviseerd door het stadsbestuur.(Bron: Radio Reflex)
Nieuw zorgproject Tweedekansonderwijs voor cursisten met probleemgedrag
Het Tweedekansonderwijs is een Centrum voor Volwassenenonderwijs dat Mechelaars opvangt die om uiteenlopende redenen er niet in zijn geslaagd een diploma secundair onderwijs te halen. De cursisten zijn gemiddeld tussen 18 en 22 jaar. Een aantal onder hen heeft moeilijkheden met tucht, studiehouding en/of motivatie.

Telenet wil ook digitale terrestriale TV aanbeiden

Telenet zal in de toekomst niet enkel digitale televisie aanbieden via de vertrouwde kabel, maar ook via de ether. Het bedrijf uit Mechelen heeft daarvoor een akkoord gesloten met Norkring, zo lieten Telenet en Norkring donderdagavond weten.

Oprechte verhalen in ‘Mechelen gaat mondiaal’

De stad Mechelen ondersteunt al verscheidene jaren projecten rond ontwikkelings-samenwerking. Eén daarvan is de fototentoonstelling 'Mechelen gaat mondiaal', een expo die het oprechte verhaal vertelt van geëngageerde Mechelaars die zich inzetten voor een solidaire wereld. De gratis tentoonstelling loopt van vandaag 18 februari tot 11 maart in de hoofdbibliotheek van Mechelen.

ViVaqua breekt stalen kokerbrug af
De firma ViVaqua, die de leiding van de vroegere waterleiding die water transporteerde tussen Hofstade en Schaarbeek van de NMBS heeft overgenomen, gaat de brug over de Zenne, ter hoogte van het Vriezenbroek in Hofstade af breken. Deze stalen kokerbrug bevat de waterleiding. Vermits de leiding buiten gebruik is gesteld heeft deze overbrugging ook geen functie meer. Het looppad over deze koker is trouwens gevaarlijk beschadigd. De werken worden uitgevoerd in de week van 2 maart.

Acties in Generaal de Ceuninckstraat maken buurt leefbaarder
In het najaar van 2009 kwamen er een reeks meldingen van overlast binnen in de omgeving van de Generaal de Ceuninckstraat in Mechelen. De stad nam deze klachten ernstig en richtte een task force op om de buurt extra onder de loep te nemen. Samen met de buurtcomités werd er gezocht naar oplossingen om de omgeving aangenamer te maken. Een reeks van geïntegreerde acties heeft er ondertussen voor gezorgd dat de buurt verbeterd is.

 

voeg daar dan maar ontvoering, gijzeling en verkrachting aan toe, tijd voor aktie in Mechelen voordat het uit de hand loopt zoals in het gehucht brussel

Zo zie je maar dat het niet uitsluitend in de buurt van het zwembad is dat mensen zich zorgen moeten maken om hun veiligheid en die van hun kroost.

Bron : HLN

Twee aanrandingen van vrouwen in amper 24 uur.Taxi bestuurder beroofd.Gasmaskers gestolen in het fort van Walem.52 jarige bestolen onder bedreiging.Diefstal met geweld bij 37 jarige. En en en. Hallo orkest van de Titanic, blijven verder spelen, niets aan de hand.

 

PS:

het verhaal van het meisje dat twintig uur zou zijn vastgehouden is in de Bautersemstraat is ondertussen ontkracht (door het 'slachtoffer' verzonnen...)

Ook volgens GVA ging het om een Mechelse stoof. Het is toch wat met die kranten.Vandaag iets schrijven en morgen reeds moeten terug krabbelen.Alles behalve ernstig werk. 

Ja, wat men al niet moet verzinnen voor de lieve liefde, gelukkig was het maar dat. Blijven de andere klachten die een opportuniteit vormen voor de ordehandhavers om te tonen dat men in Mechelen de criminaliteit niet duldt. Nu men in Brussel het gedoogbeleid opgeeft riskeren anders de snoodaarts de weg naar Mechelen te vinden.