NIEUWS van de week

met categorie:  


(Bron: GVA)
Mechelaar stelt rockfoto's tentoon
Mechelaar Joren Van Utterbeeck (21) heeft als fotograaf sinds 2009 bijna alle muziekoptredens in de Dijlestad van dichtbij meegemaakt. Dit resulteert nu in de permanente fototentoonstelling Mechelen Rockt! in de cafetaria van het cultuurcentrum.

"Ik ben het cultuurcentrum dankbaar voor de plek die ik aangeboden krijg om mijn werk tentoon te stellen", vertelt Van Utterbeeck. "De tentoonstelling blijft het hele jaar doorlopen, maar het is mijn betrachting om de collectie regelmatig te vernieuwen."

Mechelen Rockt! is vanaf vrijdag 26 februari (19u) te bezichtigen in het Cultuurcentrum Mechelen, Minderbroedersgang 5. Toegang gratis.

Kankerpatiënt Bart Verbeeck stelt eigen vzw voor
De terminaal zieke Bart Verbeeck (22) heeft een eigen vzw opgericht om geld in te zamelen voor kankeronderzoek.
De vzw zal zich buiten het inzamelen van de nodige fondsen ook bezig houden met het verspreiden van een positieve boodschap. "De diagnose die de dokters hebben gesteld, heeft me niet klein gekregen", zegt Verbeeck. "Via Facebook, klasgesprekken en nu ook met de vzw wil ik de mensen inspireren om te genieten van de kleine dingen."
Op zaterdag 15 mei houdt de vzw een familiedag in sport- en recreatiedomein De Nekker. "Het is onze bedoeling om de familiedag zo groot mogelijk te maken", zegt mede-initiatiefnemer Glenn De Cuyper. "Daarvoor hopen we beroep te doen op heel wat vrijwilligers die ons een handje willen komen toesteken."

Opgeven als vrijwilliger? Surf naar www.bartsweg.be en vul de infofiche in.

Mechels stadsbestuur wil zwembad open in 2012
Het Mechelse stadsbestuur vindt dat het nieuwe zwembad in De Nekker er sneller moet komen. De provincie maakte dinsdag bekend dat de opening pas voor 2013 gepland is.

"Deze kwestie sleept al jarenlang aan en wij zijn even verontwaardigd als de inwoners van onze stad. Volgens ons kan de uitvoering van de plannen die nu op tafel liggen, versneld worden", zegt schepen van Ruimtelijke Ordening Karel Geys (sp.a).

Geys wil het proces voor de bouw versnellen. "Op basis van deze plannen moet het mogelijk zijn om de opening met een zestal maanden te vervroegen", stelt hij.

Mechelen boekt nieuw inwonersrecord: 80.885
Mechelen telt sinds 1 januari dit jaar 80.885 inwoners, een nieuw record. Vorig jaar zijn er 701 nieuwe Maneblussers bijgekomen.
80.885. Dat zijn er 5.443 meer dan tien jaar geleden. "Daarmee gaan wij ook in aantal inwoners naar de kop van de elf centrumsteden", zegt burgemeester Bart Somers. "Alles wijst er dus op dat wij sneller dan verwacht met 90.000 zullen zijn.

De meeste Mechelaars wonen in het centrum: 65.084. Muizen is met 5.124 inwoners nog steeds de grootste deelgemeente, voor Hombeek waar 3.843 mensen wonen.
Walem is met 1.868 inwoners de kleinste, en is daarmee iets kleiner dan Heffen (2.203 inwoners) en Leest (2.763 inwoners).

16,5 miljoen schade na zware brand in Veilingen
Bij de zware brand in de Mechelse Veilingen in Sint-Katelijne-Waver zijn dinsdagavond 140 brandweermannen ingezet. De schade aan de gebouwen is enorm: 16,5 miljoen euro. Ruim een miljoen kartonnen dozen, 1,4 miljoen plastic kisten en 50.000 houten paletten en in totaal drie hectare loodsen gingen in vlammen op. Door de sterke wind was blussen quasi onbegonnen werk. De brandweer kon er wel voor zorgen dat een loods van 9.000 vierkante meter en een grote gastank gespaard bleven.

Nieuwe uitbaatster voor cafetaria sporthal IHAM
Stad Mechelen en AGB SAM hebben een nieuwe uitbater gevonden voor de cafetaria van sporthal IHAM in de Bautersemstraat. "De nieuwe uitbaatster start op maandag 15 februari", zegt schepen voor Sport Koen Anciaux (Open Vld). "Momenteel wachten we enkel nog op de waarborg. De dame heeft vroeger al in de cafetaria gewerkt. Ook verschillende ex-personeelsleden worden terug tewerkgesteld."

Kaashandel Schockaert bestaat 95 jaar
Kaashandel Schockaert bestaat 95 jaar. Aan het roer van de familiezaak staat momenteel Harry Schockaert (65), kleinzoon van stichter Louis Schockaert.
"Dit jaar nog laat ik de zaak over aan een van mijn dochters", zegt Harry. "Daarmee zitten we aan de vierde generatie. De geruchten dat ik er helemaal mee stop wil ik wel tegenspreken. Ik blijf nog actief aanwezig in de zaak."

Harry Schockaert heeft als geen ander zijn stempel gedrukt op de zaak. "Toen ik de zaak van mijn vader overnam, heb ik me specifiek gericht op de kazen. Het gespecialiseerde aanbod dat we kunnen aanbieden is onze grootste sterkte. Iemand verbazen met een kaas die hij van haar noch pluim kent, schenkt enorm veel voldoening."

Mechelse hotelmarkt is stilaan verzadigd
In tien jaar tijd is het aantal hotelkamers in Mechelen verdrievoudigd tot 530. Aan nieuwe projecten is volgens uitbaters van kleinere hotels geen nood meer.
Minstens drie hotels met zo'n honderd kamers staan in Mechelen op stapel. Het eerste, De Drie Paardekens in de Begijnenstraat, opent midden april de deuren. "Toen wij in 2005 ons dossier hebben opgestart, was er in de stad nog een acuut tekort aan hotelbedden. Vandaag is er een overaanbod", zegt Ivo Van Itterbeeck. Hij baat ook al Den Wolsack uit. "Door de crisis hebben wij onze bezetting met tien tot vijftien procent zien dalen. Van De Drie Paardekens zullen wij de Colruyt van de Mechelse driesterrenhotels moeten maken", geeft Van Itterbeeck aan. Ook in hotel Malcot in Muizen (Mechelen) hebben ze weet van een prijzenslag, en zitten ze niet te wachten op nieuwe concurrenten. "Op maandag, dinsdag en woensdag zitten wij nog vol. Maar de vrijdagen en de weekends zijn voor ons rampzalig. Een van de grote ketens biedt kamers aan voor 39 euro per nacht, maar dat kunnen wij niet", zegt Luc Van den Elsen. "Wij zitten op ons tandvlees."


(Bron: Het Nieuwsblad)
Perenvariëteiten
Vandaag gaat om 10 uur één van de voornaamste doelstellingen van de Mechelse pomologen in vervulling: de aanplanting van een twintigtal verschillende Mechelse perenvariëteiten in het Tivolipark. De activiteit werd door het vriesweer al twee keer uitgesteld. Meer info via eddyvets@hotmail.com

Voetgangersbrug over vaart wordt afgesloten
De voetgangersbrug over de Leuvenste vaart wordt tijdelijk afgesloten. Het stadsbestuur zal onderzoeken of ze hersteld of afgebroken moet worden.
Na een ongeval afgelopen maandag op de voetgangersbrug boven de Leuvense vaart heeft het stadsbestuur besloten de brug tijdelijk af te sluiten. In december reeds kloeg lezer Gerrit Mathijs in Het Nieuwsblad de staat van de brug aan, uitgerekend hij kwam maandag ten val en brak zijn enkel. De brug is in zeer erbarmelijke staat. De relingen zijn versleten en hangen los, er ontbreken stukken beton in de treden en de ijzeren staven die de treden moeten afbakenen vertonen een zeer vergevorderde roestvorming. Het stadsbestuur zal nu uitzoeken of de brug gerenoveerd kan worden of volledig afgebroken moet worden.

Alle bruggen, behalve die voetgangersbrug, aan de Leuvense vaart zijn in het beheer van Waterwegen en Zeekanaal.'

'Ik ben niet bang van de economische crisis'
Kelli Van Hees opent vandaag haar eigen kledingwinkel Lily. Ze zal er unieke kledingstukken en accessoires verkopen. De economische crisis en de vele leegstand in de stad schrikken haar niet af. Katleen Vastiau
Uit cijfers van Informatieverstrekker voor Winkelpanden Locatus blijkt dat de leegstand van winkelpanden in Mechelen een op de zes bedraagt. De economische crisis brengt heel wat falingen met zich mee. Toch start de Mechelse Kelli van Hees net nu haar nieuwe zaak Lily op. Ze gelooft in haar concept en meent een toplocatie gevonden te hebben.

Schepen van Economie Caroline Gennez (SP.A) ontkent dat een op de zes winkelpanden in Mechelen leeg staat. 'Er werd duidelijk geen rekening gehouden met de invoering van het kernwinkelgebied', zegt ze. 'Wij groeperen alle winkels in het centrum en alle voormalige winkelpanden die buiten dat gebied vallen, worden nu anders ingevuld. Mechelen pakt de leegstand echt systematisch aan en zo zijn we erin geslaagd die de laatste twee jaren van 166 tot 118 terug te brengen, een daling met 20 procent.'

Padden kunnen weer veilig oversteken
Het Regionaal Landschap Rivierenland en de provincie stellen voor de paddentrektocht twaalf overzetkits ter beschikking van natuurverenigingen.
De padden, kikkers en salamanders beginnen binnenkort opnieuw aan de grote paringstrek van de ene poel naar de andere. Om hen veilig de straat over te krijgen, organiseren buurtbewoners en natuurvrienden een actie.

De kit werd met de hulp van Hyla, de amfibieën- en reptielenwerkgroep, samengesteld. ‘In de set zitten isolatieplaatjes, emmers, spades, hoofdlampen, fluovestjes en een gevarenverkeersbord.'
Vorig jaar zetten verenigingen uit zes gemeenten ruim 8.000 amfibieën over. Minstens 500 overleefden de oversteek niet.

Behalve de overzetkit worden er ook werksets voor de aanwezigheid van amfibieën in poelen ter beschikking gesteld van vergunde personen. Bewoners die geïnteresseerd zijn in een kikkerpoel op hun eigendom kunnen bellen naar 015-21.98.53.

Joggers willen niet meer in het donker lopen
Joggers in het Vrijbroekpark nemen best een lampje mee als ze willen weten waar ze gaan lopen. Het probleem is dat de pistes onvoldoende verlicht zijn. Dat maakt het voor heel veel joggers in de winter veel moeilijker om voor het park te kiezen.

Aan de pas aangestelde gedeputeerde voor recreatiecentra en parken Rik Röttger (SP.A) heeft Schepen Anciaux de vraag gesteld om in verlichting te voorzien. ‘Het spreekt voor zich dat een goed verlicht parcours het joggen niet alleen aangenamer maakt voor de doorwinterde atleet, het zal ook meer mensen stimuleren om te sporten in het park. Bovendien zullen de Mechelaars zich een stuk veiliger voelen. Alleen maar voordelen met andere woorden.'

Rik Röttger heeft de vraag doorgegeven aan de verantwoordelijke van het Vrijbroekpark. ‘We laten onderzoeken of er inderdaad nood is aan verlichting op het loopparcours', zegt hij. ‘Ik apprecieer het ook enorm dat zoveel mensen willen joggen in het park. Maar persoonlijk ben ik niet geneigd om op de vraag in te gaan. Het zou gaan om een forse investering, we moeten eerst uitzoeken of die verantwoord is.'

Oproep kandidaturen voor de ‘Prijs voor de Vrijwilliger’ 2010
Sinds 2005 richt het stadsbestuur de jaarlijkse 'Prijs voor de Vrijwilliger' in. Die wordt uitgereikt aan een persoon of een organisatie die zich vrijwillig inzet voor een Mechels initiatief.

'Het stadsbestuur wil met de jaarlijkse 'Prijs voor de Vrijwilliger’ het belang van vrijwilligers accentueren en onder de aandacht brengen van alle inwoners', zegt schepen van Welzijn Ali Salmi (onafh.). 'Ik doe een duidelijke oproep om verdienstelijke Mechelse burgers voor te dragen voor de ‘Prijs voor de Vrijwilliger’ 2010. Iedereen die actief is in een stedelijke adviesraad of in één van de instellingen van de stad Mechelen en het OCMW Mechelen kan voorgedragen worden. Ook de Mechelse burgers kunnen kandidaten voorstellen. In dit geval zijn er dan wel minstens 20 handtekeningen nodig van Mechelaars die de kandidatuur mee ondersteunen'.

De voordracht van kandidaten gebeurt schriftelijk en omvat een motivatie van de kandidatuur. Kandidaturen voor de ‘Prijs van de Vrijwilliger’ 2010 kunnen nog ingediend worden tot en met vrijdag 12 februari 2010. Het inschrijvingsformulier is terug te vinden op www.mechelen.be

'Elke nieuwe zaak is goed voor onze stad'
De Mechelse horeca ziet het nieuwe restaurant, dat het koppel uit Ravels in 'Mijn Restaurant' zal uitbaten, graag komen.
Aan de Steenweg in Mechelen wordt alles in gereedheid gebracht voor de komst van een nieuw restaurant. Nu naast het pand nu ook de deelnemers bekend zijn, groeit bij de horeca-uitbaters de nieuwsgierigheid naar het jonge koppel.

Jo Pieters, voorzitter van de Mechelse afdeling van Horeca Vlaanderen, ziet een nieuw restaurant goed zitten. 'Elke nieuwe zaak is goed voor ons', zegt hij. 'Of het daarom een toprestaurant moet zijn, durf ik niet te zeggen, maar een degelijk restaurant is zeker welkom. Al hangt er veel van het koppel af natuurlijk. Als ze gemotiveerd zijn en de zaak op een juiste manier beheren, dan komt het zeker goed.'

Pasbrugplein wordt onmoetingsplaats
Na de Boerenkrijgstraat en het Lakenmakersplein wordt het Pasbrugplein heraangelegd. Het geeft een kille aanblik door de stenige inrichting en de afwezigheid van groen. De bestrating is in slechte staat, de voetpaden zijn te smal en het plein heeft geen enkele functie. Na de heraanleg zal het dienst doen als toegangspoort tot de wijk.
Er zal gewerkt worden met eenduidige volwaardige materialen om de plaatsen te linken. De bestaande frituur zal overdekt worden door een luifel, die ook gebruikt zal worden als wachtplaats voor de bus. Er komen bredere comfortabelere voetpaden en een lange zitmuur aan de zijde van het café. Langs de zitmuur zullen bomen geplaatst worden. Ook wordt er in verschillende parkeerplaatsen voorzien. ‘Het plein zal een polyvalente ruimte worden die dienst kan doen als ontmoetingsplaats', zegt schepen van Openbare Werken Greet Geypen (Open VLD). Ook de Pasbrugstraat en de Canadadreef worden in de heraanleg opgenomen.

Wanneer de werken zullen plaatsvinden, is nog niet duidelijk. De aannemer is Luc Janssens uit Rumst en het kostenplaatje bedraagt 732.338,51 euro.

(Bron: Radio Reflex)
Trinny & Susannah komen naar Mechelen
De wereldberoemde Britse stijlgoeroes Trinny & Susannah komen op vrijdag 12 maart naar Mechelen. Tijdens het Warm Welkom Weekend, het shoppingweekend van Mechelen, zakken de Britse dames af naar de binnenstad om enkele Mechelse dames en heren onder handen te nemen en van kop tot teen te restylen.

Op vrijdag 12 maart kan je het Britse duo live aan het werk zien in Mechelen. “We zijn erg blij met de komst van Trinny & Susannah. Mechelen wil zich uitdrukkelijker profileren als een gezellige winkelstad en dus zijn zij meer dan welkom om ons te adviseren. Zaterdag 13 maart organiseren de handelaars bovendien verschillende workshops rond kleur- en stijladvies”, aldus schepen van economie Caroline Gennez (sp.a).

De uitzending van ‘Trinny & Susannah: Missie Vlaanderen’ in Mechelen wordt later op het jaar uitgezonden.

MMC wil overleg met bevoegde schepen en start petitie
Het Mechels MobiliteitsComité (MMC) en partners vragen met aandrang dat het college van burgemeester en schepenen van de stad Mechelen de uitvoering van de beslissing genomen op de gemeenteraad van 26 januari 2010 i.v.m. het betalend maken van de parking aan het Rodekruisplein en het verhogen van de tarieven van de parking aan de Zandpoortvest bevriest. Eerst moeten structurele parkeeralternatieven gecreëerd worden vooraleer er wijzigingen worden aangebracht aan het huidige parkeerbeleid. Het water staat nu reeds aan de lippen van bewoners, werknemers, studenten, handelaars, middenstand en vrije beroepen.

VZW Mensenzorg overhandigt cheque € 1000 aan 't Sociaal Profijtje

Vzw Mensenzorg is een van de twee organisaties die huis-aan-huis textiel inzamelen in Mechelen. Per ton ingezameld textiel schenkt de vzw €25 aan een sociale organisatie. Na overleg met het stadsbestuur is hun oog dit jaar gevallen op ’t Sociaal Profijtje,de sociale kruidenier in de Frederik de Merodestraat. De kruidenier krijgt een cheque van €1.000.

Vzw Mensenzorg verzamelt alle textiel dat de mechelaar kwijt wil. Van kledij, over beddengoed tot zelfs handtassen of schoeisel. Het ingezamelde materiaal schenkt ze daarna aan de minst bedeelden. De vzw koos dit jaar ’t Sociaal Profijtje uit om een steuntje in de rug te geven voor haar werking.

Nieuw record voor Muizense Damiaanactie
De Damiaanactie van afgelopen zondag in Muizen werd weer een recorduitgave. Ondanks de crisis werd nog nooit zoveel opgehaald op Damiaanzondag zelf. Alles samen is dit €3.700,73 voor Damiaanzondag zelf. Voor de twee parochies samen werd nooit een hoger bedrag opgehaald. Ondanks het slechte weer kwamen zelfs nog meer medewerkers opdagen. Het zal nog dit jaar niet zijn dat Muizen zijn titel als vrijgevigste Damiaandorp van Vlaanderen verliest.

Onderhoudsteams openbaar domein pakken buurten om de beurt aan
De stad Mechelen is de afgelopen twee jaar bezig geweest met de hervorming van de uitvoeringsdiensten. Het sluitstuk van deze reorganisatie vormt het team onderhoud openbaar domein, dat vanaf 1 februari sectorgericht werkt. Op die manier worden de herstellingswerken in een bepaalde buurt gebundeld en wordt er tijd uitgespaard op vlak van verplaatsingen.

Het team onderhoud openbaar domein bestaat uit 30 mensen en staat in voor het dagelijkse onderhoud van de straten, pleinen en voetpaden in Mechelen. Zij staan onder meer in voor het aanpassen en herstellen van voetpaden, het vernieuwen en herstellen van rioleringen, grond- en klinkerwerken, ontstoppingen, het aanleggen van wegversmallingen en vluchtheuvels, asfaltherstellingen en het plaatsen van straatmeubilair. In de nieuwe werking worden de medewerkers opgedeeld in 4 ploegen, met een bezetting van een zevental arbeidskrachten per ploeg. Zo komt er een ploeg die uitsluitend zal instaan voor de werking aan het rioleringsstelsel, een ploeg die dagelijks ingezet wordt in het centrum en twee sectorteams die zich periodiek op een bepaalde sector toespitsen.

Om de nieuwe werking vlot te laten verlopen, werd het grondgebied van Mechelen in 8 sectoren onderverdeeld. Heffen, Hombeek en Leest werden onderverdeeld in één sector. De wijk Arsenaal werd bij Muizen toegevoegd en de dorpen Walem en Battel vormen samen ook één sector. Deze 3 sectoren worden verder aangevuld met het centrum, Mechelen Noord en Zuid, wijk Nekkerspoel en de wijk Tervuursesteenweg. “Onze twee sectorteams zullen dus respectievelijk een volledige week per maand actief bezig zijn met het onderhoud van het openbaar domein in elk van de 8 sectoren”, aldus schepen van Openbare Werken Greet Geypen (Open Vld).

Al 50 voorstellen rond ‘WAT DOE JIJ MET 500 M² MECHELEN?’
Eind november 2009 werd de Mechelaar opgeroepen om ideeën in te sturen voor de wedstrijd ‘Wat doe jij met 500 m² Mechelen?’. De oproep kadert in het lefproject ‘Tinelsite’, het ambitieuze stadvernieuwingsproject dat de komende jaren zal verrijzen in het noorden van de stad. Halfweg werden er al 50 voorstellen ingediend. Creatievelingen kunnen nog tot 22 februari een goed idee doorsturen.

Er werden al verschillende leuke ideeën ingediend. “Het is belangrijk dat je weet dat het om tijdelijke projecten gaat. De ideeën mogen nog niet ergens anders in Mechelen gerealiseerd zijn en alle Mechelaars moeten kunnen meegenieten, aldus Karen Claes, projectcoördinator citymarketing, die de wedstrijd opvolgt. “Op dit moment komen er veel ‘groene’ ideeën binnen. De 500m² plek wordt straks al een park, dus het gaat er om dat je verder durft te denken. Enkele ideeën getuigen al wel van echt lef of creativiteit. Durf dus buiten de lijntjes te kleuren en denken. We vragen echt om je grootste, gekste, leukste en creatiefste wensen, ideeën en kansen in te dienen.”

  "Deze kwestie sleept al jarenlang aan en wij zijn even verontwaardigd als de inwoners van onze stad. Volgens ons kan de uitvoering van de plannen die nu op tafel liggen, versneld worden", zegt schepen van Ruimtelijke Ordening Karel Geys (sp.a).Geys wil het proces voor de bouw versnellen. "Op basis van deze plannen moet het mogelijk zijn om de opening met een zestal maanden te vervroegen", stelt hij. 

 

 Hahahahaaa, laat me niet lachen.

Die zestal maand, dat zal dan nét voor oktober 2012 zijn zeker? LOL

Ik hoop dat het dermate slecht weer wordt in september 2012 dat er met de verkiezingen niet meer staat dan een grote modderpoel en een paar troosteloze kranen. Nah!

Inderdaad Alex, dit is duidelijk een verkiezingsstunt.

 Het is trouwens een van de interessantste dingen die je kan doen: de uitvoering van zo'n kunstwerk dat een zwembad is gaan versnellen, de tijdsdruk op de uitvoerders opvoeren en aldus de foutenmarge vergroten, de ontwerpers zullen minder tijd krijgen om hun berekeningen te controleren, in de contstructie zal geschipperd worden om de kortere deadline te halen, etc etc met alle gevolgen vandien. Als het beton gehard is wordt het erg moeilijk om nog te zien welke en hoeveel ijzers er gebruikt zijn.

Erg slim allemaal moet ik zeggen.

Dit gaat over een publiek gebouw, zouden onze bestuurslieden dezelfde tactiek toepassen bij de bouw van hun eigen woonst? Eerlijk gezegd: volgens mij zijn ze nu ook weer niet zo dom.

Over bruggen gesproken: wanneer wordt de Beethovenbrug terug geopend? Het vriest en/of sneeuwt niet meer, dus geen mogelijk slipgevaar! En op  de definitieve brug zullen we ook weer moeten wachten tot wanneer de uilen spreken (= eufemisme voor verkiezingsjaar) !!!

Misschien zijn zulke dingen een dankbaar iets voor Mechelen Blogt.

Een maandelijks interview met een Mechelse politicus/politica, waarbij zulke thema's ter sprake gebracht worden en waarbij de interviewer zijn slachtoffer niet rond de spreekwoordelijke pot laat draaien, maar blijft hameren tot hij een duidelijk antwoord heeft gekregen.

Mechelen blogt wordt dan misschien iets minder geliefd bij onze politiekers, maar des te interessanter voor de bezoekers en de lezers.

 

@ Jokke :

En de Passerelle over de Leuvense Vaart is nu ook verboden terrein, wegens te gevaarlijk !

Foto Gimycko

 Schepen van Economie Caroline Gennez (SP.A) ontkent dat een op de zes winkelpanden in Mechelen leeg staat. 'Er werd duidelijk geen rekening gehouden met de invoering van het kernwinkelgebied', 

Fantastisch, Caroline, zo beschouwt de NMBS treinen die minder dan 5min te laat komen ook als op tijd. Misschien kunnen we dat kernwinkelgebied verkleinen tot bv. de Carrefour? Zo lang die openblijft blijven 100% van de Mechelse winkels draaien! hoera.

De petitie ivm het parkeerbeleid kan je nu downloaden via de website van Radio Reflex.

www.radioreflex.be/nieuws.php

 

 

@ Alex Terieur,  wellicht heeft deze demagoge gelijk en is het maar 1 op 5,99.

In elk geval, een wandelingetje door de OLV straat,  de Katelijnestraat , de Merodestraat en de Bruul zou toch anders doen vermoeden.

 Waar ligt dat kernwinkelgebied eigenlijk?

Ik denk dat er niet veel politici te vinden zijn voor de 'klare taal' op Mblogt omdat het spreken van klare taal onontgonnen gebied is voor de meesten.

Misschien moet er hoognodig eens een beleid worden uitgestippeld die de lokale economie steunt en niet alleen de grote bedrijven maar ook en vooral die zaken die geen deel uitmaken van een keten of een groep. Zou vijf minuutjes moed daarvoor voldoende zijn of is het wachten tot een van de volgende legislaturen als de leegstand 1 op drie geworden zal zijn en er 30% van de aktieve bevolking op den dop staat en als niemand nog uit de regelneverij wijs geraakt zodat je eerst een studie moet laten uitvoeren en een aantal juristen moet raadplegen eer je kan gaan denken aan het oprichten van een zaak.

Lieven, ik begijp jouw bezorgdheid.

@Lieven, ik hou ook van duidelijke taal, recht voor de raap! Maar het wordt niet steeds geapprecieerd....-)

Dat weet ik Eddy, daar heb je gelijk in.

Proficiat Harry Schockaert en cru.