'Ne Vuile Avond' in een Full House

 (c) Joren Van Utterbeeck

Vieze prentjes, stoute filmpjes, sensuele madammen, obscene verhalen... De tweede ‘Full House’ van Cultuurcentrum Mechelen, zaterdag 6 februari, was volledig uitverkocht. Full House indeed! Sex sells. Het zinnenprikkelende programma deed allesbehalve afschrikken en zo genoten de aanwezigen ongeneerd, rode oortjes of niet, al dan niet gniffelend van Ne Vuilen Avond...  

Het genieten begon al om 19 uur in de Academie met ‘Peepshow Partout’ waarmee leerkrachten en leerlingen hun ondeugende ding deden met ‘Ne Vuilen Expo’. Met erotiek als thema. Dat uitte zich in schilderijen van naakte of uiterst schaarsgeklede dames, geschilderde huidplooien en lichaamsopeningen, aaibare objecten, erotische bewegingen met klei, suggestieve filmpjes. En de resultaten zijn vaak heel erg knap... Maar ga vooral ook zelf eens langs, want de Expo, die zaterdag van start ging, loopt nog tot en met 6 maart*. Ik ga ook nog terug want om de start van ‘Ne Vuilen Avond’ niet te missen, repte ik me rond 20 uur al naar de overkant.

In afwachting van de 'Revue jamais vue' die ons in zowel de kerk als het auditorium beloofd werd, besloot ik te starten in Mieke Maaike's Obscene kapsalon. Terwijl ik geduldig mijn beurt afwachtte vroeg de bevallige kappersassistente aan de wachtenden of we "even van haar muisje wilden proeven". En de snoepers konden een muisje uit de snoepdoos kiezen. Eenmaal gezeten op de kappersstoel hoorde ik een supersensuele Ann Miller en al even ondeugende Tom Van Dyck een aangebrand verhaal vertellen en zo te zien aan de andere klanten kregen ook zij behoorlijke spannende dingen te horen. Best wel een knap concept, deze erotisch-literaire audio-installatie.

Mieke Maaike's Obscene Kapsalon - foto (c) Bart Schelkens

In 'Ne Vuile Cinema' werden filmpjes uit de jaren twintig, dertig en zestig getoond, het een al wat braver of net gedurfder dan het andere: strippers, burlesque pin-ups en schoon madammen met vuile manieren.

Blow Job
De meeste mannen waren wellicht geëntrigeerd door de performance getiteld 'Blow Job'. Inga Cholmogorova kwam ongeneerd aan de omstaanders vragen: "do you want a blow job?". Een blow job naar keuze dus; er was een heus menu met namen zoals Rainbow, Pop, Vintage en Semi-legal. Je kon dan met haar meegaan in haar kleine kamertje (de inkom met glazen deuren van de cafetaria, maar niet meer herkenbaar) terwijl iedereen stond toe te kijken... Ik koos Rainbow en kreeg zeepbelletjes in mijn gezicht geblazen. Bij anderen zag ik ze met een haardroger en dan weer een trompet te keer gaan of een ballon opblazen... De afsluitende vraag was telkens "Are you satisfied?". Ik heb niemand horen klagen.

Revue Jamais Vue
Vanaf 21.30 konden we ons verplaatsen naar de jaren twintig en dertig en presenteerde Radio Modern de 'Revue Jamais Vue', afwisselend in het auditorium en in de Minderbroederskerk. Met cabaret, goochelaars, suggestieve erotische liedjes en last but not least: ferme madammen!

Met het Charlestondansje van Miss Fia werd de spits afgebeten in de kerk. Verder toonde Football Stijn hoe die met een onmogelijk aantal voetballen kon jongleren en illusionist Gili liet ondermeer zien hoe ie met een willekeurig gekozen getal in een korte tijdspanne 'zomaar wat getalletjes' in een raster zette, en hoe uiteindelijk elke rekensom met die getallen, horizontaal, verticaal, schuin,... in welke richting dan ook dat gekozen getal als resultaat had. Straf!

Football Stijn - foto (c) Bart Schelkens

Het was ook in de kerk dat Earl Olkin, totdan een voor mij volslagen onbekende, zijn opwachting maakte, in de dan net iets te volle kerk.

Zinnenprikkelende dames
In het auditorium was het iets knusser en hier kwamen dan ook de meeste zinneprikkelende dames aan bod zoals de geweldige Flexy Leksy die opende met haar stoute strip-act, met AC/DC's  “The Jack” als soundtrack en een set reuzespeelkaarten als belangrijkste attribuut. Klasse, en wat een timing!

Flexy Leksy - foto (c) Joren Van Utterbeeck

Maar ook de kleine onhandige en grappige liedjes van Earl Olkin waren goed op hun plaats in het auditorium. De sympathieke Brit bracht suggestieve erotische liedjes ondermeer over zijn vruchteloze versierpogingen. Enorm genoten van en gelachen met 'Bessy', aangekondigd als "Well, not ALL the women in songs have to be beautiful". En ook tussen de nummers door was het genieten van de geweldige Britse humor van Olkin. "America? Oh, we call that The Colonies". Maar Earl toonde zich bovenal ook een erg knap muzikant; op piano en gitaar maar ook zijn stem mocht er zijn.

Eral Olkin - foto (c) Bart Schelkens

Behalve die grappige liedjes kweet hij zich met zorg aan enkele standards, en hoe. Met een sublieme interpretatie van 'Besame', ook al werd dat nummer al zo vaak vertolkt; zijn versie was o zo mooi. Ook knap was zijn vertolking van 'When I Fall In Love'. En zijn versie van Duke Ellington's 'Black Beauty' was ook niet mis! Een aangename man, deze Earl Olkin.

Stoute Zwaan
De act 'Stoute Zwaan' van Geraldine Grace begon nog vrij braaf als Het Zwanemeer van Tsjaikovski en het leek hier om klassiek ballet te gaan totdat er plots botergeile soul-funk weerklonk en Geraldine soepel overschakelde in een heel andere dansstijl en aan een sublieme stripact begon.

Stoute Zwaan - foto (c) Bart Schelkens

Ook de 'taartact' van Lisa Deere, inclusief vleugeltjes en pluimpjes mocht er zeker zijn, Lisa ook. En met Doll Doctor duoact van Flexy Leksy en Lizzy Licious als levende poppen werd besloten in het auditorium.

taartact  - foto (c) Bart Schelkens

In de kerk pikte ik ook nog de buikdansact van Nefertari mee en nogmaals de 'Stoute Zwaan' (niet dat ik dat nu zo erg vond...).

Grand Surboum
En een weinig later kon dan het dansfestijn met 'Les Rebelles de L' Hôtel' van start gaan. Een 'Grand Surboum'! Het 'Full House' was dan misschien niet meer zo vol, maar er was zeker nog volk en sfeer genoeg en toen ik rond half drie het cultuurcentrum verliet, was het zeker nog niet gedaan met feesten.

foto - (c) Bart Schelkens

Deze 'Vuilen Avond' is zeker erg geslaagd te noemen. Net zoals bij de eerste Full House geldt: een erg goed concept een onderhoudend en sterk geheel, met het enige verschil dat het nu volledig uitverkocht was. En dat brengt ons opnieuw bij 'sex sells'.

Met dit verslagje hoop ik een vrij volledig beeld geschetst te  hebben, al heb ik ook (net) niet alles gezien die avond, er was ook zoveel...

Op naar de volgende 'Full House'! Benieuwd welk geweldig thema dan wordt aangesneden...
 

Verslagje: Markec
Foto's: (c) Joren Van Utterbeeck & (c) Bart Schelkens

 ------
*'Ne Vuilen Expo’ is nog te zien tot en met 6 maart, van maandag tot donderdag van 10 tot 20 uur en zaterdag en zondag van 10 tot 12 uur.

Heel  leuk verslag met mooie foto's, het was blijkbaar echt een heel fantastische avond! 

Ik zou denken: 't heeft weinig om het lijf - maar blijkbaar was de avond toch voldoende gestoffeerd om Mechelen te boeien...   ;-)

 Earl Okin in concert met My Room

www.youtube.com/watch

Enjoy

Als ik dat  verslag zo lees, was het meer iets van "een kinderhand is vlug gevuld".... of voor sommigen misschien meer in de trant van "liever één vogel in de hand dan tien in de lucht".

Ieder dierke zijn plezierke dus:-)

Kan het zijn dat mijn beledigende reactie geschrapt werd, of ligt het aan mijn computer ?

@filip2: ik heb jouw beledigende reactie inderdaad, conform de richtlijnen van Mechelen Blogt, verwijderd. Met je computer is dus wellicht alles in orde !