Herten Aas

Voor historisch onderzoek i.v.m. den Herten Aas (voor een project in het najaar) ben ik op zoek naar exemplaren van het maandblad 'ZEGGEN' van de Mechelse Jeugdstudio en van het 'GAZETJE VAN DEN HERTEN AAS' voor onderzoek. Moest u nog ergens een blaadje hebben liggen, mag ik het dan lenen? Het wordt u uiteraard terugbezorgd. Ook andere documenten (affiches, flyers,...),  ankedotes of andere wetenswaardigheiden uit deze boeiende periode zijn steeds welkom

Anne Van de Voorde
Cultuurcentrum Mechelen

Dit beeldje heb ik gevonden over het gazetje...

En dat vond ik hier...

hertenaasnostalgie.blogspot.com/

Foto's, foto's en nog eens foto's van al dat langharig tuig van toen !

:-D

De Wif, Bodo en Colletje, Willi Donni, enz.

Gewoon schitterend !

Die blogspot is van Willy Grazi. Twee jaar barman en nadien ook voorzitter van den Herten Aas. Hij kon me inderdaad al heel wat materiaal bezorgen. De documentatie waar hij over beschikt is vooral na 1972 of nog later. Ik zoek ook concrete informatie over de eerste jaren van Herten Aas, 1967 - 1972.

De oude getrouwen van den Herten Aas 30 jaar later.

Mon (2006)

en Günther (2009)

(foto's R. Kokken)

Het maandblad heette volgens mij ZEG en niet ZEGGEN. Het formaat was een over de lengte dubbelgevouwen A4 en toen al met bureau-offset gedrukt (in tegenstelling tot de meeste publicatie van die tijd, die nog gestencild waren).

Als anne onderzoek doet over den Herten Aas, kan ze toch niet anders dan langs Frans Croes gaan?

@ Luc

Natuurlijk ben ik reeds met Frans Croes gaan praten en er staan nog heel wat personen op mijn lijstje (Jan De Winter, Willy Van Eeckhout, Jozef Meysmans, Bodo Van de Voorde e.a.). Ik ben echter op zoek naar documentatie die hun verhalen kan illustreren. Ook anekdotes van de vele leden van Herten Aas zijn welkom. Bij Frans Croes ga ik zeker nog enkele keren langs om het plaatje volledig te maken.

 

Toen Bodo in 1968 met zijn tekeningen in den Herten Aas kwam leuren heb ik er nog eentje van gekocht (en Günther ook geloof ik).

Mijne nonkel was daar vaste klant, verhalen dat hij daar kan over vertellen...