Carrefour Mechelen Noord sluit de deuren

Net gelezen in DSO. Veertien hypermarkten gaan er dicht aldus DSO. 1.352 mensen verliezen er hun job bij.

Het verdict zou 30 juni in voege moeten gaan als alles volgens de plannen van de directie verloopt. Een zoveelste spijtig verhaal voor de mensen die zich met hart en ziel inzetten voor hun bedijf;

Het volledige verhaal vindt u hier.

 Da's niet alleen slecht nieuws voor de mensen die er werken, het is ook slecht nieuws voor de duizenden klanten die nu naar de andere supermarkten moeten uitwijken. Het is nu al elke zaterdag een hels karwei om een winkelkarretje of een parkeerplaats te bemachtigen bij Colruyt, dat gaat wat geven als alle Carrefourklanten er ook nog bijkomen...

Los van het spijtige feit voor de werknemers dat Mechelen Noord sluit ligt hier misschien een kans voor de stad om de gratis randparking van Carrefour over te nemen. Of misschien is Delhaize bereid om zijn benepen locatie aan de overkant van de straat in te ruilen voor de de Carrefour locatie?

 Inderdaad Pieter, dat wordt wel lastig, maar gelukkig komen er momenteel genoeg werklozen bij in onze regio, die kunnen dan voortaan hun commissies gaan doen 'tijdens de uren' zodat ze de noeste werkers hun parkeerplaatske of hun karreke niet inpikken he jongen?

Serieus: Een spijtige zaak is het voor de mensen die er werken en een onzekere toekomst tegemoet gaan. Heb je heel je leven je kl**** afgedraaid, dan smijten ze je op straat en dan hoor je gelijk onze politici vertellen dat er dringend moet gesnoeid worden in de uitkeringen.
Ik wens het niemand toe, zelfs Pieter niet.

Luc,  ...gratis randparking het zou mooi zijn....  Inderdaad zou dat mooi zijn.  Dan heb ik tenminste een plaatsje waar ik ongestoord enkele uren kan staan als ik naar 't archief ga :-), maar ik vrees helaas dat de Paashaas, de Kerstman en Sinteniklaas in Mechelen niet bestaan.

Luc, dat had ik bijna woordelijk in de eerste versie geschreven maar heb het eruitgehaald uit respect voor de getroffenen. Dat neemt niet weg dat het zoals jij doet niet zou mogen opgemerkt worden, ik vind dat ook, maar er zijn wel nog een aantal andere zaken die aan de parking liggen en er mss ook deeleigenaar van zijn, dat weet ik niet.

Anderzijds was het al een paar jaar te zien dat er niet meer geinvesteerd werd in deze supermarkt, ze was beetje bij beetje aan het degraderen.

Inderdaad Lieven,  behalve het gedeelte voeding begint de rest van de winkel meer en meer op een oude Sarma te gelijken.  En dat het marktaandeel van Carrefour daalt zal wellicht ook niet vreemd zijn aan het feit dat haar klanten het stilaan beu worden dat folderaanbiedingen ofwel "net uitverkocht  zijn" of  "niet binnengekomen" of dat men ze gewoonweg niet vindt.  Tevens heb ik al herhaaldelijk vastgesteld dat de prijs op het kasticket niet overeenstemt met deze in de rekken.  Uiteraard steeds in mijn nadeel.  Bon, dat wordt zonder problemen door de klantendienst opgelost, maar als men het niet controleert is men gejost.

pro info, carrefour huurt de parking voor zijn winkel Mechelen-Noord, de eigenaar zal er nu misschien voor kiezen om er een "project neer te poten?

Of misschien zien de gieren van Vinci, gesteund door de slumme manne oep 't stadôôs er wel iets in??

Hoe men het ook draait of keert, Carrefour is het zoveelste bewijs dat dit landje niet functioneert zoals een moderne democratie moet functioneren.Hier zijn krachten aan het werk die ons naar de kl... willen.Dagelijks worden de bewijzen geleverd.

 Stadôôs???  Misschien kunne ze er een stadfeestzaal van maake,of ne zweumdok !!................

 Voilà, sè, probleem opgelost : nen nieve dok, oep de plek van de Carrefour !

Prima ID !

:-)

Foto Gimycko

Wie herinnert er zich nog wat er vroeger stond op de plaats van de huidige parking: grasveld, houtopslagplaats, koterij? In de pre-Carrefourperiode herinner ik me dat in die 'hangar' reeds een ander warenhuis was: Match? Boxer? Dat was rond 1972.

Voor de Carrefour had ge er, net zoals in Zemst, de GB, met de toen catchy slogan :

"Een miljoen klanten, dat moet je verdienen, elke dag !"

Was dat toen niet met dieë rooien bol of zoiets ?

Luc, voor de Carrefour was daar de discount "Ogal" gevestigd.  De "Ogal" is daar omstreeks '71-'72 gekomen.  En voor de Ogal was daar ooit de garage van Pans die het Amerikaans automerk "Nash" verkocht. 

GB: stond toch voor Groot Begijnhof, neen ?

GB-BM-Inno : Grand Bazar - Bon Marché - Innovation

Het kon natuurlijk ook "Groot Bal - Big Money - Innovatief" geweest zijn !

:-D

Peter, Ik dacht eerder aan "Grand Bazar"

GB was gelokaliseerd op de plaats waar ongeveer het oude MechelseGroot Begijnhof was gelokaliseerd. Begijnenweide is als straatnaam nog overgebleven.

Misschien een ideetje voor de nieuwe residentie die men misschien plaatst op de huidige parking ?

Als er morgen maar gene Albert Hein, Super de Boer of ne Wallmart komt !

En straks gaan we, lekker met zijn allen, google-shoppen !

Toekomstmuziek ?  Neen, hoor, het is er al !

www.ad.nl/ad/nl/1005/Digitaal/article/detail/465486/2010/02/23/Winkelen-met-de-Google-Shopper.dhtml

:-D

Peter, ik denk dat het oud Groot Begijnhof buiten de stad eerder op de plek van de Delhaize, de Aldi en " den elentrik" te vinden was tot het in 1578 werd platgebrand..

 

@ Roger :

Was de Centjesmuur dan geen afsluiting van het begijnhof ?

Vlakbij de Antwerpsepoort, misschien ?

Guy, die centjesmuur is er pas gekomen toen de begijnen van buiten de stad naar binnen de stad verhuisden nadat het Groot Begijnhof buiten de stad in 1572 door de Geuzen werd platgebrand en in 1578 in opdracht van de stad volledig werd vernietigd om mogelijke  vijanden geen bescherming vlakbij de stad te geven.

Enfin, wat er ook in de plaats komt, hopelijk worden de werkomstandigheden voor de mensen niet verder uitgehold.

Iedereen kent de verhalen van oa den Aldi, waar de werknemers de prijzen van ongeveer 700 produkten uit het hoofd moesten kennen of de hilarische beschrijvingen van Wallmart-aankopers die nog gene nieuwe stylo konden krijgen van hun oversten, omdat ze bij de producenten, die leverden aan Wallmart, er al ene hadden gekregen... als presentje.

Of zoals Theofiel Boemerang al pleegde te zeggen : "Kleine (per)centjes, rijke ventjes!"

nl.wikipedia.org/wiki/Theofiel_Boemerang

Wel Roger, het was groot he, het Groot-Begijnhof. Ik situeer het aan de Begijnenweide, GB/Carrefour.

Blijft de vraag of dat er op die vierkante meter wel 3 supermarkten nodig waren (Carrefour-Delhaize-Colruyt).

Natuurlijk houdt een supermarktketen zijn concurrenten in de gaten door er vlakbij nog een filiaal op te trekken, maar met al die actieve senior citizens (die zich een breuk twitteren op het Internet, de hele wereld rondvliegen of geflitst worden, tegen hoge snelheid, op de E19) kan dat tegenwoordig toch geen probleem meer zijn.

Op een stadsplan van rond 1950 ( denk ik ) staan er wat gebouwen dwars op de afleidingsdijle georiënteerd en mijn idee is dat dit houtopslagplaatsen waren. Zij zouden dus nu midden op de parking liggen.

@ Luc :

Den E19 moest toen nog uitgevonden worden, zekers ?

Want nog genen oprit / afrit te bespeuren !

:-D

@gim: dat hebt ge goed gezien. Er waren toen nog wel meer dingen die nog moesten uitgevonden worden.

Op het plannetje kan je nog goed zien waar de Begijnenweide in de Maurits Sabbestraat duikt ( rechts ) dat dit gat tussen de huizen er nog altijd is en gebruikt wordt om de parking op en af te rijden dus de Carrefour ligt netjes langs die voormalige straat. 

Was er over den Ogal geen parkeerplaats van Taxi's De Weerdt toen ? Waar nu de Tom & Co is.

Ik dacht dat dit ook nog altijd een straat is. Dat ziet ge aan hoe de computerwinkel verbouwd is. En dat er daarom ook geen parkingafsluiting is bij nachte. Kan natuurlijk verkeerd zijn.

@ Kriek,  ja, ik dacht ook dat Taxis De Weerdt daar toen zijn stek had.

Draai het en keer het zoals ge wilt, één ding is zeker : de crisis is nog lang niet voorbij !

Gisteren den Opel, vandaag de Carrefour.  Wie zal het morgen zijn ?

Deze winkel was verloederd, ik kwam er dan ook al geruime tijd niet meer. Niet alleen het gebrek aan investeringen in deze winkel zijn het probleem.

Zoals al aangehaald zjin de prijzen dikwijls verkeerd en dit niet alleen in de winkel van Mechelen-noord. Er zit bovendien te weinig volk aan de kassa, dus je hebt lange wachtrijen.

De werkijver van het personeel liet trouwens ook al geruime tijd te wensen over. Men werkte er traag, was onvriendelijk en maakte fouten. Ik herinner me nog altijd de kassierster de laatste keer ik er was. Ze vond het interessanter met haar collega achter zich te praten en plaats van contact met de klant. Bovendien scande ze een product door haar gebrek aan concentratie 2x. Toen ik opmerkte wanneer ik mijn rekening kreeg vertelde ze me dat ik maar naar het onthaal moest gaan om dit recht te zetten. Spreekt voor zich dat ik haar even heb verteld wat ik van haar dacht en ik weigerde te betalen tot ze het zelf recht zette. Ik heb het voorval aan de klantendienst van Carrefour gemeld maar nooit een antwoord terug gekregen.

De banen van Carrefour, hoe erg ook voor de betrokkenen, zullen niet de localiseerd worden. Klanten van Carrefour gaan naar andere warenhuizen die op hun beurt zullen moeten investeren in personeel, kassa, logistiek, ...

Dit is voor de Belgische economie minder zwaar dan Opel.

Neemt niet weg dat het voor elk gezin apart een drama is natuurlijk.

Inderdaad Peter, Colruyt is constant aan het aanwerven, carrefour had wegens zijn slinkende marktaandeel in belgie moeten afbouwen en dat gebeurde niet. Arbeidscrediet op de arbeidsmarkt, dat nu afgelost wordt. enfin gedurende die tijd heeft dat crediet opgebracht aan de staat en de gezinnen die nu helaas in hun persoonlijk drama vallen. Hopelijk vinden zij elk snel een oplossing.

Gym, ergens hoop ik persoonlijk ook een beetje op een Albert Hein of een andere hollandse keten kwestie van een grotere mix te hebben. Dat supermarkten zich op dezelfde lokatie vestigen is niet verwonderlijk omdat ze zo het grootste geografisch gebied in gebruik nemen dat ook door hun concurrenten wordt betrokken, anderzijds is ook de lokatie belangrijk wegens de gemakkelijke bereikbaarheid aan de snelweg en aan de rand van een 'grootstad als Mechelen'

Ondertussen heeft Colruyt Pasbrug een bouwvergunning op zak om haar huidige winkel af te breken en te vervangen door een grotere met inbegrip van de bouw van een tweede eigen tankstation DAT. De nodige bijkomende panden werden daarvoor aangekocht.

Hier zijn geen duistere krachten aan het werk die de democratie naar de kloten willen helpen maar gewoon economische.

Trouwens, hoe zit het met Brico Noord, behoort Brico nog tot de groep GB of Carrefour en zijn zij betrokken partij?

Brico, die zijn toch al jaren op hun eigen, samen met de 8 winkels van BricoplanIt, die ze een paar jaar geleden overnamen waarmee ze een eigen groep met een eigen beleid vormen . De hoofdzetel is in een spiksplinternieuw gebouw in woluwe niet ver van de carrefour die nu geteisterd wordt

en hier het sleutelmoment voor Brico:

2003 : De Hollandse groep Maxeda, die reeds aandeelhouder is van de Brico groep, koopt de 6 Leroy Merlin winkels in België over. Een nieuwe stap voor de onderneming: Brico Plan-It wordt geboren en een samensmelting met Brico wordt van kracht.

te vinden op: http://www.plan-it.be/main/info/plan-it-nl.html

Dat klopt, lieven

Als je de twee Carrefour hypers (Mechelen noord & Zuid/Zemst) vergelijkt dan merke je meteen dat die van het M-noord inferieur is (ziet er vrij rommelig uit enz...

De klantONvriendelijke personeel straalt dat ook uit

Elk nadeel heb zijn voordeel. Ik zie in de sluiting van de Carrefour juist een schitterende opportuniteit om banen te creëren. Als men in den tijd besliste om aan elk zebrapad een stadswacht te installeren en als men nu in de IJzerenleen het museum van de vlieten wil onderbrengen dan zou het toch logisch zijn dat de stad de Carrefour nu overneemt en er het museum van de supermarkt in organiseert. Waar Carrefour slechts 1 op de 5 kassa's bemande zou de stad alle kassa's kunnen laten bemannen en zo de werkloze bevolking terug wat activeren..

zeg Nostrada, jouw beeld past een beetje in het kader van het als "museum van de misdaden tegen de menselijkheid" verhulde holocaustmuseum, een afdelingske ervan misschien?

 En heeft één uwer een ervaren en hooggeleerd en vruchtbaar brein:

Dan kan die mij misschien uit de verwarring helpen die bij mij is ontstaan bij het doorvlooien van de berichtgeving in de kranten en andere media.

1 - Zijn de Carrefours van Zemst en Mechelen Noord nu hypermarkten of supermarkten?

2 - Ik had steeds de indruk dat de Carrefour van Zemst groter was dan die van de Van Kesbeeckstraat.

3 - Waarom benoemt de Carrefourdirectie de te sluiten vestiging van Mech-N. dan als hypermarkt? Of heeft de Mechelse zaak meer dan die van Zemst?

Ik vind in van Dale het volgende:

- SUPERMARKT: zelfbedieningszaak met een grote verscheidenheid aan levensmiddelen.

- HYPERMARKT: zelfbedieningswarenhuis van grotere afmetingen (ten minste 2500 m2) dan een supermarkt en waarvan een derde van de oppervlakte voor levensmiddelen is gereserveerd.

- HYPER: Een bepaalde grens te boven gaan

Of is die van Zemst óók een hypermarkt? Of misschien een supermarkt?  Enfin... jullie zoeken het voor mijn part maar zelf uit.

 

 

Jef, met mijn onderontwikkeld brein stel ik persoonlijk wel vast dat dit eigenlijk niet ter zake is.

Carrefour Mech-Noord valt bij Carefour in de kategorie hypermarkt, vermoedelijk is ze dan wel groter dan 2500m² en die van zemst zeker. Wat wel belangrijk is is het feit dat die van Noord gesloten wordt en die van Zemst niet.

Wilt ge zeker weten of carrefour de winkel van MNoord juist heeft geklasserd neem dan uw rolmeter en probeer de oppervlakte van het gebouw te meten, van buiten of van binnen ge beziet het maar.

het was een automontage scaldia volge - austin enz

vanaf 1970 was er een warenhuis gevestigd onder de

naam  OGAL DISCOUNT CENTER M

in de jaren 1977 -78  overgegaan naar gb en later carrefour 

@Anoniem: weet je toevallig ook nog over welke garage we hier spreken? Ik kan mij voorstellen dat zich hier dan nog wel een deel historisch vervuilde grond te vinden is wat eventuele projectontwikkelaars zal afschrikken wegens saneringskosten. 

Ik ben natuurlijk nog te jong :-) maar van ergens in de jaren 50 tot in de jaren 60 was het alleszins de garage "PANS" waar men de Amerikaanse Nash verkocht.  Mijn vader liet er zijn auto nakijken.  Wat er tussen PANS  en de Ogal gebeurde weet ik echter niet.

Mijn moeder heeft in haar jonge jaren (jaren '70 dus) nog in de cafetaria daar gewerkt. Ze spreekt altijd van "den Diskoent" en "da waren schoen toaden". Ons bomma doet al jaren haar commiskes in de Carrefour Mechelen-Noord, heel spijtig die sluiting ...

Ik kan mij vergissen maar ik denk dat tussen Pans en de komst van de Discount, de ruimte werd gebruikt voor het monteren van de Austin Mini.  Wonende aan de Antwerpsesteenweg kwam ik er wekelijks voorbij op weg naar het zwembad. Ik zie de kleine wagentjes nog op transport gezet worden van de firma ESEAT (of iets in die aard...)

Wiske had het gisteren bij het rechte eind, toen ze zei (op den TV) dat alles veranderde (en vooral in negatieve zin) toen de GB werd omgevormd tot ne Carrefour.

Na jaren goed geweest te zijn in de GB van Mechelen-Noord, heb ik het daar opgegeven.  Na een jaar omzwervingen in dat GB-superetteke op den Battelsesteenweg was daar, gelukkig op tijd, ne spiksplinternieuwe Match op de Haverwerf.

En tot nu toe heb ik van deze winkel nog echt niet echt te klagen.

BTW :

Wiske is één van de medewerkster van de GB / Carrefour, die ooit nog bij Jan van Rompuy (Jan Publiek) van hare tak heeft gegeven over één of ander onderwerp.  En gisteren gaf ze duidelijk, aan haar vertrouwde klanten, nog de raad dat ze nog wel enkele weken mogen "langskommen" !

:-D

@Kate : De cafetaria bevond zich vooraan de Oscar Van Kesbeeckstraat, maar was, denk ik, een aparte handelszaak. (correct me if i'm wrong)
Zelf heb ik een tijdje (1983-1988) in de Oscar Van Kesbeeckstraat gewoond, maar toen was het pand van de cafétaria een restaurant geworden en later was er een thais restaurant gevestigd.
De buurt daar is de laatste jaren deftig veranderd.
Ik woonde op een dakappartement boven de Citroëngarage Van Helsmoortel, waar nu Gifi gekomen is.
De Belgacom winkel was een Mazda Garage (Moorkens, als ik me niet vergis) en waar Tom & Co is waren de garages van Taxi De Weerdt.
De winkels (Decathlon - Brantano - E5 en Aldi waren er nog niet.
Waar zij zich bevonden was een bosje waar heel wat mensen met de hond gingen wandelen.
 
 

 

Lieven, over de kwalificatie van uw brein wil ik mij niet uitlaten. Maar denken dat gij Jef met een rolmeter gaat aan 't werk krijgen lijkt mij uit den boze.

Luc moet maar goed zijn best blijven doen dan krijg hij misschien dat plaatsje in het orkest van den Titanic.

 @ lieven

Nog nooit van ironie of sarcasme gehoord zeker?

Natuurlijk is dit een ramp voor die mensen die daar al jaar en dag werken of dacht je dat jij alleen empathie kon opbrengen voor hetgeen daar voorvalt. Leer even tussen de lijnen te lezen aub!

Jan Goovaerts: eerst was er de garage van BMW-Moorkens en na strubbelingen tussen de familie Moorkens en de BMW-eigenaars (Beierse familie Quandt) over de verkoop van een groot pak BMW-aandelen zijn de Moorkens' overgeschakeld op de import van Mitsubishi en werd het dus een Mitsubishi-garage (dit merk beschikte immers door het grote aantal Moorkens'garages direct over een serieus verdeelnet). 

Marc1, ik bedoelde Mitsubishi, maar schreef Mazda :-(
Ik heb vorige week nochtans een hersenscan ondergaan en de hersenen zaten er nog in en ze waren compleet okee.
Waarschijnlijk begint den ouderdom mij stilaan parten te spelen :-)
 
De BMW garage heb ik er zelf niet geweten.
Dat zal voor mijn tijd geweest zijn, denk ik.
Ik was er ene van Mechelen Zuid en het verste dat ik als jong gastje van huis ging, was tot aan den ouwe zwemdok, dus net niet de Van Kesbeeckstraat :-)
 

Ja, Mechelen-Noord is (en was) nen andere wereld.  Zeker voor iemand van Coloma.

:-)

Misschien moeten we hier eens peilen naar het wijkgevoel en de vraag hoe goed die van Mechelen-Zuid Mechelen-Noord kennen en omgekeerd.

Maar... wij (en zij) zijn en blijven allemaal Mechelaars, zeunne !

;-)

Idd Marc, in 1971 was daar nog de garage van de BMW.

De hangars voor houtopslag en de garage Pans waren en zeker en vast gevestigd van 1957 tot 1961.Vanuit de woning van mevr.Van Kelst, toen gelegen aan de Maurits Sabbestraat nr.47,  kon je vanuit een achterkamer het ganse complex overschouwen.

Mercie Lewie: ik begon stilaan te denken dat ik die houthangar gedroomd had.

Pans was er nog minstens tot 1962.  Toen de auto van mijn vader in maart 1962 door een ongeval perte totale was, werd het wrak naar die garage gebracht. 

Wat nu de parking is van de Carrefour was vroeger Houthandel Dries, een houthandel waar ze regelmatig boomstammen kwamen leveren die door hen dan werden verzaagd en onder afdaken werden te drogen gelegd   Als ik me niet vergis was het grote hoekhuis waar nu de Fortisis de woning van de familie Dries. De zagerij is verdwenen in de jaren zeventig.

Voilà, meer moet dat niet zijn! ;-)

ps: nu merk ik dat Pol deze opmerking ook reeds in 2006 op den Blog plaatste

Ik als klant vind het jammer dat Mechelen Noord toe gaat. Ik lees veel negatieve meningen over het personeel. Nochthans doen die mensen hun uitersbest om deze winkel recht te houden. Ze krijgen helaas de middelen niet van hoger hand om deze winkel op een normale manier te latenwerken . Het is niet de schuld van het personeel dat de parking altijd bomvol staat. Het is niet hun schuld dat ik op een ander moet gaan winkelen als ik mijn auto niet kan parkeren. Het is ook hun schuld niet dat bepaalde artikelen in de folder niet aanwezig is in de winkel. Het is ook hun schuld niet als een plas wijn op de grond ligt. Wanneer er te weinig personeel aanwezig is, kan dit niet onmiddelijk opgekuist worden. Het is niet hun schuld dat de plastiekzakjes van het fruit en de groeten scheuren voor het in de boodschaptassen ligt. Ze krijgen gewoon de middelen niet van hoger hand om deze winkel op normale manier te laten draaien. Als de klant tegen een deur loopt ,als een klant een fles wijn laat vallen heeft het personeel daar schuld aan ??? Als de scanning van Carrefourproducten niet werkt en die getalletjes moeten manueel ingetikt worden dan worden de rijen automatisch langer. Soms vraag ik mij af , heeft Carrefour het niet expres zo ver laten komen om deze winkel zo wie zo te kunnen sluiten. Ligt de sluiting van deze winkel niet eerder bij de problemen rond het gebouw . De eigenaar van het gebouw zijn zeer moeilijke mensen om te onderhandelen.Daarom vindt ik dat deze winkel een tweede kans moet krijgen.Het personeel heeft meerdere malen bewezen dat ze deze winkel wel kunnen runnen.In een ander carrefourwinkel zal het personeel terug met plezier gaan werken als de bazen zelf inzien wat ze fout doen. Leer uit je eigen fouten. En de rest kom van zelf! Succes Mechelen Noord

In mijn geheugen was er daar in de jaren 80 aan de kant van de Maurits Sabbe straat daar een grote hangar waar men bloemen en aardappelen kon kopen,

of vergis ik me?

Ik was toen nog maar een Marcske maar zo'n beeld staat er in mijn geheugen.

Eén van de elementen, die mij diets maakten om nen andere winkel te gaan opzoeken, was dat er toen, op de parking van de Carrefour Mechelen-Noord, een pak bedelaars stonden rond te hangen.

Eerst bij de ingang bij het binnen-of buitenkomen, maar dat kon je toen nog vriendelijk afwimpelen.  Dan stonden ze je in het oog te houden om, wanneer je je goederen in je auto had geladen, je kar terug naar het verzamelpunt te rijden om die halve euro, dat in het winkelkarslot zat, te recupereren.

Maar toen ze naast je auto stonden, op het moment dat je arriveerde, en niet inging op hun gebedel, was je natuurlijk nooit zeker dat, een half uur later, niet één of enkele banden van je auto plat stonden.

Een toen vriendelijke medewerker vertelde me achteraf dat ze het probleem zeker kenden maar er niks aan konden doen.  En na enkele maanden waren het er niet één of twee, maar een stuk of zes, zeven waardoor de medewerker vermoedde dat ze 's morgens, van ergens, werden afgezet met een busje, zowel op en rond de parking van de Carrefour als op de parking van den Delhaize.

Gim dat heb ik er nochtans al jaren niet meer gezien.

@ Marc VC :

Waar is den tijd dat we, als 10-of 12-jarige, nen hele achternoen in de GB (van Zemst of Mechelen-Noord) rondhingen op de stripverhalenafdeling om zoveel mogelijk (nieuwe) strips te lezen.

:-)

En af en toe werd ge dan wel eens weggejaagd door een verko(o)p(st)er, die op haar strepen stond !

Those were the days !

BTW :

Is het niet tijd voor een Facebookgroepje ?

klopt

dat herinner ik me ook nog

mama ga maar winkelen, ik lees de boekskes wel.

:-D

En ge moet toch toegeven dat het personeel, ooit nog gekleed in die rood-wit-gestreepte uniformen van GB een pak frisser oogden dan... datzelfde personeel, een tijdje later, in hun blauw-wit-rood uniform van de Carrefour.

@gim: en waar is die GB van Zemst gesitueerd misschien??

@ Filip :

De GB van Zemst WAS gesitueerd op den Brusselsesteenweg / Zemstbaan, in (de nabijheid van) Carpetland.

:-)

@Gim: De GB op de Zemstbaan ligt op mechels grondgebied. Brico daarentegen ligt op grondgebied Zemst. :-)

 @ Filip :

Algemeen werd toen gezegd : de "GB van Zemst".

:-)

Hier nog een fotooke uit 1976...

users.telenet.be/roadmaster/image-bus-mechelen-zemst-zemstbaan-gb-vanhool-cummins-aug1976.jpg

Ik heb de periode van de "discount" nog erg goed gekend. Ik woonde van 1973 tot 1979 in de M. Sabbestraat. Toen al was de "discoun"t een rommelwinkel en dat is de Carrefour van Mechelen-N nog steeds. Vanaf 1979 ging ik wonen in de Lindestraat- en ging ik grootwarenhuizen in de GB van Zemst. Na enkele jaren was ik de GB van Zemst grondig beu. Niet zozeer om het assortiment, maar vooral om de miserie aan de kassa's. Veel kassa's maar weinig bevrouwd (sic) en altijd wel iemand voor jou die ongeprijsde artikels bij had (iets waar ik wel op lette, ik keek of elk product geprijsd was) Ik heb ooit de GB-zuid doen opschrikken toen ik na een half uur wachten op een verkoopster voor een klacht via een vastgegraaide micro omriep dat het wachten me de strot uitkwam. Nooit een snellere reactie gezien. Ik heb de GB opgegeven en ben met veel plezier overgeschakeld naar de Delhaize, dus aan de andere kant van de stad en daar ben ik nog steeds klant. De weinige keren dat ik nog eens in Zemst kwam kon ik alleen maar vaststellen dat er nog niks verbeterd was,GB of Carrefour, dezelfde hopeloze knoeiboel.

Waarmee ik maar wil zeggen dat het alleen maar slecht kon gaan met de GB/Carrefour. terwijl er concurrentie kwam van scherpe bieders als de Colruyt ( ook niet direct mijn favoriete magazijn wegens te rommelig - al kwam ik er ooit regelmatig, nu haast nooit, behalve bij de DATs ) of van goed nadenkende collega's zoals de toen nog "kleine" Delhaize. Vooral toen de zaak werd overgenomen door godbetert Carrefour. Fransen met een nek van hier tot ginder die het allemaal beter weten, zeker tegenover" les petits Belges". Je kon er donder op zeggen dat het doodvonnis getekend was, zeker na drie verschillende Franse directeurs die geen één van allen ook maar een snars begrepen van de Belgische of Vlaamse mentaliteit en het allemaal beter wisten. Een ramp voor het personeel dat inderdaad meer dan zijn best heeft gedaan, tegen beter weten in. Spijtig voor al die mensen, maar deze sluiting verrast me helemaal niet. Maar elke medaille heeft een keerzijde. Ik hoor en lees dat de concullega's nadenken en wikken en wegen...

Misschien zou de Colruyt - Liersesteenweg wel een extra filiaaltje kunnen oprichten op de gronden van de Carrefour - Mechelen Noord.

Het is er maar een steenworp vandaan en een pak dichter tegen het centrum.

Allez, just an ID, zeunne...

:-)

Tiens heeft er iemand fotomateriaal van de oude lokaties ?

Marc VC,

die hangaar was het laatste overblijfsel van de houthandel en idd Tom en Co was vroeger de garage van het gekende Mechelse taxibedrijf De Weerdt.

Naast het Computerwinkeltje stond vroeger nog een huis (een schilderswinkel) die later is afgebroken om het straatje naar de toemalige GB iets breder te maken. De breiwinkel aan de andere kant was een granen en zadenwinkel waar ik elke week een kilo zaden ging halen voor ons vader zijn parkieten.

Dat Mechelen-Noord dicht moest is een beetje begrijpelijk.  Ik herinner mij nog de onfrisse 'Ogal', vervolgens de onfrisse MAXI-GB en een wijziging aan de infrastructuur is er ook nooit gebeurd, helaas natuurlijk.  Uiteraard leef ik nu zeker mee met het personeel als dit een kleine troost mag zijn.

Wat ik wel spijtig vind is dat mensen steeds meer hun inkopen gaan doen bij Aldi of Lidl alhoewel Carrefour en Delhaize ook huismerken hebben die zeker van goede kwaliteit zijn.

 

Wat klantvriendelijk zijn betekent is voor carrefour een vraagteken denk ik ?  Reacties van de klanten worden niet au serieus genomen vandaar dat ik reeds enkele jaren aan de andere zijde van de Oscar Van Kesbeeckstraat ga winkelen !  Hier weten ze wel wat klantvriendelijk zijn is.

Dit kreeg ik vandaag toegestuurd.  Er schuilt wellicht enige waarheid in, want het bericht werd ook verstuurd aan Stefaan Declerck .
Het werpt misschien enig licht op de door Carrefour gehanteerde politiek...??

Waarom er in Hasselt geen Carrefour moet sluiten en Genk (alle 2)-Maasmechelen-Maaseik wel !!!

Willy Claes (sp.a) in raad van bestuur Carrefour.

Sp.a-voorzitster Caroline Gennez “leeft mee” met de 1.672 mensen die bij Carrefour hun job verliezen. “We mogen dit sociale bloedbad niet zomaar pikken”, schrijft Gennez op de website van de sp.a. “We kunnen samen opkomen tegen toplui die met onze job spelen.”

Wat Caroline Gennez er even niet bij vertelde, is dat één van die “toplui die met onze job spelen” lid is van haar eigen partij. Willy Claes, sp.a-kopstuk-op-rust, ex-minister, en voormalig NAVO-baas bekleedt namelijk sinds twee jaar een zitje in de Raad van Bestuur van Carrefour België. De socialistische excellentie vindt de 1.672 ontslagen bij Carrefour alvast geen reden om zijn zitje in de raad van bestuur op te geven. “Ik ben er de man niet naar om als het brandt op de vlucht te slaan”, liet Claes in de kranten optekenen. Carrefour haalt de hakbijl boven, maar Willy Claes (sp.a) blijft dapper op post.

 “Zeg het zoals het is: een zitje in een raad van bestuur betaalt goed”, meent professor Carl Devos, “Nogal wat politici vinden het hun goede recht om zelf te zorgen voor hun appeltje voor de dorst.”

Willy, de postjespakker

Hoeveel Claes exact verdient aan zijn bestuursmandaat is een goed bewaard geheim. Maar in de regel – bij concurrent Delhaize bijvoorbeeld - verdient een bestuurder bij zo'n groot bedrijf tussen de 80.000 en 90.000 euro per jaar. Voor gemiddeld 7 à 8 vergaderingen. Een kassierster bij Carrefour moet daarvoor 7 à 8 jaar werken!

Voor wie zich dus afvraagt waarom Claes op post blijft bij Carrefour... die 10.000 euro per vergadering zal er vast wel voor iets tussen zitten. 

Belangrijke info: Burgemeester van Hasselt Hilde Claes is dochter van Willy Claes (de postjespakker)

En wij mogen (of is het van moeten) morgen werken tot ons 67 !

Go figure...

Knap verslag Roger. 

@Gim, er komt inderdaad een Colruyt aan de Van Kesbeeckstraat, maar wel op de locatie van de Opelgarage...

Nu nog ne Makro in Mechelen, want Machelen is altijd een heel stuk rijden...

:-)

Eddy, ik dacht dat Colruyt een Dreamland ging bouwen op de opel-site......
In kranten, lezersrubrieken, fora en blogs is er de laatste tijd al heel wat geschreven over Carrefour. Een regelmatig terugkerende oprisping is het verschil tussen de prijs in de rekken en het bedrag dat de consument uiteindelijk op zijn kasticket vindt. Vandaag mocht ik dit nog eens ervaren in de Carrefour aan de Zemstbaan.  Na bij mijn binnenkomst de obligate weg voorbij alle kassa’s afgelegd te hebben, liep ik, eens in de winkel, recht op een opbouwstand waar een 7-tal DVD tekenfilms van Walt Disney (Sneeuwitje, Dumbo, 101 Dalmatiërs….) werden aangeprezen. In grote letters stond bovenaan dat wanneer men 2 films kocht slechts 25 euro diende te betalen i.p.v. anders pakweg 18 euro/stuk. Altijd leuk voor de kleinkinderen dacht ik en ik koos er Sneeuwitje en Dumbo uit. Toen ik nadien aan de kassa kwam en gelet op vroegere ervaringen, hield ik het schermpje van de kassierster scherp in het oog en zag dat er voor die DVD’s gans andere bedragen verschenen dan de beloofde 25 euro. Voor Sneeuwitje en Dumbo werden respectievelijk 18,90 euro en 17,90 euro aangerekend. Bijgevolg weigerde ik te betalen en wees de kassierster op de reclame. Vermits ik aan de allerlaatste kas stond, hoefde ze zich gewoon om te draaien om die stand en de reclame te zien. Ze zei dat zij daar echter niets kon aan veranderen en dus werd een verantwoordelijke opgeroepen. Aan de kassa gekomen kon die er ook niet aan uit, want de code voor die reclame bleek niet geprogrammeerd te zijn (?).  Zij belde dan op haar beurt naar het onthaal. Kort, aan het onthaal moest men dan weer ergens anders zijn licht opsteken maar het teveel aangerekend bedrag werd me terugbetaald. Had ik net zoals vroeger, gewoon betaald en het kasticket achteloos in mijn zak gestoken om het daarna in de eerste de beste papierbak te gooien, was ik voor 11,80 euro gejost!  Hun slogan "1.000.000 klanten per dag, die moet je verdienen"… Ik denk dat het er in de toekomst 999.999 zullen zijn....
 

@ Roger :

Vind je tegenwoordig die oude Disney-DVDs niet gewoon, voor nen halve euro per stuk, in de betere kringloopwinkels ?

:-D

 Tiens, is heel die Carrefour-site geen stadskanker?

Het wordt pas een stadskanker wanneer een projectontwikkelaar er zijn oog op laat vallen he Christophe :-)

Klopt helemaal Christophe volgens de definitie is het een stadskanker:

Volgens de bekende definitie is een stadskanker een plaats in de stad waar beter een nieuw flatgebouw wordt opgetrokken met onderliggende garage om tweeverdieners aan te trekken (citaat C.A.M. Netels).

Toen de Discount overgenomen werd door Maxi-GB werd er aan het front, daar waar voorheen de parking van de Discount was,  een stuk aangezet (daar waar nu de Carrefour kassa's zijn).

Aan de overzijde van de straat werden de houten barakken afgebroken om er parking van te maken. Misschien is het raadsel van de houten barakken en de straat daarmee opgehelderd.

De Discount werktte min of meer zoals de Makro, vandaar de naam Discount.

Prachtig om dit alles te lezen. Ik kom op de plaats van de houten barakken wonen ,de residentie maurits sabbe. Ben heel benieuwd wat er over ons komt.

Word dus een Mechelaar,en ben op verkenning .We kwamen al veel naar Mechelen ,een mooie stad, lekker eten en leuke plaatskes om  iets te drinken en van alles te beleven

@ Rein : Welkom in Mechelen.

:-)

Foto's - Stadsplan - Encyclopedie