10 jaar Circolito, dat moet gevierd worden

met categorie:  

Vrijdagavond om 18:00 staan ze al te popelen van ongeduld, de winkel is gesloten we hebben ons gevoed met het lekkers dat er die dag overgebleven is. Een dame die het niet te breed heeft is langsgekomen en heeft een overgebleven brood ontvangen. De tijd is om, de dag is voorbij nu gaat het komen.

Ongeveer kwart voor zeven stappen we met zijn vijven richting Bruul naar de ingang van de kruidtuin. Niks of niemand te zien, we wachten een paar minuutjes in de leegte en stappen ze dan maar tegemoet in tegenovergestelde richting. Via de Onze-Lieve-Vrouwestraat stappen we richting Korenmarkt . Als we daar aangekomen zijn zien we de politieautos al aankomen, zij begeleiden de lang voorspelde Lichtjesstoet van Circolito.

De kinderen springen op als de trommelaars zich klaarmaken en de eerste salvos op het ezelsvel weergalmen.

We worden overstelpt door steltenlopende verlichte reuzen, de bomen komen als het ware tot leven. Handjesgevende vriendelijke reuzen als ze zijn proberen ze de omstaanders te versieren en daar slagen ze in met vlag en wimpel.

Er blijkt een lid van de Ants uit “Lord of the ring” mee te stappen.

Er zijn nog meer gasten uit de filmwereld aanwezig.


Gerinkel getrommel en plezier, het lijkt op een voortijdse karnavalstoet maar inniger dan, intenser, niet commercieel uitgebuit, plezant. De ogen van de kinderen weten niet waar eerst te kijken.

Niet alleen de kinderen zijn overwelmd, we stappen verder richting lange schipstraat om de stoet voor te zijn bij de aankomst aan de kruidtuin want  langs daar zullen ze stappen, langs onze achtertuin richting Arsenaal. Plots worden we aangehouden door een koppel, zij wezen terug richting stoet, we keken om en oeps… onze dochter stond daar nog moederziel alleen, verwonderd de staart van de stoet te bewonderen.

Aan de kruidtuin komen we elkaar dan weer tegen, we stellen ons strategisch op om alles beter te kunnen zien, een tweede keer dan.

Ja net voor ons draaien ze af, de jongleurs, vuurspuwers steltlopers - de hele vrolijke bende.

We worden door een fiere Jeronimo meegetroond naar de groep waar we weer onze ogen uit hun kassen kunnen kijken.

Licht, spel, muziek en dans ter ere van 10 jaar Circolito. Circolito werd geboren op 18 januari 2000. En viert er terecht feest voor! Lees er hier alles over: 10 jaar Circolito!

Leuk verslagje!!!

Het is blijkbaar geweldig tof geweest... en zelfs h oog bezoek van Jack Sparrow !!

Tof verslag, toffe foto's...  Jeronimo Terrones, de oprichter van Circolito had me nog uitgenodigd om de stoet in foto's vast te leggen.  Maar ik had al andere dingen aan de hand.  Jammer!   Maar jij brengt er toch een goed ooggetuigenverslag van Lieven!

 :-D