De Verbeelding van Shamisa

Shamisa Debroey is niet alleen de boezemvriendin van m'n jongste dochter, én een ontwapenend sympathieke jongedame..  Wat méér is: deze Mechelse meid is bovendien een uiterst getalenteerde aankomende kunstenares.

In een héél aparte, creatieve en originele stijl weet ze de toeschouwer te boeien.  Graag geef ik Shamissa hier een podium op Mechelenblogt, omdat ze het verdient om bij een breder publiek bekend te geraken...

 

(foto: Jan Smets)

Shamisa is twintig lentes jong, en een rasechte Mechelse.  Ze vindt onze kleine stad dé ideale plaats voor de 'Verbeelding'.  Natuurlijk zette ze ook al een heleboel andere onderwerpen op papier, maar in deze topic zoem ik (natuurlijk) in op haar Mechelse kunstwerkjes.

Ze zijn ontwapenend.  Niet?

                      

Gekende Mechelse hoekjes krijgen een speelse, kleurrijke, haast 'kinderlijke'  'verwerking'.   Maar vergis je niet: ze getuigen allemaal van een bijzonder artistiek en trefzeker talent! 

Shamisa studeerde aan de Mechelse kunstacademie.  Hier zette ze haar eerste stapjes in de wereld van 'kunst en ver-beelding'.

Nu is ze nog steeds studente aan Sint-Lukas in Brussel, waar ze in 3BA - illustratie 'zit'.

Enne: haar talent werd  reeds opgemerkt in onze Dijlestad..  Ze werd zowaar winnaar in de voorronde van Kunstbende!   En dat wil toch al wel wat zeggen.

Shamisa is bezeten van kunst.  En haar Mechelse  lievelingskunstenaar is Rik Wouters.  En dat getuigt  zéker niet van slechte smaak!

                                                           

Let op mijn woorden: ik ben er quasi zéker van dat Shamisa Debroey het nog gaat maken!  Als ik een kinderboekenauteur zou zijn, zou ik haar vast aanwerven om mijn boeken te illustreren!  ;-)

Maar...ik ben geen kinderboekenauteur natuurlijk... Misschien geeft deze topic wel wat grotere bekendheid aan deze jonge kunstenares...  Misschien wordt Shamisa via deze blog wel 'ontdekt'!? 

Ik gun het haar alleszins!

Wie haar werken wil volgen, kan best eens doorklikken naar haar Flickrsite:

http://www.flickr.com/photos/shamisadebroey

shamisadebroey@gmail.com

Ik moet zeggen: er zitten enkele leuke tekeningen tussen! Vooral die van de Brusselpoort vind ik apart... maar ook die eerste plaat is erg knap!

Jaja, zeker talent om in de gaten te houden!

Mechelen wordt ineens een pak kleurrijker! Mooi zo!

Zeer mooi! Wanneer kunnen we dat eens van dichtbij gaan bekijken...

exposeren Shamisa!   ;-)

Ik zou wel eens willen zien wat zij nog meer kan.

Perfect te volgen op Flickr en blogspot Anne...  Links zijn hierboven aangegeven.  (ook haar mailadres...)

De moeite waard!

@ shamisa Met die gave van jou en de trend die je volgt, ga jij het bijna zeker maken in de wereld van de boekenillustrators en ook ver daarbuiten mag ik hopen. Shamira, zijn vissen een lievelingsonderwerp of zie ik dat verkeerd? Ze komen toch geregeld voor in de werken die Jans in zijn blog plaatste. De drie tekeningen van 27 januari zullen zeker passen in de brochures van 'Artsen zonder Grenzen' of gelijkaardige NGO's. Jij bent uitstekend doende om niet hoeven te zeggen: goe bezig! Prachtig verfrissend werk meisje !!!

Allemaal bedankt voor de leuke reacties en vooral jan voor de steun. Inderdaad vissen teken ik zeer graag, maar vooral als verwijzing naar de japanse houtsnijkunst en tatoeage kunst. De vis staat voor hun als een symbool voor geluk. Hun tekentaal vind ik ook een bron voor inspiratie.

Mijn tekeningen rond het Rode Kruis zal ik misschien werkelijk tonen maar dat is niet voor vandaag, waarschijnlijk deze zomer. Aangezien het tijd is dat ik mijn werk meer aan de buitenwereld zou moeten tonen.

Bedankt voor de steun! Je mag me steeds emailen met vragen of suggesties.

 

Shamisa

Shamissa, ben jij de dochter van Karen Debroey? Die was ooit nog m'n babysit. :-)

heb eens rondgeneusd op flickr en haar webje en.....rechtuit en eerlijk gezegd zijn er héél mooie en toffe dingen bij. zoals Jef zegt mooie illustraties voor boeken oa. iets voor de "garage" misschien? hallo schepen Nobels.

PS:

aangezien Shamisa niet 'aanwezig' is, Wout, kan ik bevestigen dat Shamisa de dochter is van Karen...   ;-)

Mechelen is een dorp.

En verder hoop ik natuuuuuuuuurlijk dat deze jonge kunstenares hier 'ontdekt' wordt!

 Inderdaad dat is mijn  mama haha. Toeval bestaat dus werkelijk. En ik alleen maar beamen dat ik open ben voor exposities!