Ribbedebie met Pat Donnez en Gerry De Mol

Dichter, schrijver, radiomaker. Pat Donnez is een veelzijdig man. Samen met Gerry De Mol bracht hij woensdagavond de première van zijn nieuwe stuk: Ribbedebie. Een bijna volledig gevulde Stadsschouwburg kwam kijken en luisteren.

Pat Donnez

Wie had gedacht dat hij vooral zijn gedichten ging voordragen, kwam bedrogen uit. Het stuk is een soort monoloog, heel af en toe een dialoog, afgewisseld met wat liedjes. De heren werken schitterend samen. Het geheel speelt zich af in de wachtkamer van de tandarts waar beide heren praten en nadenken over het leven en de mensen die ze zien.

Pat Donnez en Gerry De Mol

In de wachtkamer passeren Kelly (de omschrijving hiervan ga ik jullie besparen), een Marokkaan (of was het toch een Belg die aanzien werd als Marokkaan) en een dwerg.
Het was bij momenten een grappige vertoning. Zeker toen Pat even de hulp vroeg van het publiek bij het roepen van 'Het leven is prachtig, nog X jaar en ik ben tachtig.'

Gerry De Mol

Toen de opvoering gedaan was, waren de meningen van het publiek verdeeld. Sommigen vonden het prachtig, anderen vonden het dan weer slecht. Maar zo is dat met meningen. Ikzelf heb ervan genoten.

Hey Bart, welkom als blogger. Ik denk dat ik die ribbedebie, nog een keer zou willen zien.

 Ik vind het helemaal niet slecht. Afwisselend tussen stand -up comedy, poëzie en cabaret.

De liedjes vond ik dan wat te licht uitvallen, maar echt storend was dat niet.

Wat wel uitstekend was, was de stand-up comedy. Veel beter dan bepaalde Lannooten. Maar ja dat is dan weer een persoonlijke mening.

Verder: uitstekende zegging, expressie en toneelvastheid van Pat.

Ga maar kijken Peter, maar je zult elders moeten gaan dan Mechelen, de show gaat op tournee.

Welkom, met deze eerste post Bart!   Mooie bijdrage met weerom knappe foto's zoals we dat van jou gewend zijn.  Dit smaakt naar méér.

Mooi verslagje en foto's, Bart!!
En ook vanmijnentwege: Welkom!

Goh... Als ik het allemaal zo lees heb ik blijkbaar wel een en ander gemist... Ik zal dus ook, zoals Peter, moeten pogen Pat & Gerry nog ergens op hun 'tour' mee te pikken...

Ik vrees dat ik tot de tweede categorie behoor. Ik vond het niet echt geslaagd : overacting, rondzwevende verhaallijnen, dolende nevenpersonages, liedjes die niet meteen in de context van het verhaal pasten,... Eerlijk gezegd zag ik er geen geheel in, eerder wat losse flodders. Wel prachtig gitaarspel en dito stem van Gerry en enkele fraaie frasen van Pat.

Fragmentarisch was de voorstelling geslaagd, maar als geheel kwam het wat mager over. Er ontbrak naar mijn smaak een doorlopende lijn. Vooral de poëtische momenten konden mij boeien. Toch een leuke avond beleefd.

Leuk en bij momenten gevat en mooie muziek. Maar van onze stadsartiest had ik meer verwacht. Spijtig, want Pat voelt zich duidelijk thuis op het podium. Aangenaam om bezig te zien, maar de inhoud kon sterker.

http://evenlater.wordpress.com/

 

Vrijdag naar "Schone Woorden" van Warre Borgmans en gitarist Jokke Schreurs gaan zien in 't Arsenaal. Qua opzet een voorstelling die een beetje te vergelijken is met wat Pat Donnez deed: een mix van poëzie, cabaret, persoonlijke teksten, humoristische monologen, een streepje gitaarmuziek...  

Maar de eerlijkheid gebiedt mij om te zeggen dat Warre & Jokke toch van een sterker kaliber waren dan Pat & Gerry. "Schone Woorden" is alleszins een aanrader.