Record !

met categorie:  

i.o.

Beste,

Het Mechelse jongerenmagazine MONK, dat gemaakt wordt door studenten journalistiek aan de KHM in opdracht van de jeugddienst,
is op zoek naar enkele unieke plaatsen in Mechelen.

We willen een soort van kaart maken waar we enkele 'recordplaatsen' op aanduiden.
Bijvoorbeeld: het kleinste huis, de dikste boom, de vuilste plaats, het huis van de oudste inwoner, het oudste monument,...
We zoeken dus echt onbekende plaatsen of voorwerpen in Mechelen. Hoe vreemder, hoe liever.
Kunnen jullie ons wat tips geven? Of kennen jullie iemand die dat kan?
Liefst hadden we dit voor woensdag 03/02.


Alvast bedankt voor uw medewerking.

Met vriendelijke groeten,
Anke Geelen
Redactie MONK

Het "manneke van Geraardsbergen" te Mechelen. Het oudste manneke-pis is niet dat van Brussel maar van Geraardsbergen. Ingevolge diefstal van het origineel werden er vijf copiën gegoten, waarvan dus één in Mechelen! Het origineel bevindt zich nu in het gemeentehuis.

@ Anke Geelen van de redactie MONK

Er is in de drukkerij- en perswereld nog niet veel veranderd tegenover vroeger. Toen kwamen klanten ook al eens vragen om een 96 pagina's tellende brochure in vierkleurendruk tegen morgenmiddag te leveren. Dat kunnen jullie toch wel? Of zoek ik dan maar een andere drukker?

Deadlines in de krantenwereld zijn mooi maar als je een dienst vraagt aan een niet meer actieve medeburger hou er dan rekening mee dat die meestal op een wat tragere manier nog meer te verhapstukken heeft op een dag dan zich met jullie probleem tegen 03 (drie) 02/10 bezig te houden

De schooltaken wat te laat bekeken zeker?

Iets vroeger verwittigen en dan werken wij ouderen met plezier aan jullie opdracht.  Maar ons lijf laten op en afrijden zit er zo niet meer in. Tenzij door een jong en bloedmooi mokkel. De redactieschandknapen gelieve zich te onthouden.

De Hoogbrug is een hele oude brug. Ik dacht de oudste van Vlaanderen, maar dat kunnen jullie waarschijnlijk zelf nog wel 's checken.

Het Schepenhuis is - heb ik me laten vertellen - het oudste stadhuis van België wat voor die functie is gebouwd.

Het Hof van Cortenbach is het meest verwaarloosde grote monument van Mechelen.

En de ervaring leert me dat het Hoogstraatje (tussen Zoutwerf en OLVstraat) het steilste straatje van onze stad moet zijn. Het hoogste punt ligt in ieder geval achter de OLV-kerk.

Ik wist niet dat mijn bericht op de website zelf zou komen te staan. Die deadline was dan ook niet voor iedereen bedoeld. Ik vroeg om tegen dan een contactpersoon door te geven. Die contactpersoon had nog tijd gekregen.

Als student journalistiek leer je tegen deadlines aan te werken. En aangezien u niet op de hoogte bent van mijn lopende schooltaken, staat u niet in de positie daar over te oordelen. Laat staan uw eerdere frustraties bij journalisten te uiten tegenover mij en alle journalisten over dezelfde kam te scheren.

Het was een vrijblijvende vraag. Die nog steeds geldt voor zij die ons wel willen helpen.

Hartelijk bedankt voor uw hulp, het helpt ons zeker vooruit.

Redactie MONK