Nieuws van de week

met categorie:  

(Bron: GVA)

Journaliste ruilt Story voor eigen kledingwinkeltje

De Mechelse Kelli Van Hees (28) geeft haar job als journaliste bij TV-blad Story op voor een eigen zaak. Lily, een piepklein winkeltje in de O.L.Vrouwestraat, gaat op zaterdag 7 februari open voor het publiek. "Alles wat ik zelf leuk vind, ga ik verkopen", zegt Kelli.

Laatste dagen voor hangbuikzwijn Flurk?

Het verblijf van het hangbuikzwijn Flurk op een appartement van de Mechelse Goedkope Woning (MGW) in de Varkensstraat is bijna ten einde. Baasje Alexandra Vercammen heeft nog tot 6 februari de tijd om het dier van haar woonst te verwijderen.

Historisch pand gekozen als locatie voor 'Mijn Restaurant'

De Mechelse locatie voor het derde seizoen van de vtm-reeks Mijn restaurant! is bekend: het gaat om een historisch pand in hartje van de stad. (...) In een 16de-eeuws pand op de Steenweg 32, vlakbij de Grote Markt, is er de jongste dagen opvallend veel beweging, maar pottenkijkers zijn niet welkom. De keuze is opvallend, want de voorbije jaren gingen knappe etablissementen in het pand keer op keer failliet: Torenhof, Boudoir en recent nog Gildenshof. Benieuwd of het dit keer wel lukt.

(Bron: Nieuwsblad)

Gloednieuw hotel en kantorencomplex in Muntstraat

Zowat alle panden in de Muntstraat, aan de voormalige Euroshopping, worden gerenoveerd. Er komen enkele kantoren en een hotel. De verloederde wijk rond de voormalige Euroshopping herleeft. Na de afbraak van de oude stadskanker worden ook in de aanpalende straat grote renovaties uitgevoerd.

De gebouwen met huisnummers 9 en 10 worden gesloopt. Er komt een nieuwbouw die dienst zal doen als hotel. De eigenaar van het pand wil niet verder ingaan op de plannen omdat die nog niet definitief vastliggen, maar hij bevestigt ze wel. Het hotel krijgt een moderne architectuur en er wordt ook ruimte vrijgehouden aan de straatkant zodat de stad later een vlietje kan aanleggen. Het hotel zou in maart2011 de deuren moeten openen.

Circusschool viert tiende verjaardag in stijl

Tien jaar al houdt Circolito groot en klein in de ban van het circus. Iedereen vanaf vier jaar kan er circustechnieken leren. Het succes is zo groot dat het circusatelier dringend een extra zaal nodig heeft. 'We hopen stilletjes om in de toekomst de zaal naast onze circuskapel mee te mogen gebruiken', zegt coördinator Lieven Leemans.

Jongleren, fietsen op een éénwieler, lopen op een bal of heksentoeren uithalen aan de Chinese paal. Bij Circolito leer je het allemaal en al van heel jonge leeftijd. 'Vanaf hun vierde kunnen kindjes komen, zij het wel onder begeleiding van mama of papa', zegt Lieven Leemans. 'Vanaf het eerste leerjaar komen ze alleen en krijgen ze les bij een van onze zeven lesgevers.'

Firma beschuldigt stad van favoritisme

De stad heeft de overeenkomst stopgezet met de firma die wachthokjes en infozuilen heeft geplaatst in Mechelen.

De bedoeling is om opnieuw aan te besteden, de concurrentie te laten spelen en te zien of er geen gunstiger voorwaarden kunnen worden bedongen. ‘Maar het is grondig foutgelopen', zegt oppositieraadslid Karel Van Butsel (CD&V). ‘De firma spreekt zelfs van favoritisme. Dat heeft alles te maken met het feit dat de stad aan de offerteaanvraag een optie heeft toegevoegd. Bedrijven kunnen eventueel een bijkomende offerte geven voor een fietsverhuursysteem. De firma in kwestie vreest dat daardoor bedrijven kunnen worden voorgetrokken.'

(Bron Radio Reflex)

DAMES SHOPPEN ZONDER BETALEN

Vijf jongedames, 16, 17 en 18 jaar oud en afkomstig uit Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Putte en Bierbeek, maakten zich schuldig aan winkeldiefstal. Zij nemen een paar laarzen en een paar schoenen uit de verpakking en profiteren van een druk moment aan de kassa om de winkel zonder betalen te verlaten. Na onderzoek kunnen de vijf verdachten worden aangetroffen in een Mechelse school. Zij hadden de gestolen goederen nog in hun bezit en worden voor verder onderzoek overgebracht naar het commissariaat.

Flurk heeft zelf al een heuse fanpagina: http://www.facebook.com/group.php?gid=193741311842&ref=ts