Luister Naar De Film

met categorie:  

Luister Naar De Film.

Iedereen weet hoe de juiste muziek een filmscene kan ondersteunen. Bij een romantische scene hoort een mooie ballade en dergelijke meer. In deze opvoering proberen de Stijn en Steven Kolacny (Scala) en Koen Buysse (Zornik) sfeerbeelden op te roepen bij sommige van die nummers.

Steven en Stijn Kolacny - Luister Naar De Film

Het was een beetje een rare opvoering: niemand van de artietsen zei een woord. Waarom? Om de nadruk te leggen op het feit dat er naar de muziek moest geluisterd worden. Bekende en minder bekende nummers wisselden elkaar af. Af en toe bijgestaan door een projectie op het grote scherm. Al toonden zij daar nooit de echte filmbeelden bij. Die lieten zij aan de verbeelding van het publiek over.

Koen Buysse - Luister Naar De Film

Zij speelden nummers uit The English Patient, The Mission, Philadelphia, The Godfather en zo meer. En het publiek luisterde aandachtig. Het was heel stil in de zaal, op het geklik van het fototoestel na (waarvoor mijn excuses).

De films waaruit de heren de muziek brachten, heb ik allemaal gezien (sommige zelfs 2 keer of meer). Maar raar genoeg kon ik mij niet altijd de scene voor de geest halen waar het muziekje bij hoorde. En aan het einde van de opvoering? Toen volgde er een soort aftiteling op het scherm. En zodoende hadden de heren een mooie opvoering gegeven zonder ook maar één woord te spreken.

De bende - Lusiter Naar De Film

Foto's (c) B. Schelkens

Voor de geïnteresseerden de playlist :

1. The Unbearable Lightness Of Being
2. Licht
3. Licht
4. Read Me To Sleep - The English Patient
5. I Grieve - City Of Angels
6. Feather Theme - Forrest Gump
7. The Mission
8. Streets Of Philadelphia - Philadelphia
9. The Piano
10. He's A Pirate - Pirates Of The Caribbean
11. Platoon
12. The Godfather
13. Hurt
14. Amélie Poulain
15. Lily
16. Platoon
17. Eternal Sunshine Of The Spotless Mind

Als ik dit zo lees, heb ik toch wel iets gemist... moet een wel heel bijzondere avond geweest zijn! Bedankt voor het verslagje, Bart!

Het was een sfeervol optreden waarvan ik genoot...  Alleen, het was wel nogal kort...  Om half 10 stonden we al terug buiten... 

Weinig reacties ook op een optreden waar inderdaad weinig mee gedaan is. Een optreden in zo'n (kleine) cultuurtempel als de stadsschouwburg, dat staat of valt met de interactie die je hebt met het publiek. Oké de heren hebben geen woord gesproken, en verlieten na elke laatste noot het podium, koen zelfs voor het einde van een nummer als de zangpartij erop zat.  Totaal geen interactie dus. En dat was net zo spijtig aan dit concept. En de filmpjes maakten één ding duidelijk, ze hebben vooraf wel lol gehad, alleen kwam daar die avond niet veel van over naar het publiek.

Bedankt voor de volledige playlist trouwens - niet elk nummer was weergegeven via de begeleidende 'film'. En dan kreeg je bij die nummers naast het geklik van je fototoestel ook het gefluister van de aanwezigen om je heen; "ken je dat nummer?", "welke film is't"...

Die klikjes voor enkele mooie foto's storen echter niet, het ergerlijke geklik van de lichtbediening was, voor wie achteraan in de zaal zat, wél storend. en het overleg tussen de sound~ en lichtman al eveneens. Die hadden ze beter in hun 'kot' gestoken in plaats van in de zaal te zetten.

Volgende keer steek ik wel de soundtrack van een film in mijn cd-speler, en had ik die 16 € (voor een uurtje muziek) aan een beter doel (1212) kunnen geven. 

een eenmalige reactie van een bloglezer

ik was niet overtuigd van dit optreden. Heel traag op gang gekomen, naar m.i. soms tot vervelens toe. Het pianospel is op zich wel knap maar daar had ik niet direct nood aan. De meer melodieuze nummers met Koen Buyse waren wel de moeite. Een stem om u tegen te zeggen. Maar ik bleef nadien met een teleurgesteld gevoel, en had het idee dat, gezien de zeer makke reactie van het publiek, er velen ook zo over xdachten.

Tiens, zijn er foto's getrokken :-)

Ik vind dat de heren er zich gemakkelijk vanaf hebben gemaakt en was blij dat het gedaan was. Zoals een andere blogger reeds zei : beter een compilatie CD van filmmuziek gekocht.

Wat me stoorde was de prominente rol die was weggelegd voor Protools en het aan- en aflopen van de artiesten.

Meer woorden maak ik er niet aan vuil, zij hebben er zelfs geen aan vuil gemaakt.

 

Zeer slappe vertoning inderdaad. Projecties waren beneden alle peil. De niet-keuze voor filmbeelden zal wel ingegeven zijn door financiële redenen maar is onbegrijpelijk. Ik begrijp dat de Kolacny's en Buyse zich in hun levensonderhoud moeten voorzien, maar de volgende keer toch liefst niet met mijn centen.

Dit jaar brengt Lions Club Midden Limburg op zaterdag 24 maart en zondag 25 maart 2012, het Belgische koor Scala & Kolacny Brothersnaar de Limburghal in Genk. Zij treden er voor het eerst op met een unieke licht en multimediale show, met de volledige bezetting en dit op beide dagen. Dit is een echte buitenkans! Mis dit unieke evenement in uw buurt niet en koop vandaag nog uw tickets. U kunt dit online via de website www.scala4friends.be

Lions Club Midden Limburg brengt op zaterdag 7 december 2013 het Belgische koor Scala & Kolacny Brothers voor de tweede maal naar de Limburghal in Genk. Dit concert is het eerste optreden uit hun reeks DECEMBER-concerten, waarbij Scala in iedere Vlaamse provincie één optreden geeft. Mis dit unieke evenement in Genk/Limburg niet en koop vandaag nog uw tickets. U kunt dit online via de website http://www.scala4friends.be