Jazz voor Haiti

Lejo Vanhaelen schrijft ons:

Zondag 24 januari kreeg ik een telefoontje van Guido Vaganée, broer van de bekende jazzmuzikant en Mechelaar Frank Vaganée, met de vraag of de jazzzolder zich mee achter een benefiet voor Haiti wou scharen.

(Frank Vaganée)

Met in het hoofd de gedachte aan het feit dat er al zoveel benefietconcerten en evenementen voor Haiti georganiseerd worden, maar bedenkend dat Mechelen en omgeving toch heel veel betekent op jazzgebied, zegde ik toe.

Na even gegoogeld te hebben, merkte ik dat vooral in Amerika vele "jazz for Haiti" concerten werden georganiseerd, en na de eerste namen gezien te hebben die hier zouden deelnemen, begon ik er zelf meer en meer in te geloven.

Het enthousiasme van de organisatoren (Guido en Frank Vaganée, G.C. 't Blikveld en de gemeente Bonheiden) haalde me uiteindelijk helemaal over de brug.

Woensdag 10 februari moet een memorabele dag worden; zovele jazzmuzikanten die belangloos komen optreden, een podium vol met grote namen, zoals men er zelden een kan zien op één avond, een tweede podium met nog méér muzikanten die er absoluut bij willen zijn, dit alles om Haiti te steunen, gewoon prachtig! en niet te missen!

En voor wie op de affiche de naam van Jef Neve mist: hij kan er jammer genoeg niet bijzijn, maar geen nood, want samen met het Cultuurcentrum Mechelen, de stad Mechelen, Werkgroep Integratie Vluchtelingen organiseert de jazzzolder op maandag 22 maart eveneens een benefietconcert in de stadsschowburg te Mechelen, met het Jef Neve trio op de affiche.

(Chris joris)

 Er komen dus mooie (jazz)momenten aan in Mechelen en omgeving, ook voor de niet-jazzliefhebbers, want alle muziek, ten voordele van zwaar getroffen medemensen, klinkt altijd mooi!

(Philip Catherine)

Concrete informatie: 

Woensdag 10 februari om 19u30 

in G.C. 't Blikveld, Waversesteenweg 11 in Bonheiden. 

Treden zeker al op: Philip Catherine, Frank Vaganée, Bert Joris, Brussels Jazz Orchestra, David Linx, Chris Joris, Dré Pallemaerts, Gyuri Spies, Diederik Wissels, Nathalie Loriers, Philippe Aerts, Nathalie Loriers, Fré Desmyter, Diederik Wissels...

Er wordt gespeeld op 2 podia

Inkom: 20 euro

Info en kaarten:
't Blikveld, 015/50 28 70 - blikveld@bonheiden.be
jazzzolder, 015/33 63 14, 0497/02 93 61 - info@jazzzolder.be
Meer info:
http://www.jazzforhaiti.be/
http://nl-nl.facebook.com/event.php?eid=266452741621&ref=nf
Guido Vaganée: 0478/91 51 51 en guido.vaganee@hotmail.com

Wie er niet bij kan zijn en toch dit initiatief wil steunen, kan altijd een bijdrage, klein of groot, storten op reknr: 979-4354918-11 van Jazz for Haïti.  (Foto's : Lejo Verhaelen)

(Dre Pallemaerts)

Ik zal er zijn!
Telepathie: ik stuur net een mailtje naar Guido Vaganee om te vragen hoe ik tickets kan  bestellen, en nu zie ik hier de aankondiging op Mechelen  Blogt!  ;-))

Kijk er al naar uit om de levende legende Philippe Catherine aan 't werk te zien...
En Frank Vaganee natuurlijk.... En Chris Joris....
En..

Enfin: Ik zal er dus  bij zijn ;-)

Kaarten zijn in onze zaak te koop -

Piano's Van Innis

Gentsesteenweg  67

2800 Mechelen

open elke dag uitgezonderd Zon-en Maandag van

10-12 en 14-18 uur

Wij zullen er ook bij zijn ... hebben onze polsbandjes al !!!
Er is ondertussen een derde podium bijgekomen in het eetkaffee 't Blikveld........

het was.... Geweldig !!
Ondanks de sneeuw toch veel volk !!

Persoonlijk enorm genoten van Bert Joris Quartet, Chris Joris, Frank Vaganee én ... PHILIP CATHERINE !!!!

En.. er werd voldoende geld ingezameld!