In de hemel is geen bier

met categorie:  

daarom drinken wij het hier

niet,

tenzij je liefheber bent van de lokale bieren. Door de recentste acties riskeert menig bierliefhebber tijdelijk droog te staan. Rayons van supermarkten en drankslijterijen riskeren binnen enkele dagen reeds uit te blinken van ledigheid. Gelukkig zijn er nog de lokale brouwerijen die elk hun eigen aanbod hebben.


Als bierliefhebber kan ik zeggen dat je voor gelijk welk industrieel gebrouwen bier alleen al op de smaak afgaand, bijna zou kunnen vertellen door welke groep het wordt gebrouwen. Misschien is dit net hetzelfde voor kleinere brouwerijen, deze hebben door hun kleinschaligheid echter het voordeel van hun specificiteit.


Een Carolus, een Westmalle, en meer van dat fraais genieten mijn voorkeur, de wurggreep van deze drooglegging en van het gemis zal mij nu niet raken, tenzij we met zijn allen nu de kleine brouwerijtjes gaan ontdekken natuurlijk.

Santé

ne goeie carolus is lekker hé!

De Mechelaar zweert bij een Gouden Carolus.  Dus...we staan nog niet droog!   ;-)

(foto: Jan Smets)

"The sky is the limit" zulen ze bij Inbev gedacht hebben.  "Eerst alle kleinere brouwerijen lekker opkopen en dan kunnen WIJ de bierprijs bepalen".  Blijkt dat er nu toch iets minder bier gedronken wordt en nu krijgen die megalomanen het deksel op de neus.  Nu, mij niet gelaten, ik drink hun rommel toch niet.   Er zullen er wellicht weinig zijn die ooit zoveel stappekes in de wereld hebben gezet als den deze, maar voor minder dan de prijs van drie pinten van hun rommel in de kroeg kap ik nu thuis een lekkere fles landwijn achterover, kan ik zoveel "smoren" als ik wil en word ik achteraf nergens tegengehouden om in 't zakske te blazen...

Allez, Roger, moet ge geen... heerlijk helder Heineken ?

:-D

en toch, heeft deze Mechelaar heimwee naar de Mechelsen Bruynen, wat ze bij Het Anker ook mogen beweren, Ambrio is zeker niet hetzelfde.

Gym , het gaat hier wel over bier he, de enige reden waarom heineken in trek zou kunnen zijn is dit (niet geschikt voor kinderen onder de 18 jaar)

Voor de rest, mijn gedacht. Jans ge doet me goesting krijgen.

 @ Lieven :

:-D

De meeste Mechelse bierdrinkers zullen idd. nog niet meteen iets voelen van wat nu gebeurt... 
We hebben zelf heerlijk gerstenat met o.m. Gouden Carolus, Hopsinjoor, ...
Nee, we staan hier in Mechelen nog  lang niet droog ;-)

Ik deel wel de mening van Marc, dat de Ambrio lang niet zo fijn smaakt als de eermalige Mechelsen Bruynen!

En verder, net zoals Lieven, drink ik, behalve de Mechelse biertjes, ander lekkers dat vooralsnog geen slachtoffer is van de huidige situatie..

Roger, groot gelijk hebt ge. Maar .....

Eerst door Nonkel Bob de kip met de gouden eieren laten slachten, den ambras over het smoren erbij en dan verschieten ze dat de mensen thuis blijven. Gevolg minder vraag naar pintjes, de kroegen op de rand van de ondergang. De brouwers die weervraak nemen door massa ontslagen onder hun werknemers. Aan de drama 's die er opvolgen heeft niemand gedacht. Schitterend voorbeeld van zelfvernietiging.

Inderdaad Roger, de laatste keer dat we samen een Carolus Triple nuttigden, smaakte die me toch hoor.

En als hun gewoon bier op is, beginnen we met hun tafelbier...

:-)

En afsluiten met het steutbier ? 

Ik was 2 weken geleden met een paar vrienden ergens in een Mechels etablissement op de Grote Markt, en we kregen daar onze frisdrank op een kartonnen bierviltje van de Gouden Carolus - in kerstuitvoering (plaatje van Toren onder de sneeuw, met op de voorgrond een besneeuwde kerstboom,  en een stijgende kerstman met slede en rendieren die weer richting Noorden vertrok... ja ik beken, ik heb eentje extra meegejat en hier voor mij hangen...;op).

Nu heb ik een oudere kennis die in haar 'jonge' jaren vanuit Mechelen uitgeweken is naar West-Vlaanderen (tja, onbegrijpelijk, ik weet het, maar je hebt zo van die zeldzame mensen ...), en die was 'euforisch-heimwee-achtig-zou-ik-misschien-toch-maar-mijn-oude-dag-terug-in-Mechelen-doorbrengen?' met dat bierviltje...
 

Dus... gewoon blijven doordoen (zegt een niet-bier-drinker... Maar alles voor het goeie doel he)

Mijn favoriet bier was Gueuze en Pater.Volgens mij steekt Gueuze een kop boven al die andere biertjes,alhoewel "ne goeien Duvel" kon ik ook wel eens drinken( op mijn laatste bezoek heb ik daar eens heel goed Zat can geweest.

He Gimycko,Heineken is dat ook bier of P..Water.?

 Bij ons in't winkeltje (naast D'Haenekeef op de Viemet) hadden ze enkele weken geleden geen Belgische biertjes meer, het was voetbal op TV dus heb ik maar hun "Baltika" geprobeerd. imported from Russia! Raar maar waar, maar er wordt dus in Mechelen Russchisch bier geïmporteerd! Bizar.. 

Het biertje op zich was niet slecht, maar geef mij toch ook maar dat Mechelse hip hop mout en gist :)

@ Louis :

Volgens mij is dat gewoon gekleurd water...

:-D

Zolang brouwerij Moortgat (Duvel) en Het Anker niet staken kom ik wel aan mijn dagelijkse trekken :-)