Gelukkig nieuwjaar

met categorie:  

Het is nog januari dus we mogen nog altijd gelukkig 2010 wensen. en dat op zijn Mechels (met dank aan Eddy Coremans en ter verspreiding van het Mechels Dialect)

Nevejér oep ze Meichels: Asgemaplezeeret asgematààdet asgemagoestinget asgemasjàànset asgemagienenambraset asgemaoeptààdarustet asgemagienendeustet asgemanitemeugzet asgemagezondzet astmagoodis in 2010

(e.c.) zéde van Brugge zet a vanachter: OYMOTIETET OYMOGOESTET OYMOSJANSET OYMOGINAMBRASET OYMOUPTIETRUSTET OYMOGINDUS...

Schitterend!  ;-))

Ja, maar is het allemaal wel goed gespeld in het A.B.M ?

asgetmawèt...   ;-)

Dat gaat daar binnen enkele dagen, oep de groete mèt, precies weer plezant worden...

:-D

Nieuwjaarsdrink 2009 - Foto Gimycko

;-)))

Er is blijkbaar toch nog een licht verschil in het geschreven dialect.  Het Mechels dialectwoordenboek van Diddens schrijft de ao-klank (gelak as is waole) met àà en Opsinkjoorke in de Streekkrant dan weer met ao.

't is al gelaok he Roger, asme mekandere ma versteun.

As't ni te kaat is te neuste weik, dan geunnek e zondag ne kie zeen oep de groete mèt of dasons Magrit al trug in 't nalleve gezet emme :-)

En van ma veural asgemagezondzet in 2010!

Roger, blijkbaar ben je al een teiteke uit de dialect-circulatie. Jaren geleden beslisten de mensen van Oep ze Meichels en Mechelen 2000 de schrijfwijze te moderniseren. Vandaar ook het congres in 2007 in Lamot onder impuls van Marcel Kocken.

Roger, sorry dat ik anoniem reageerde gisteren, maar het was goed bedoeld. Sinds vandaag ben ik op vraag van Jans ingelogd op deze blogsite. Ik volgde meermaals een cursus bij Oep ze Meichels. Sinds Diddens en het Mechels Woordenboek is er heel wat geëvolueerd in de schrijfwijze. Inderdaadn Opsignoor kan moeilijk anders dan kop hpuden na zovele jaren aanwezighied in de Streekkrant. Grtjs, Eddy

De nieuwjaarsreceptie:

 

http://www.youtube.com/watch?v=3vvO5YReM_k