Eindelijk !

Eindelijk is het zover, er wordt komaf gemaakt met de bouwvallige panden in de Muntstraat.

Een firma is er bezig met afbraakwerken. Een drietal panden die al jaren leegstaan worden eindelijk aangepakt.

Wat er precies gaat gebeuren is niet duidelijk. Of men de panden gaat slopen of renoveren, zal over enkele dagen wel duidelijk worden. In deze panden was vroeger frituur Martino en café Pigalle gevestigd en op de gevel van één pand staat nog de vermelding "in de klein winst, alle soorten meubelen".

Heb ik nergens geen gerucht opgevangen dat enkele panden mee gingen ingelijfd worden bij de ' socialistische gebouwen '?

Enkele panden zijn zelfs al lang eigendom van de socialistische zuil. En eigenaardig genoeg zou er geen leegstand- of verwaarlozinglast op gevestigd zijn. Dit werd me onlangs door een "kenner" meegedeeld; wat ik trouwens zal nagaan bij de diensten...

@ Eddy, misschien het gezegde "ons kent ons"??

Goed dat men dit eindelijk aanpakt... Benieuwd wat er nu in de plaats gaat komen...

@ markec

Eender wat er komt het zal altijd beter zijn dan wat het nu is. Misschien een SATURN Gierig is Plezierig succursale Mechelen met ondergrondse gratis parking voor de klanten. SATURN, daar horen we hier op de blog al zo lang niks meer over.

@Jef: dat zou ook niet onder de hoofding ' Eindelijk ' vallen. ;-)

Het schijnt een hotel te worden meldt het Nieuwsblad

http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?articleid=RQ2LKMGL&postcode...

Goede ligging voor een nieuw hotel tegenover het Clarenhof, nabij Grote Markt en historische bezienswaardigheden en hopelijk geen te massale constructie.

Groot aantal toeristen logeert graag in onze stad omdat ze kleinschalig is en héél centraal gelegen qua uitstappen naar Brussel, Leuven, Antwerpen etc.

Laat maar komen zou ik zo zeggen.........

Misschien moeten we toch wel even nuanceren. Uiteraard is dit een goede plaats voor een hotel, maar er zijn momenteel wel heel erg  veel hotels gepland, terwijl de huidige hotelsector het erg moeilijk heeft.

Zolang dat prive-initiatieven zijn, geen probleem. Iedereen is vrij om een hotel te beginnen, en het hotel in de Muntstraat is allicht ee dergelijk initiatief. Maar als het gebeurt (gedeeltelijk) met overheidgeld, dan heb ik hier toch wel wat vragen bij.

Enfin binnenkort dus nieuwe hotels in de Begijnenstraat, de Stassartstraat, de Tinelsite en de Muntstraat, er gaat veel gegidst worden de volgende jaren ... :-)

Tsja, Mechelen is blijkbaar the place to be !

Hoe zou dat toch komen ?  Misschien door nen uitstekende blog ?

:-D

Het artikel vermeldt dat men iets wil doen met ' de aanleg van een vlietje ' in de Muntstraat. Ik hoop dat het weer een stukje Melaan zal worden dat men openlegt. Het onderstaand kaartje van landmeter Popp laat de situatie zien bij het opmaken van de plannen van de groentenhal en de aanleg van de Rue de la Monnaie ( voor een aantal mensen: de Muntstraat ). Je ziet duidelijk links de Melaan die vanuit de Zakstraat het Vlietje meekrijgt en ook de Koolvliet die vanuit de Botermarkt onderaan kwam en gedempt werd om de groentenhal te kunnen aanleggen.

Om diezelfde nieuwe prestigieuze Muntstraat aan te leggen werden er ook een aantal huizen afgebroken ( wat nog duidelijk te zien is op dit plannetje ).

Op de eigenste plaats aan de Muntstraat zag deze joekel van een Melaan er als volgt uit, kwestie van een idee te krijgen van de omvang. Laat ons hopen dat het iets moois wordt.

 

Wanneer zijn nu alweer die donkere-ondergrondse-vlietjeswandelingen gepland in Mechelen ?

Want die donkere-bovengrondse-loze-straatjeswandelingen in Mechelen zijn al een tijdje uit de mode !

:-D

Muntstraat.

De gesloopte gebouwen waren misschien niet echt het behouden waard, maar ze maakten wel deel uit van een straatwand die de historische stad scheidt van het nieuwbouwproject "Clarenhof" (na een vervalste "wedstrijd" als nieuw architecturaal baken "op de kaart gezet" , om het met de Mechelse "newspeak" te zeggen). 

Die stedenbouwkundig belangrijke straatwand gaat hoe dan ook tegen de vlakte, om plaats te maken voor een nieuwbouw van de socialistische mutualiteit,  een misbaksel van de hand van een obscure "kameraad". Van de mooie scheiding tussen oud en nieuw blijft niks over, de armtierige nieuwbouw vreet zich als een kanker doorheen het stadsweefsel.

Meteen sneuvelt een mooie realisatie van Jan Van Meerbeeck, een van Mechelens toparchitecten na WO II. Wie er oog voor heeft, kijkt nog eens naar het mooie glasmozaïek in de sixties-gevel, voor de destructie-machines aanrukken.

Frans GEYS