Een warm gebaar in koude tijden.

met categorie:  

Een mooi verhaal op zondagochtend:

Vanochtend had ik me overslapen 8:10 las ik van de klok, lap de winkel zou om 7:30 al open moeten geweest zijn.

Rap in de kleren van gisteren gesprongen en snel begonnen met het inladen van de broodjes die om 4:50 geleverd waren. Ja ik weet het exact want ik was de bel vergeten afzetten en om exact 4:50 deed de bakker de voordeur van de winkel open en rinkelde de bel door het ganse huis, iedereen sliep er doorheen behalve ik zelf die als de weerwind de schade probeerde te beperken door het knopke van de bel in de nulstand te zetten. Je weet wel zo'n antieke knopke waar je met een hendelke drie standen kan kiezen: 0, I en II.

Enfin rap de broden in de rekken gezet, de croissantjes, de chocoladebroodjes, de bagetten en de keizerkes afgebakken. Mijn echtgenote was intussen zo zelfopofferend dat ze me een flinke hand geholpen heeft.
Even later nog snel de kruimeltjes opgeveegd, de lichten aangefloept en het rolluik mocht open.

Toen de rolluiken omhoog waren zag ik een zeer behulpzame buur, hij had de stoep voor mijn winkeltje helemaal van sneeuw ontruimd, ik kon mijn ogen bijna niet geloven.

Je ziet dat het nog kan en dat het nog bestaat.
 

Bedankt lieve buurman

waar is dat winkeltje Lieven?

Men mag geen reclame maken op de blog, dus ook niet voor een bakkerijtje in de Hanswijkstraat, sorry Marc :-D

Leuk bakkerijtje Marc :)

Ik had ook geluk...mijn buurman heeft vandaag al 3 keer sneeuw geruimd voor mijn deur...ben een doos pralines gaan brengen voor de moeite....iedereen tevreden.

ik wil ook pralinen

ik ga heel de straat is vegen ;-)

Leuk verhaal Lieven.

Ik veeg voor eigen deur !

Ook ik wil onze buurvrouw bedanken!

Ik de mijne niet :-)

En waarom niet Jan ? Nu dat het feest van de vrede eraan komt. 

IK was al bij Lieven in zijn bakkerijtje! tof ingericht met een mooi engelenbeeld op sokkel, en.......lekkere broodjes, ├ęclairs (hm) en suikerbrood, en dan nog vriendelijke bediening! meer moet dat niet zijn zo 'szondags na de Mis.

Voor de ergste kou is er noig zoveel te doen. In De Lage Drempel hebben wij al sedert maandag onze openingsuren uitgebreid. Dit moet toelaten aan dak en thuislozen die verwarming zoeken tijdens de d ag om een plaatsje te vinden waar zij worden opgevangen. Vanaf dan en ook tijdens het week-end en ok met Kerstdag 25/12 en Nieuwjaar 1/1 is de ontmoetingsruimte open van 9u tot 17 uur. Vrijwilligers zorgen er voor opvang, brood en soep  en eventueel andere nodige hulp.Intussen gaan de andere activiteiten van De Lage Drempel gewoon door. Wij doen wat wij kunnen en helpen , naast de vele anderen, mee om van Mechelen een warme stad te maken.

 Wie daklozen kent of ontmoet mag die gerust ons initiatief doorgeven.

De Lage Drempel , Onze Lievevrouwestraat 43 Mechelen

Tel 01/416309      of anders op de nummers 015/436494 of 015/416309

e-mail: delagedrempel@telenet.be

Bedankt bij voorbaat voor de medewerking

Het vrijwilligersteam van De Lage Drempel

Beste drempelaar, eigenlijk verdient jouw post een eigen artikel.

Mocht je meer achtergrond informatie hebben of een volledig artikel schrijven dan kan je dit altijd aan de redactie doorgeven, of eventueel aan mij (lieven@pauwels.net) en het zal met plezier gepubliceerd worden