Nieuws van de week

met categorie:  

(Bron GVA)

IJzerenleen wordt Mechelen For Life-plein

Op de IJzerenleen opent op zondag 20 december om 17u het Mechelen For Life-huis. De IJzerenleen wordt voor de gelegenheid vier dagen omgedoopt tot Mechelen For Life-plein. De maneblussers willen zo een mooie geste doen aan de actie van Studio Brussel For Life.
Meer info op: http://www.mechelenforlife.be/

Vrijbroekpark breidt uit met vijf hectae

Het Vrijbroekpark, de groene long aan de rand van Mechelen-centrum, breidt uit met vijf hectare. Dat maakt Antwerps gedeputeerde Koen Helsen bekend.

Snowboarders leven zich uit in hartje Mechelen

Een snowboarder in hartje Mechelen? Je komt het niet elke dag tegen. Maar met de winterprik die wij nu kennen, kan het allemaal.

Mechelaar Filip Bunkens (27) schoot donderdag deze originele plaatjes. "Ik ben professioneel fotograaf, en ik werk aan mijn portfolio. In België heb je niet veel de kans om zoiets te fotograferen, en het leek me wel leuk om dat te doen", zegt hij.
Meer info op: http://www.pitslamp.be/

(bron Nieuwsblad)

Man (22) riskeert veertig maanden cel voor cocaïnehandel

Lotfi B. (22) uit Mechelen riskeert een effectieve celstraf van veertig maanden voor een handeltje in drugs. De man zou volgens het parket op aanzienlijke schaal cocaïne hebben gedeald. B. liep eerder toevallig tegen de lamp bij een verkeerscontrole. De man had cocaïne, hormonen en spierversterkers én 2.500 euro cash op zak. Bij een huiszoeking troffen de speurders ook enkele luxehorloges aan.

OCMW telt zeven extra noodwoningen

Het OCMW beschikt over zeven nieuwe noodwoningen. Daar kunnen mensen tijdelijk terecht als ze plots dakloos geworden zijn.
Het OCMW kampt al jaren met een acuut gebrek aan noodopvang. Mensen die door een brand, een echtscheiding of een uitdrijving plots op straat komen te staan, kloppen bij het OCMW aan. Vorig jaar werden 64 dossiers ontvankelijk verklaard, slechts 29 gezinnen daarvan konden geholpen worden met een opvang die tot een jaar duurt.

Charles Dickens betovert Mechelen

Dit weekend strijkt de twintigste kerstmarkt neer in Mechelen. Een authentieke kerstsfeer uit de tijd van Charles Dickens zorgt voor een hartverwarmend programma.

(Bron Radio Reflex)

DEFECTE BUS ZET BRUUL OP Z'N KOP

Een kapotte bus van De Lijn heeft het busverkeer van De Lijn in de Mechelse binnenstad danig verstoord. Even na 14u raakte een bus aan de bushalte Botermarkt in de Bruul defect. De bus kon na een uur weer op gang geraken, de vervangbus raakte door een lange rij van bussen in de Bruul pas na een uur op z'n bestemming.

 Eigenlijk vind ik niet dat Lofti B veertig maanden den bak in moet.
In deze tijden van economische crisis heeft hij toch zijn commerce draaiende gehouden, het geld dat hij verdiende stak hij blijkbaar in dure horloges, dat is toch ook wel knap, zo heeft hij veel btw betaald, goed voor de staat, bovendien heeft hij die winkel ook een inkomen bezorgd en -wie weet- een arbeidsplaats gered, ja zelfs een faillisement vermeden.

We hebben meer mannen zoals Lofti nodig, mannen die hun nek durven uitsteken, mannen die gevaarlijke zaakjes doen om onze wankele economie draaiende te houden. Maar wat doen wij? We steken Lofti in den bak, voila sé. En dan maar verbaasd zijn dat het hier vierkant draait.

Mocht Lofti opkomen met de verkiezingen, ik stemde ervoor, liever dan voor een of andere leeghanger uit -ik zeg maar wat- Hombeek of zo.

Diene mê zoane ziever in pakskes was persies ne goeie klant. 

…  Eigenlijk vind ik niet dat Lofti B veertig maanden den bak in moet. …
… Mocht Lofti opkomen met de verkiezingen, ik stemde ervoor, liever dan voor een of andere leeghanger uit -ik zeg maar wat- Hombeek of zo. … dixit Christophe
 
… Of hoe Christophe hier exact visie, mentaliteit en de politieke keuze van 85 percent van de Vlaamse kiezers verwoordt  …

 Je (witte) stuff aankopen, voor een avondje blowen, bij iemand met een naam van een waspoeder (Lotfi B - NieuwsbladStyle) of van een detergent (Lofti B - NetelsStyle), is om problemen vragen...

:-)

@ Christophe, je wensen zullen wellicht verhoord worden, want dank zij de aanzuigpolitiek van onze regeringen loopt het hier binnenkort vol Loftis :-)

 Dat ironie hier niet gauw begrepen wordt had ik al langer door, maar dat het zo erg was...

(zucht)

Christophe, het kon natuurlijk ook zijn dat die meneer Lofti ook musquitos verkocht.

Een mening precies verwoorden vergt enige bekwaamheid; ironie, understatement, sarcasme en andere stijlfiguren, gemengd in een alle kanten uit kunnende tekst, geeft de scribent de gelegenheid om een wederwoord in het belachelijke te trekken … (grinnikt met een licht boosaardige ondertoon).
Het staat U uiteraard vrij om zuchtend en schouderophalend antwoorden  als ridicuul af te doen; realiteit weerleggen met argumenten is misschien toch wat  moeilijk?

 Misschien is dat gewoon niet mijn taak?

 Misschien is dat gewoon niet mijn taak? zegt Christophe ...

Schaakmat ... (moppert wat binnensmonds) ...

;-)

Alleen spijtig dat hij niet weet van wie hij het partijtje schaak verloren heeft.

 who cares? :-))

Jan, weet gij het ? 

Ik weet ni eens waar het over gaat, want ik lees geen gazetten, hoe zou ik dan kunnen weten wie er gewonnen heeft ?
:-)