Mechelen houdt je warm en toeft in Victoriaanse wintersfeer

Mechelen houdt je warm

 

 

 

 

 

 

 

 Ook tijdens de laatste maanden van 2009 houdt Mechelen je warm. Vrijdagmiddag (4 december 2009) werd de tweede editie van het eindejaarsconcept 'Mechelen houdt je warm', dat in  2008 gelanceerd werd, voorgesteld. Ook nu staan er tal van activiteiten en feestelijkheden op het programma in de binnenstad vanaf 12 december tot en met de laatste dag van het jaar. Deze tweede editie staat volledig in het teken van Charles Dickens en de Victoriaanse tijd...

Ook nu slaan het stadsbestuur, Mechelse Feesten en de handelscomités de handen in mekaar voor sfeervol eindejaarsprogramma. Met een kerstmarkt in de sfeer van Charles Dickens, shop&drop-koopzondagen en een spetterende oudejaarsviering. Schepen van Cultuur en Toerisme, Frank Nobels, Kurt Moens en Jef Van Dun, respectievelijk voorzitter en secretaris van Mechelse Feesten vzw lichtten het gevarieerde programma toe.

Sfeervolle Kerstmarkt
Van 18 tot en met 20 december
kun je terecht op de traditionele Kerstmarkt. Het wordt volop kerstsfeer snuiven met de geest van Dickens die rondwaart. Muziekgroep PABO uit zusterstad Helmond (NL) strijkt met zo'n honderd personages, neer op de Mechelse kerstmarkt in authentieke kledij en dus 'zo weggeplukt uit de tijd van Dickens. De personages zingen Christmas Carols en vertellen ontroerende verhalen. Je zult ze zeker niet kunnen missen want ze vermengen zich onder de kerstmarktgangers...

Zaterdag 19 december brengt Heer Ottfriedt, de drakenhoeder een bezoek aan de kerstmarkt, een spannende straatact waarbij een draak ontwaakt en vuur spuwt. Op zondag 20 december zorgt ijskunstenaar KIM voor spektakel: live, 'on the spot' beeldhouwt hij in IJs de indrukwekkende 2 meter hoge Big Ben. 

Er zijn natuurlijk ook de gebruikelijke eet- en drankkraampjes met veel lekkers en de gerbuikelijke kerstmuziek. In totaal zijn er zo'n 77 stands. Van 11 stands gaat de opbrengst naar een goed doel. Op het podium zorgen tal van verrassende acts voor sfeer, zoals het Hongaarse orkest SZIA dat Hongaarse en Roemeense gipsymuziek speelt op vinnige en virtuose wijze met de intensiteit van een rockconcert. En er is folksensatie Zakdoek...

Coca-Cola plaatst zijn Kersttruck op de Kkerstmarkt. In het laadruim kun je de huiskamer van de Kerstman bezoeken. Het frisdrankmerk steunt ook dit jaar de  Cliniclowns.

Shoppen & Droppen - Dickens workshops
Zondag 13, 20 en 27 december openen de Mechelse handelaars de deuren voor de eindejaarsshopping. Wie de kinderen (van 3 tot 12 jaar) mee wil nemen, maar denkt dat dat shoppen toch niet echt iets voor hen is, kan hen 'droppen' bij Mechelen Kinderstad waar ze naar hartelust kunnen ravotten of deelnemen aan creatieve workshops in de Keldermanszaal van het stadhuis. Voor de workshops schrijf je best wel vooraf in bij UiT in Mechelen, dat kan vanaf 1 december. Spelen en deelnemen aan de workshops kost € 2.

Van oud naar nieuw met Gunter Neefs, 4-Band en dj Bruno
Gunther Neefs en zijn 4-Band slutien op oudjaarsaond het jaar af vanaf 23 uur. Na het vuurwerk om middernacht komt de 4-Band terug en vanaf 1.30 tot en met 3 uur speelt DJ Bruno ten dans...

Mechelen houdt je warm
 

 

 

 

Nieuwjaarsreceptie
Mechelse Feesten-secretaris Jef Van Dun verklapte ook al dat de Nieuwjaarsreceptie voor de Mechelaar plaatsvindt op 17 januari, vanaf 11 uur. (het aanvangsuur is dus met een uurtje verlaat). Dit keer geen verschillende optredens, maar dj ZAKI, je weet wel, de papa van de heren van Soulwax/ 2ManyDj's!

BOB
Op een kerstmarkt wordt er al wel eens een jenevertje of glühwein gedronken... Wellicht ook op de Nieuwjaarsreceptie. En zeker tijdens het verder verloop van de eindejaarsperiode. Ok, jij misschien niet, maar die andere mensen wel...  ;-) Daarom zijn tijdens de kerstmarkt en op de Nieuwjaarsreceptie vrijwilligers aanwezig die de bezoekers aanspreken met de vraag of ze al een BOB gekozen hebben. Die BOB's kunnen een vrijblijvende ademtest doen.. behalve de gekende BOB-sleutelhanger kun je ook aan een tombola deelnemen en misschien zelfs een auto winnen...


Je merkt het.. veel te doen rond de eindejaarsperiode. En dan heb ik misschien zelfs nog niet eens alles opgesomd. Maar geen nood, meer informatie vind je op de webstek van Uit in Mechelen.
 

Ahoewel zelf géén 'kerstmarktmens', heb ik toch al enkele zaken gezien die ik wil meepikken... en jij?

Ik zie zeker wel interessante dingen ! Die draak lijkt me wel wat, en het maken van de SintRomboutstoren (sic) in ijs lijkt me ook chique !

... wat de ijssculptuur betreft, bedacht ik me ook: waarom de Sint-Romboutstoren niet... maar in het plaatje van Charles Dickens pas Big Ben wellicht beter ;-)

 Het zal weer gezellig zijn in de binnenstad !!!

en weeral Gunther Neefs

ik heb nu eens de tijd genomen om alles goed na te lezen, het ziet er zeker interessant uit. Ik zal zeker afkomen, de sfeer van Charles Dickens kan mij wel bekoren.

 

Het klinkt geweldig. Het zal vooral heel sfeervol zijn.
Ik zal er zeker bij zijn.

 Mooi verslag, Mark!

webstek uit in mechelen is niks te zien van wat hierboven staat beschreven ? groetjes uit limburg xxx

@eds: gewoon bovenaan links op de aankondiging klikken:

http://www.uitinmechelen.be/nl/mhjw09_intro

We zullen de batterijen van onze portrettentrekkers alvast opladen :-)