Hoek Kon. Astridlaan-Adegemstraat

met categorie:  

Op welke hoek vond men in 1923 dit oord des verderfs ?? (ik heb het straatnaamplaatje onleesbaar gemaakt, anders was het wat tè gemakkelijk) 

:-X

Jan Goovaerts stuurde het juiste antwoord al in.

Jan, hedde echt ni afgekeke boa oave gebeur ? 

@ Roger Ik ga je een mailtje sturen

Jef Van Ransbeeck heeft het ook juist.

opgestuurd

Mijn antwoord is ook op weg naar Roger...

Neen Marc VC en Jans, daar is het niet.

Ik herken de hoekgevel

verdorie toch

2e poging is onderweg

Hoekgevels staan er op elke hoek  ... :-)

Ik meen te weten dat dit vroeger al eens een RaRaRa is geweest. Ik stuur een mailtje.

Ja Jos, Jan Goovaerts schreef me dit ook al.  Mijn Alzheimer ... :-)

Stefan Denhartog weet het ook.

 @ Roger

Dat heeft niets met Alzheimer te maken maar alles met het stof dat je in je living aan het maken bent en dat je zicht en je geest heeft vertroebeld. 't Is je vergeven. Wij zijn toch weer even bezig geweest met het opzoeken. Dat is altijd leuk in deze donkere rotdagen.

Ik heb nog geen antwoord ingestuurd maar ik denk hier ineens aan het fenomeen van de vensteropeningen die geen vensteropeningen zijn ( eerste en tweede verdieping ). Er is het verhaal van de taks die men moest betalen voor elk venster dat men had met als gevolg dat mensen een aantal vensters elimineerden en toemetsten. Voor mijn part gaat het hier over symmetrie: ik heb links een venster dus moet ik er rechts ook eentje hebben. In dit gebouw resulteerde dat in plaatsgebrek om ook maar een klein kastje tegen een muur te zetten. Dus men maakte wel de pseudo-raamopeningen maar aan de binnenzijde had men zo plaats om zijn kleerkast tegen te zetten. Voor de nitwits: ge hebt ook nog een muur nodig om een deur in te steken en een bedsponde tegen te plaatsen.;-)

En nu ga ik zoeken waar dit huisje staat / stond.

@ Roger: m'n inzending gekregen?

Ik denk het niet Wout.

Ik stuurde ze door via uw pm op Mechelen Blogt. Een e-mailadres van u heb ik niet.

@ Wout:  Dat PM van Mechelen blogt... wat het ook mag wezen, ik ken het niet.  Telkens ik iets krijg ivm één of ander "adres" dat iets met Mechelen blogt te maken heeft en ik op de link klik, krijg ik het bericht "acces denied".  Mijn e-mail adres:  erkaa@telenet.be

Roger, ik moet passen. Huizen zonder balkons? Een straatnaambord dat blijkbaar recent vervangen werd? Misschien met een nieuwe naam? De linkse straat lijkt mij een winkelstraat met die twee winkelpuien. Brede voetpaden enz...., dus geen krot & cie., ik kom er niet uit.

Volgens mij zie je dit als je de Karmelietentuin uit komt.

@ Peter,  als je die tuin uitkomt zie je wellicht heel wat.  Waar kom jij dan precies uit die tuin??

Een tip: Veel jaren later kocht Woodrow er bloemen voor de koningin.

opgestuurd

@ Luc

Het belastingsfenomeen dat jij beschrijft was ook decennia lang een bron van inkomsten voor de NMBS en de maatschappij die voor de NMBS de spoorwegen runde.

Alle huizen op de parallellopende verharde wegen die met een of ander venster zicht hadden op de spoorbaan werden een jaarlijkse belasting opgelegd per venster. Begrijpe wie kan! Deze belasting werd een vijftiental jaren geleden  afgeschaft omdat de opbrengst, die men nooit had verhoogd sinds de invoering ervan, de moeite van de administratieve rompslomp niet meer waard was.

Tot voor een achttal jaar moest men in Mechelen ook nog balkonbelasting ophoesten. Dat was toen nog 800 of 900 BEF. Enkel om in het luchtledige met een uitstulpinkje boven de voetpaden van onze stad te steken.

Leuke dingen voor de mensen. Gelukkig verleden tijd.

Jef, is het u ook al opgevallen dat de rarara's van Roger dikwijls over "drankslijterijen" gaan? wat me daarbij ook opvalt is dat gij al die kroegen ook kent......?

 @ marc

Fietsen is een dorstverwekkende bezigheid en vermits ik steeds op de fiets, stad en streek doorkruis, ben ik dankbaar dat sommige kroegbazen op tijd en stond hun drankhol ter mijner lafenis openstellen.

De estaminet op Roger's foto uit de oude doos, heb ik nooit als dusdanig bezocht. Ik heb er variërende handelszaken in gekend maar nooit een café.

En vermits een cafétoog voor mij gelijk staat aan een open universiteit, is mijn reisdoel reeds bij het starten van één of andere fietstocht gekend.

Jef, we fietsen om te leren dus....

En ondertussen kreeg ik ook het juiste antwoord van: 
Marc1
Jos Nys

 

Ik weet het maar ik heb het mailadres van Roger niet.

@Pol (niet gecontroleerd); zie hierboven in het bericht van Roger op  vr, 04/12/2009 - 21:39.

Jan Somers stuurde ook het juiste antwoord. 

Ja, natuurlijk dat ook Jan Somers dat weet....wie weet hoeveel foto's van deze Mechelse hoek hij in zijn ongelooflijke collectie bezit en anders is het omdat hij ook een "kenner" is van Mechelse kroegen.....

Wel, 't was geen gemakkelijke.  Dit is het huis op de hoek van de vroegere Avenue Wilson Laan (thans Kon. Astridlaan) en de Adegemstraat.   Jaren geleden was het een bloemenwinkel.