Goedemondt, de beschaving en Spanjaarden die Bassie en Adriaan zeggen...

Gisteren, dinsdag 15 december: alweer een uitverkochte stadsschouwburg. De prettige Nederlandse chaoot Ronald Goedemondt uit Eindhoven had de lachers al vrij snel op zijn hand en bezorgde elkeen een geweldige avond.

"Ronald Wie?"  Ja, de naam doet wellicht geen belletje rinkelen. Velen die ik sprak voor de voorstelling kenden hem eigenlijk ook niet. Ze dachten wellicht, net als ik, "laten we dat gewoon eens proberen". Wedden dat weinigen spijt zullen  hebben van hun 'blind date'? En, o ja, nu kennen we Ronot.. erh sorry Ronald Goedemondt en hoe...

We weten nu ook dat Spanjaarden heel vaak 'Bassie en Adriaan' zeggen, leerden wat bij over logica de uitsmijters (buitenwippers) in Amsterdam en zijn nu ook allen overtuigd van het belang van onze Nederlandse taal. En het waarom. En ja, ook het woord 'Beschaving' is niet voor niets een Nederlands woord... En dan hadden we het nog niet over die arrogante Franse hagedissen!
O zeg nooit, zoals de komieks Rotterdamse neefje Ronot maar.. Ronald! Belangrijk!

Goedemondt kwam zag en overwon. Een zaal met grotendeels mensen die je nog niet kennen twee uur lang meetrekken in je verhaal: je moet het maar doen. Hij slaagde er met brio in. En in no time had hij de lachers op zijn hand!

Bij de aanvang van de show leek het wel of Goedemondt niet goed wist welke kant hij op wilde en wat ie nou precies vertellen wou... En het was echt wennen aan zijn chaotische van de hak op de tak springen. Maar voor je wist was je méé en snel bleek dat alle puzzelstukjes mooi in mekaar vielen en dat er wel degelijk een sterk verhaal in het geheel zat.

De humor van Goedemondt, de gespeelde onhandigheid, en chaos werkten bijzonder aanstekelijk. Mechelen lachtte goed en hard. Een meer dan aangename kennismaking met deze komiek.

Nog van dat !

Ik lees het al....'k heb weer iets gemist! Volgende keer meer geluk zeker....

't Was inderdaad lachen, onder andere met die Islamitische stofzuiger :-)

Goed verslag van een leuke avond.

Ik zag 'Ronot' voor het eerst in een maar matig gevulde theaterzaal in CC Westrand in Dilbeek. Het moet zo vorig jaar geweest zijn, ook ergens in december... Ook voor mij was het toen een aangename kennismaking met zijn talent. Vandaar... ook in onze schouwburg te zien...

Je voelde hier in de zaal duidelijk tijdens het eerste kwartiertje dat mensen afwachtend luisterden naar wat 'diene hollander' te vertellen had. Even overpeinzen of we hem eigenlijk wel grappig vinden. En dan... de eerste mensen die voluit voor de schaterlach gingen... geleidelijkaan steeds meer om ongeveer na een half uur met zijn allen overstag te gaan (net zoals Ronald trouwens tijdens zijn Fins zeiltochtje). 

Ronald vond het trouwens zelf een erg fijne zaal om voor te spelen. In Nederland kan hij amper nog spelen voor mensen die hem niet kennen. Een breed en onbevooroordeeld publiek.

Ik treed Markec bij en denk: Nog van dat! Ik blijf Ronald volgen en bijgevolg allicht Mechelen ook!
(misschien een kersttip: zijn vorige show 'spek' is als ik me niet vergis beschikbaar op dvd!)