Arm-Band vzw overhandigt opbrengst Vis-Pop '09 aan De Lage Drempel vzw

Erik Daems en Peter Jespers - foto (c) Markec

 

Vanmorgen (vrijdag 4 december) overhandigde Arm-Band vzw, de organisatoren van Vis-Pop, een cheque met de opbrengst van dit festival aan De Lage Drempel vzw. Het festival schenkt zijn winst elk jaar aan een goed doel, bij editie 2009 was dit  vzw De Lage Drempel. Deze welzijnsschakel brengt als gemeenschap armen en niet-armen samen en strijdt tegen armoede in Mechelen en omgeving.

Peter Jespers van De Lage Drempel vzw is erg blij met de Vis-Popopbrengst van € 4250. "Op 2 oktober 2010 bestaan we tien jaar. We zouden graag met onze mensen eens op weekend gaan, we wisten natuurlijk niet wat de opbrengst van Vis-Pop zou zijn, maar met dit bedrag wordt dat zeker mogelijk", zegt Peter.

De Lage Drempel vzw organiseert allerhande activiteiten en doet ook aan vorming, maar armen en niet-armen kunnen er elkaar ook gewoon ontmoeten bij een kop koffie voor een babbel.

vzw Armband en Peter Jespers - (c) Markec

 (vlnr: Kris van Eeckhout, Erik Daems, Peter Jespers, Jan Campi en Bart Stiers)

"Met de verschillende acties samen, allemaal voor een goed doel, zamelden we al zo'n € 20.000 in", zegt Kris van Eeckhout van Arm-Band vzw. De vzw omschrijft zichzelf als "bonte bende van vier hedonistische humanisten, een niet-voor-de-hand-liggende service club met een vette knipoog, met louter twee hoofddoelen: Zoveel mogelijk plezier maken in het leven en dit delen met gelijkgezinden door “schwung” te brengen in de stad, door het organiseren van allerlei feestelijke activiteiten, waarbij de opbrengst steevast wordt weggeschonken aan een goed doel."

Op Vis-Pop 2010 is het nog even wachten, maar Arm-Band vzw organiseert op oudejaarsavond alvast opnieuw 'Bra-Slet'. Voor het feest in Lamot en Puro zijn de plaatsen helaas al volzet, maar voor de Afterparty vol verrassingen in De Minderbroederskerk kun je nog inschrijven. Deelnamebedrag bedraagt € 35, alles inbegrepen. Voor info of inschrijving stuur je een mailtje naar info@arm-band.be


Info:
'De Lage Drempel' vzw: www.armoede.be/delagedrempel
Arm-Band vzw: www.bra-slet.be

Artikel & foto's: Markec

Mooi en hartverwarmend nieuws....  't Doet deugd in deze grijze dagen...

eindelijk goed nieuws in Mechelen
zonder geldverspilling
integendeel zelfs

Dat  is inderdaad fantastisch, zo'n mooie opbrengst !

Eigenaardig, ik kon weer niet inloggen, maar na verschillende probeersel is het toch gelukt. ;-(

Elk cultuurevenement, dat een deel of zijn gehele winst afstaat voor een nobel doel, is lovenswaardig.  Hiermee kunnen verenigingen, die zich inzetten voor de minder begoede medemens, hun werking verderzetten en/of financieren.

En waarom zou de "meer begoede" Mechelaar hier niet zijn steentje kunnen bijdragen ?

De veiling en opbrengst van produkten en diensten door BV's, aan het einde van elke Laatste Show, worden ook doorgestort aan deze verenigingen.

Iedere bekende en minder bekende Mechelaar zal wel een voorwerp hebben liggen dat hij of zij misschien wil laten veilen voor een goed doel of belang.  Ipv de zoveelste buurtrommelmarkt of het zoveelste eBay-artikel, waarom niet eens Mon Bernaerts een namiddag terug naar Mechelen lokken en hem zo een veiling laten organiseren.

En ik denk wel dat de Mon zijn percentage als veilingmeester, op die dag, graag zal willen inruilen voor nog eens ne goeie Mechelse Carolus Classic.

:-)

Allez, just an ID, zeunne...

Goed idee Gim

zet jij het op poten?

 Ja, echt een fantastisch idee, Gim.

Begin er al maar aan

Er is duidelijk interesse ! 

Morgen dan misschien de eerste Mechelse "Mon Bernaerts' Kerstveiling" ?

;-)

Knap initiatief van Arm-Band en De Lage Drempel is dat geld waard.

Absoluut Gim, wanneer kan ik bieden  ?

Wel, ik heb hier nog enkele gezelschapspelen (1) (2) liggen, die ik zelfs niet aan de straatstenen verkocht krijg.

Misschien moet ik er eens enkele doneren aan de volgende grote "Mon Bernaerts’ Kerstveiling” voor het Goede Doel.

En dan kan, net zoals op het einde van de Laatste Show, het bieden starten vanaf 9,99 euro.

:-)

BTW :

2 vliegen in 1 klap : De Mon zorgt alzo voor het Goede Doel en hijzelf krijgt er dan nog eens reclame in de gazetten bovenop voor zijne winkel.