Aftellen...

met categorie:  

10...9...8...7...6...5...4...3...2...1... 

Ik tel de tijd:
ergens van wég,
ergens naartoe...


Hoe vreemd toch dat
gedachte en verwachting
gelijk verglijden:
Het ene gaat langzaam
wég van mij
het ander komt dichter,
steeds dichterbij.

Ik tel de tijd
naar dat éne moment
alsof dat alles
zal veranderen,
ik een schakelaar klik,
een nieuwe lamp laat branden:
m'n schaduwen verdrijf.
Een ogenblik van vuur en licht

Ik tel de tijd:
verleden stukje van m'n leven,
stukje verder verloop.
Steeds opnieuw,opnieuw
moet ik tellen,
want dat tellen
is het koesteren
van m'n hoop.

 

 Tekening Gimycko

Voor al die eenzame zielen en voor zij die niet werden uitgenodigd voor een feestje, vanavond, kunnen altijd hier terecht :

Noiz’ from the Blue Planet

Blijft de hele nacht open.

Dus al die stoelen, tafels en zetels aan de kant, de boxen van je PC of Mac wagenwijd open en dans jezelf maar het Nieuwe Jaar in.

Aan ieder van u een gezond en verrassend 2010.

Ik wens iedereen die er zijn oor naar te luisteren wil leggen, een tof en sprankelend nieuw jaar - met héél veel vriendschap, creativiteit, blogplezier... ; kleurrijke regenbogen en roze wolken , een open, verdraagzaam en vriendelijk Mechelen - massa's dromen en héél veel doodeenvoudig geluk - simpelweg, elke dag opnieuw:  kortom een jaar om in te lijsten!

van harte...

Ik wens aan eenieder een goede gezondheid, vreugde in het leven  en tijd en energie voor een warme samenleving lokaal en wereldwijd!

Ik wou nog zeggen: tot morgen maar ik ben weeral te laat, de eerste keer dit jaar.;-)

 De beste wensen aan alle Bloggers !

sé na, nu is de Luc me voor met te laat te zijn! Hoekandana???

Mijn beste wensen voor alle bloggers, flick'rs en Mechelaars.
Veel foto's dit jaar, regelmatig gezellige meetings en zo weinig mogelijk politiek gezeik.

Yeah we have a lift-off , 2010 zit in de galosjen.
Beste wensen allemaal

Vanuit het verre Hoembêk aan alle bloggers een voorspoedig 2010. 

 @ Jan G :

Ons vader zei altijd dat ALLES politiek (gezeik) is :

van de gladde steentjes op Nekkerspoel, over rookvrije cafés in Mechelen, Vlaanderen, Europa, tot de ophaaluren van de witte huisvuilzakken.

Een nieuwjaarsochtend;

We zijn allemaal geboren uit dezelfde klomp klei. Geboetseerd en bijgeschaafd door dezelfde indrukken. Gemaakt tot wat we zijn door dezelfde gebeurtenissen. Maar niemand staat nog stil bij de vooruitgang. Want stilstaan is achter de feiten aanlopen. Erger nog stilstaan is achteruit gaan. Dus lopen we allemaal de vooruitgang achterna. Blind, zonder enige nuance te maken in hoe en waar we lopen. Zonder rekening te houden met een ander...
kijk, gisteren nog gezien met mijn eigen ogen; twee mensen die, uitgepraat en uitgeleefd, elkaar bleven steunen in elkanders leugen voor elkaar, door elkaar en met elkaar,'tot de dood ons scheidt' ...Een schier oeverloze stroom uitgebraakte zinnen vol uiterlijk vertoon, jolijt en licht. Een volmaakte cascade van over elkaar heen tuimelende vormen en regels. Een perfect geconstrueerd kader waarin die individuen op zichzelf en in zichzelf kunnen wegrotten zonder gezichtsverlies voor hun nabije omgeving.

Gisteren nog gezien met mijn eigen ogen; twee voetpadhooligans die in vervolmaakte stijl en zonder herkenbare reden, vrolijk en onwillekeurig de weg versperden voor elke bijstandsbankier in de stad. Ik weet nog altijd niet of ik het verwerpelijk dan wel een zegen vond? Het bezetten van de winkelstraat is dat begrenzing van de persoonlijke vrijheid of bevrijding van de wurggreep die ons door de middenstand wordt aangesmeerd als een zogezegd noodzakelijk medicijn tegen de donkere dagen en jaarlijkse winterdepressies. Het was in  ieder geval olie op het vuur van de verzuring, azijn in het water der humorlozen en dynamiet onder die winkelende tijdbommen die gebruik wilden maken van hetzelfde voetpad.

Gisteren gehoord met mijn eigen oren; de ultieme Podcast van de tijdsgeest; een kind dat, aangemoedigd door zijn vriendjes, zijn,  zojuist illegaal aangeschafte, voetzoekers laat ontsteken op de zelf meegezongen tonen van de laatste van het internetnet geplukte hit van de hipste en hotste zelfverklaarde gangster. Enkel het helse geluid van een snerpende virtuele kikker op een motor uit de luidsprekers van hun multifunctionele GSM's mankeerde nog om de  perfecte soundtrack voor deze stad te creëren. Enfin…Als ge het mij vraagt is het nieuwe jaar daar...

Een sober 2010 voor iedereen op Mechelen Blogt!

boe boe boe swoon,  zo'n zwartgallige wensen

"Een sober 2010 voor iedereen op Mechelen Blogt", daar is toch weinig zwartgallig aan me dunkt?
De rest zijn louter observaties van een laatste dag van een jaar in een leven...

in ieder geval mooi omschreven eigen interpretatie van wat je gezien kan hebben maar er zijn toch ook toffe dingen te zien geweest gisteren?

Jan, wa zên da noa wee veu lielekke wôôre. 

Hoe vreemd toch dat gedachte en verwachting gelijk verglijden:
Het ene gaat langzaam wég van mij
het ander komt dichter, steeds dichterbij.

Alleen een dichter kan het zo scheun zeggen.

En de soberheid van Swoon kan ik ook wel appreciëren.

Zoals de Chinezen zeggen: dat 2010 een leerrijk, interessant en boeiend jaar gaat worden, ook, en vooral, hier op onze eigenste M Blogt. Insh'Allah.

 

iemand een idee wanneer de nieuwjaarsreceptie van 't stad is ?

en waarom is dat nu zo moeilijk om dat met enkele googletermen gewoon direct terug te vinden .....

Nieuwjaarsreceptie op de Grote Markt: zondag 17 januari vanaf 11 uur...

Gelukkig Nieuwjaar aan al de bloggers van uit het koude Jeffersonville,Het is hier voor den oogenblik  -15 graden Celsius.

Nieuwjaarsreceptie voor alle buurtbewoners van de buurt Caputsteen, op zondag 17 januari vanaf 15 uur in de Jan Bolstraat.

@Louis: bedankt voor je winterse wensen en ik vraag me geregeld af af je onze discussies nog kan volgen? Wat ik bedoel is wat je nodig hebt als ' fill in ' om ons Mechelen anno 2010 te kunnen begrijpen als early-expat. Ik stel me soms / dikwijls voor dat een aantal discussies aan je voorbijgaan wegens ' unrelevant '. Ben ik er ver naast?

Neen Luc,Ik volg MechelenBlogt regelmatig,maar sedert ik zoo lang weg ben van Mechelen is het wel moeilijk om mijn meening neer te pennen over iets waar ik niets van begrijp..Het ziet er naar uit dat MIJN MECHELEN reeds lang verdwenen is.Er is zooveel verandert sedert mijn tijd en ik vind het heel interesant,zelfs ons Mechels Dialect begint stillekes aan te verdwijnen,als ik de discussies lees,moet ik wel eens naar mijn oude woordenboek grijpen om te zien waar zij het overhebben.dank voor Mechelen Blogt heb ik terug veel van mijn verloren Vlaams terug gevonden,Groetjes.Louis

Zo is het Louis, uw, uw, uw heimatstad bestaat niet meer. Verloren onder  de druk van een ontwikkeling die wij niet wensen te aanvaarden. 

GL,Mijn Mechelen bestaat wel niet meer, maar in mijn hart zal ik het toch nooit vergeten,dat is waar ik mijn jeugd heb doorgebracht.Groetjes van een oude mechelaar.

Terug naar de jaren 50 ... ?! Tja misschien zal ik binnen 50 jaar terug verlangen naar het Mechelen van de jaren 10. 

Neemt niet weg dat ik het Mechelen van Margereta of Jeroom van Busleyden geregeld oproep, of het Mechelen van het interbellum, of dat van de jaren 80 van vorige eeuw !

Gelukkig weet ik dat het niet echt realistisch is om de tijd daadwerkelijk terug te willen draaien ... en leren omgaan met verandering is natuurlijk een mooie gave.

 en leren omgaan met verandering is natuurlijk een mooie gave, zeker als het idee voor die verandering niet uit je eigen kamp komt!

Aan allen een mooi 2010 gewenst (met een blogmeeting?)!

Ik tel de tijd:
ergens van wég,
ergens naartoe...


Hoe vreemd toch dat
gedachte en verwachting
gelijk verglijden:
Het ene gaat langzaam
wég van mij
het ander komt dichter,
steeds dichterbij.

... misschien hunkeren we meer naar het verleden naarmate de kans op een toekomst (i.c. de hoop) minder zeker wordt ? We hebben allemaal onze 'goede oude tijd'...

 

Peter,ik wil daar ook niet terug naartoe gaan,maar ik heb er toch mooie memories van en als ge mijn ouderdom bereikt denkt ge wel eens terug aan die jaren.

Dat begrijp ik Louis ...  Een warm 2009.

peter: moet dat niet zijn "een warm 2010"? straks kan Louis niet meer volgen.....

:-D Absoluut ! Een warm 2010.

inderdaad peter kan dat niet zijn. 
euh beter...

@Peter: het moment om uw fameus "gommeke" te hanteren, laten voorbijgaan! ;-)))

Jokke, welk gommeke ? Dat voor op te eten ?  

Ha, wordt er gegomd  ?

Toch alleen maar als het niet volgens de MBLOGT afspraken is  ...

't Is stil in 2010...

;-)

Ik zoek eens snel op Google:  'mechelen nieuwjaarsreceptie 2010'
Resultaten: diverse politieke partijen op de eerste pagina'S! (jawel, meervoud!)

Info over de nieuwjaarsreceptie van onze stad zelf?  Eerste info over het officiële uur en locatie en etc., jawel, ONZE blog, op pg  2 onder het topic 'Aftellen'. Ik heb het na 3 pagina's zoekresultaten opgegeven, want van de bekende profilerende sites van Mechelen, die kwamen niet in deze toonaangevende zoekresultaten!

Jammer, heel jammer, maar ik hoop alleszins vele bloggers zondag te kunnen zien!

 't Is stil op Gedichtendag...