Nieuws van de week

met categorie:  

(Bron GVA)

Mechelen kiest voor bruggen over gevaarlijke R6

Mechelen kiest voor bruggen over de gevaarlijke kruispunten op de R6 opnieuw in te richten. Op de gewestweg vielen al ettelijke doden. Over de vernieuwing van de grote ring van Mechelen (R6), die deels over grondgebied Sint-Katelijne-Waver loopt, werd jaren gepalaverd. Het Mechelse schepencollege heeft vrijdag dan toch beslist.

Mechelen zet 19 ambtenaren in tegen overlast

De stad Mechelen gaat negentien personeelsleden van de uitvoeringsdiensten omscholen tot ambtenaren-vaststellers. Vanaf januari zullen zij pv's kunnen uitschrijven bij overlast. Mechelen wil extra mankracht inzetten om overlast tegen te gaan. Daarom zullen negentien ambtenaren vanaf december opgeleid worden tot ambtenaren-vaststellers.

VdW wil huurprijs stadion KV vertienvoudigen

"Als Willy Van den Wijngaert het stadion verwerft, is dat catastrofaal." Dat zegt bestuurslid Francis Van Campenhout (...) "Van den Wijngaert heeft al aangekondigd dat hij de huurprijs van het stadion zal vertienvoudigen." Malinwa bekijkt samen met investgroep of het een nieuw bod doet op het stadion. De ex-preses zijn laatste bedraagt 3,4 miljoen euro.

(Bron Nieuwsblad)

Fiets-o-strade Antwerpen-Mechelen komt in stroomversnelling

Het stadsbestuur keurt de samenwerkingsovereenkomst met de provincie goed voor de realisatie van de snelle fietsroute langs de spoorlijn 25-27.
‘De aanleg van deze fietssnelweg past perfect in ons duurzaam mobiliteitsverhaal', zegt schepen van Mobiliteit Karel Geys (SP.A). ‘In een klein uurtje zal je van Antwerpen Centraal tot in de Mechelse binnenstad kunnen fietsen.'

Veel mensen werken op een behoorlijke afstand van hun woonplaats en zijn daarom aangewezen op het openbaar vervoer of de auto. Daarom is de snelfietsroute of fietssnelweg in al zijn eenvoud zo'n mooie oplossing. Om hieraan tegemoet te komen, wordt er een snelle fietssnelweg – een fiets-o-strade zeg maar – gerealiseerd tussen het Antwerpse Essen en Mechelen. Het vijftig kilometer lange fietspad komt naast de spoorweg en fietsers zullen zo goed als geen kruispunten en verkeerslichten tegenkomen.

Bijna dubbel zo veel werklozen in het Mechelse

De werkloosheidscijfers in het Mechelse zijn bijna verdubbeld ten opzichte van vorig jaar. Steeds meer mensen zijn al langer dan één jaar werkloos. De werkloosheidscijfers van de regio Mechelen blijven de invloed van de economische crisis ondervinden. Het aantal vacatures in de regio Mechelen en het aantal uitzendopdrachten lopen sterk achterop in vergelijking met vorig jaar, met respectievelijk 30 en 39procent minder. In oktober bedroeg de werkloosheid in de regio Mechelen 6,99procent. De werkloosheidsgraad in de regio blijft daarmee lager dan het Vlaamse gemiddelde van 7,2procent. De daling doet zich echter niet in dezelfde mate voor in de stad Mechelen, waar momenteel 9,88procent van de inwoners werkloos is. ‘De regio Mechelen blijft een economische toplocatie', zegt schepen van Economie en Werk Caroline Gennez (SP.A). ‘De overheidsinvesteringen in onze regio moeten dit nog meer versterken.'

Stash neemt videoclip op in Patershof

In kerkhotel Martin's Patershof werd gisteren de nieuwste videoclip van rockgroep Stash opgenomen. Stash, de rockgroep rond kopman Gunther Verspecht, heeft gisteren de videoclip voor de nieuwste single Don't be fooled opgenomen in het Martin's Paterhof. Het nieuwe album, All that fire, is geïnspireerd door een kerkelijk tafereel en daarom was de keuze voor het kerkhotel gauw gemaakt. 'In mijn jeugd zag ik vaak het schilderij in de kerk van Opwijk waarbij Saulus evolueert naar Paulus en uiteindelijk apostel wordt', zegt Gunther. 'Dat gevecht tussen het goede en het kwade zit er heel fel in.'

(Bron Radioreflex)


Jo Vandeurzen legt eerste steen nieuwbouw Borgerstein

Al in april 2009 werd begonnen aan de bouwwerken van tien nieuwe woonunits voor Borgerstein vzw, afdeling Gehandicaptenzorg. Vanmiddag werd de eerste steen gelegd. Die eer viel te beurt aan Vlaams minister voor Welzijn, Volksgezondheid en Gezin, Jo Vandeurzen (CD&V).
 

"Mechelen zet 19 ambtenaren in tegen overlast".

Amai dat belooft, was ik zopas aan 't flyeren voor de start van mijn nieuwe zaak toen een agent van het overlastteam in burger me aansprak. Wat ik deed mocht alleen mits toestemming want dat is sampelen en dat staat duidelijk zo beschreven. "Maar meneer, dit is geen sampelen maar flyeren" probeerde ik want ik geef geen producten maar een infobriefke. Enfin 't was geen avans en ik besloot maar af te druipen, Ik had er net toch genoeg van (de druiven zijn toch zuur zei de vos).

Wat gaat dat worden met die ambtenaren. Als ze de hondedrollen en de nachtlawaaimakers dan ook maar aanpakken is 't goed.

Aha, hier mogen ze een ambtenaar de avond- en nachtshift laten draaien in de straat.  Er vallen centen te rapen: sluikstorten en wildplassen.

Ik wil gerust voor de warme choco zorgen :-)

:-)

Proficiat met uw nieuwe zaak Lieven. Veel succes (ook zonder flyeren)

Och 't zal wel lukken Omar, bedankt. We hadden toch al een paar honderd flyerkes bedeeld en wilden trouwens toch al bijna verkassen.

Het kan niet gezegd worden dat ze niet waakzaam zijn.

Aan Lieven,

                                                 overmorgen is het 20 jaar geleden dat in Berlijn de muur viel en de prikkeldraad vanaf de Oostzee tot de Alpen werd afgebroken. Daarenboven werd er kort spel gemaakt met de Stasi. Om te weten wat het voor de Ossis betekende " één engelbewaarder per burger " moet ge maar eens naar Dresden of Leipzig rijden. Daar kunnen ze u dat vertellen.

Destijds voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2000 werd in een VTM reportage Mechelen voorgesteld als Chicago aan de Dijle.

Er moest meer blauw op straat, er moest opgetreden worden, paardenpatrouilles door Mechelen, het kon niet streng genoeg.

Wel, nu oogst men wat men gezaaid heeft. Een papierke op de grond, een hond uitlaten zonder plastik zakje, flyeren zonder toestemming enz. altijd prijs:  een PV of overlastboete.

En die bijkomende 12 ambtenaren moeten hun geld opbrengen dus men weze gewaarschuwd hahaha

BTW :

Hoe zit dat nu eigenlijk met die Peukenpalen ?

Zijn die er nu nog altijd niet ?

;-)

Gim, neukenpalen heb ik al zien staan maar peukenpalen ?

@ GL :

Tsss !  Tsss !  Tsss !