Mechels plezier

met categorie:  

Toen ik 2 jaar geleden besloot om Journalistiek aan de Katholieke Hogeschool Mechelen te gaan studeren, bekeek iedereen me wat vreemd. Ik kom namelijk uit, voor Mechelaars, het verre Oost-Vlaanderen en bijna iedereen ging het studentenleven opzoeken in Gent. Niemand begreep wat ik ging doen in die onbekende doodse stad.

Moedig zette ik toch door en spoorde ik elke dag naar Mechelen. In het begin was het enorm wennen, want ik kende er niemand en was nog nooit in deze stad geweest. Al snel leerde ik toffe medestudenten kennen en ging ik met plezier naar de les.

Het op- en afgaan vond ik een heel gedoe en ik verloor hopen tijd. Dus besloot ik om het tweede jaar op kot te gaan. Ik kwam terecht op een supertof - pas ingericht - kot. Vanaf de eerste week kon ik er al aarden en besefte ik dat ik met mijn gatje in de boter was gevallen.

Mechelen saai? Nee hoor, ik beleef er nog steeds de tijd van mijn leven. Al moet ik toegeven dat het hier kleiner is dan bijvoorbeeld Leuven of Gent, maar dat maakt Mechelen net charmant. Hier kan je ook lekker meewiegen met je heupen tijdens feestjes. Al kan een avond gezellig kotzetelen met een fijne film, wat drank en babbelvrienden mij ook bekoren.

 

@Aur: voor Mechelaars is Oost-Vlaanderen helemaal niet ver. West-Vlaanderen daarentegen.  ;-)

Wel, das leuk, want ik ben als Duffelaar naar Gent gaan studeren op kot. Een beetje andersom dus.

Vraagje: welke dingen vind je leuke dingen om te doen in onze stad ?

@peter: Misschien moet er nog is een blogmeeting georganiseerd worden en dan nodigen we Aur ook uit. :-)

@ Filip: Ik zal het onthouden.
@ Peter: Die leuke dingen zal ik zeker en vast beschrijven in mijn volgende blogs. Dus nog even wachten:)

Vraagje: Hoe moet je foto's uploaden? Ik had dat gedaan, maar het versturen van de foto naar de server lukte niet. Enig idee hoe dat komt? Ik heb het meerdere malen geprobeerd.
 

Hallo Aur, ik stuur je een prive mail met wat info

 peter, die mag je me ook sturen want ik heb hetzelfde probleemµ

Fotos toevoegen ?

Eigenlijk moet je er geraken met:
http://www.mechelenblogt.be/info/vragen


Ik heb de foto kunnen uploaden, alleen is hij veel te groot. Dat bekijk ik straks nog eens. Dankjewel!

En heeft Aur een zicht, een mening of een cijfer dat ze kan plakken op het "journalistiek niveau" van al deze en vorige blogartikels, over de jaren heen ? 

Just2know...

:-)

@ Aur,

ik studeerde ook aan de KHM en zat in Mechelen op kot, en zoals ze zeggen ... kben er blijven plakken ;o)

@gimycko: Nu weet je wat ik studeer hé;) Ik waag me er niet aan daar uitspraken over te doen. Iedereen heeft een eigen unieke schrijfstijl. Ik ga daar geen oordeel over vellen.

@ Aur:  met een tekenprogramma dien je de foto te verkleinen tot een breedte van 480 pixels (en de hoogte automatisch mee aan te passen)

@ Aur :

Stel, ik zeg duidelijk stel, dat je binnen enkele jaren je diploma journalistiek hebt gehaald en hebt besloten om, net zoals Hanna, hier te blijven plakken dan bestaat misschien de mogelijkheid dat jij, samen met onze Sven Gazet (van de GvA), op de hort moet om het Mechels Nieuws te verslaan...

Correct me if I'm wrong !

:-)

BTW :

Foto's voor blog : gebruik scanresolutie 72 dpi en max 500 pixels breed

@ Hanna: fijn zo!
@ Roger Kokken: Dankjewel voor de hulp!
@ gimycko: Mijn ambities ligging eerder op radiovlak. Dit jaar volg ik niet voor niets de afstudeerrichting radio, maar wie weet schrijf ik toch ooit voor de GvA.

haha gym, deksel op de neus. 't is trouwens geen instellingom te zeggen 'stel dat je je diploma behaalt' maar eerder 'wanneer je je diploma behaalt'.

@Aur, ik wacht vol ongeduld op de volgende


@ Lieven: Dankjewel! Fijn dat te horen:) 'Wanneer je je diploma behaalt', klopt;)