De 'Groête Sinte-Mette' maakt ons warm voor morgen!

met categorie:  

   

(foto's: Jan Smets)

We zouden het haast vergeten in deze 'stormachtige' periode ;-)  - Maar in 'ons' mooie Mechelen dat we met zijn allen toch zo hartstochtelijk graag zien, dat we er voor een vuur door gaan, bestaan er zo van die hartverwarmende tradities, die het overwaard zijn om ze te koesteren, en te bewaren voor de toekomst...

Morgen is het Sinte-Mette

Lieve 'Uffrakes' en andere Maneblussers: rep je naar de winkels om snoepgoed, appels, stukken, smeiren en peiren in huis te halen!

Want morgen trekt de Mechelse gemijterde door onze straten, om zijn kabaske te laten vullen.

Hombeek vierde zondag al met véél leute het Sinte-Mettefeest.  En het werd een succes.

En vanaf morgenvroeg gaan de Mechelse kinderen, van Walem tot Muizen op stap!   In Battel maakt men er morgenavond nog iets extra van...

En: morgennamiddag organiseert het Sinte-Mettegenootschap zijn tradionele kinderfeest vanaf 14 uur in de mooie feestzaal van Scheppers!

Om het toffe gratis feest voor een gedeelte te sponseren, ging het genootschap zaterdagavond op stap - om zoals elk jaar, al zingend, begeleid met instrumenten, de speciale Sinte-Mette-speculazen te verkopen, in verscheidene Mechelse café's en restaurants.

De Mechelaars waren gul! dankjewel!   Bedankt aan iedereen die zo al zijn steentje bijdroeg om er morgen weer iets fijns van te maken.

Enne:  ook jij bent welkom hoor!  Kom eens een kijkje nemen!

't zal wel geweldig geweest zijn, zaterdag!  De foto's en het enthousiaste verslagje verraden dat...
Misschien spring ik morgen wel eens binnen op het Sinte-Mettegebeuren ...

Enkele dagen geleden zag ik hem nog staan, aan den toog van Gybels op de Korenmarkt, zijn waren in te slagen.  Geregeld komt ge hem tegen, met zijn partner-in-crime de Ferre, in de binnenstad (met nen hoop volgelingen) en enkele maanden geleden stond hij nog Opsinjoorke te spelen op de Highlandgames in het Vrijbroekpark.

God is overal.  En de Rudi is... bijna overal !

:-D

Goe bezig, Rudi !  Keep up the good work !

Enkele dagen geleden zuchtten een pak van mijn collega's dat binnenkort de feestdagen er weeral aankomen (met de nodige shoppingneurose).  "Ja", antwoordde ik, "Eerst Sintemette, dan Sinterklaas en uiteindelijk Kerstmis." 

Verbaasde gezichten, natuurlijk, want, als niet-Mechelaars, hadden ze nog nooit van Sintemette of Sint-Maarten gehoord, laat staan dat ze het verhaal erachter kenden.

Ik zal ze ook maar niet vragen wat ze denken dat ne "langenasem" is, zekers ?

:-D

Succes gewenst Rudi, enne moakt ma goa dattem weg es want den andere sta in de GB al achter het gordoan te wachte. En as ge vreug gedoan et komde nog ma is na Hoembêk. Veel kinderpret .

Ie vrogske nog, got hem noa zenne nieven hoed al oepzette ?

Ik  kom zeker langs !

En zijn de "groete mense" al terug van 't Sintemettefiest ?

:-)

Ja, het was weer de moeite ! Stralende kindergezichtjes... en een puike organisatie !

Trug van 't fiest ? kem ie de gielendag mê de pot geld an de deu gezete se. Ma noa zen de leste vertrokke poas ek. Tes toch schôôn as ge de kloan manne zoe bezig zie. Heimwee ja.