Vorming rond Armoede Uitsluiten in Mechelen

De Lage Drempel is een vrijwilligersorganisatie die mensen in armoede dagelijks een gezellige ontmoetingsruimte aanbiedt. We organiseren allerlei ontspannende, culturele en vormende activiteiten. Daarbij staat steeds de mens centraal, de mens die ongeacht zijn (financiële) mogelijkheden recht heeft om volwaardig aan deze samenleving te kunnen deelnemen. We willen ook in onze omgeving onze stem laten horen. Daarom sluiten we aan bij deze wereldwijde dag van verzet tegen armoede en sociale uitsluiting. Wij stelden het volgende programma samen. We hopen u op één of meerdere van deze momenten te mogen ontmoeten.

  
Op zaterdag 17 oktober organiseren we samen met onze collega’s van De Keeting een straatactie voor de kathedraal in Mechelen. Van 11u tot 14u kan je komen kijken naar onze fototentoonstelling ‘Armoede hier en in het zuiden: één strijd’. Aan de hand van mooie foto’s belichten we 10 grondrechten en de schending ervan. Je kan eveneens genieten van een tasje soep, een gesprek aanknopen of mee de strijd aanbinden.
 
Op dinsdag 20 oktober komt Ivo Mechels, woordvoerder van Testaankoop. Hij vertelt over de impact van de crisis op het consumeren, en de extra problemen die mensen in armoede daarbij ondervinden. Hij gaat dieper in op de kansen en problemen van consumentenkrediet. Een stevige achtergrond dus bij het consumentisme.
 
Een week later komt oud-journalist Gaston Durnez langs. Op dinsdag 27 oktober komt hij vertellen over zijn leven, zijn strijd en zijn eigen werk. Eind augustus schreef hij hier een boek over. Tijdens het eerste deel van de uiteenzetting laten we Gaston aan het woord, nadien krijgt de zaal de kans om vragen te stellen en in dialoog te gaan.
 
Beide lezingen zijn voor ieder die er in geïnteresseerd is. Ze zijn gratis, starten telkens om 20u in ons lokaal in de Onze-Lieve-Vrouwestraat 43. Inschrijven op voorhand hoeft niet.
 
Wil u meer weten over de Lage Drempel en/of deze acties, aarzel dan niet met ons contact op te nemen. De Lage Drempel, Onzelievevrouwestraat 43, 2800 Mechelen, 015/34.43.77 of email delagedrempel@telenet.be. U kan ook een kijkje nemen op www.armoede.be/delagedrempel.

Mooi om dit hier in de aandacht te willen brengen, Drempelaar.  Ik probeer alvast wat mee te pikken.