Nieuws van de week

met categorie:  

(Bron GVA)

Politie flitst Mercedes tegen 76 km/u in zone 30

De Mechelse politie heeft donderdag in de Hanswijkstraat een Mercedes geflitst die tegen 76 kilometer per uur door de straat vlamde. De maximum toegelaten snelheid in de historische binnenstad is dertig kilometer per uur.

Agenten innen voor 7.980 euro verkeersboetes

Zwaar vervoer dat niet in orde was met de verkeersregels, is daar donderdag door de lokale politie Mechelen zwaar voor beboet. Tijdens een actie op de N16 ter hoogte van het Battelcomplex hebben agenten zeven chauffeurs van vrachtwagens aan de kant gezet. Zes onder hen bleken zich niet aan de regels te houden.

OCMW bouwt binnentuin uit tot klein stadspark

Het Mechelse OCMW wil de binnentuin van haar hoofdkantoor, een groene long tussen de Lange Schip- en de Schaalstraat, opwaarderen tot een mini-stadspark. Het project maakt deel uit van de plannen om in het oude hoofdgebouw op de hoek van de Bruul met de Schaalstraat de eengemaakte personeelsdienst van stad en OCMW te huisvesten. Voor de renovatie van 650 vierkante meter ruimte in de voormalige Norbertinessenpriorij O.L.Vrouw van Leliëndael trekt de lokale overheid 850.000 euro uit. In 2011 moeten de nieuwe kantoren voor 28 ambtenaren klaar zijn. Vandaag is er ook reeds brasserie De Margriet gevestigd.

(Bron Nieuwblad)

Abattoir Fermé viert tiende verjaardag

Toneelgezelschap Abattoir Fermé bestaat tien jaar. De leden vieren dit met enkele jubileumstukken en een nieuw boek. Toen het gezelschap tien jaar geleden begon, waren de acteurs nog elders aan de slag. 'We wisten niet goed wat we moesten verwachten en behielden dus wat zekerheid door onze andere job', zegt actrice Tine Van Den Wyngaert. Intussen groeide het gezelschap, kreeg het subsidies en kozen de acteurs resoluut voor een professionele carrière in het theater. Na tien jaar speelt Abattoir Fermé voor volle zalen in binnen- en buitenland.

Gezocht: intendant voor culturele hoofdstad

De voorbereidingen op Mechelen 2015 zijn niet dood. Dat benadrukt schepen van Cultuur Frank Nobels (CDO). Het contract met de coördinator die het voorbereidende werk deed, is afgelopen op 1 september en niet verlengd. ‘We zoeken iemand die het stadsfestival van 2012 én 2015 kan voorbereiden', zegt Nobels. ‘De samenwerking met Mons is officieel en blijft bestaan. Eind dit jaar weten we of onze Waalse vrienden de titel van culturele hoofdstad krijgen. Niets lijkt die erkenning nog in de weg te staan, want Mons is bij mijn weten nog de enige Belgische kandidaat en ons land mag in 2015 sowieso de titel van culturele hoofdstad hebben.' Wie de volgende intendant wordt, is niet duidelijk.

Werkloosheid neemt fors toe

De werkloosheid in het arrondissement is in vergelijking met een jaar geleden fors toegenomen. In augustus was 7,15 procent van de inwoners werkloos, een stijging met bijna een kwart (24,6 procent). Vooral de stad Mechelen wordt hard getroffen. Hier is 9,84 procent werkloos, een stijging van bijna twintig procent.

 

En de hele zever rond Racing Mechelen ? Is dat geen nieuws ?

Als ik berichten lees zoals op http://de-zijlijn.blogspot.com dan vraag ik mij af hoe lang ze het nog gaan trekken daar aan de Van Kesbeecklaan.

Niet te vergeten het mogelijke nieuwe Mini-Stadspark tussen Langeschip-en Schaalstraat (OCMW-binnentuin) en de groei van studenten Bakkerijopleiding in Colomaplus...

;-)

Foto Gimycko