Muka Youth Prints - Verboden boven de 18 jaar

met categorie:  

 

De enige reden waarom jongeren geen originele kunstwerken kopen, is dat ze niet te betalen zijn’, beweerden haar dochters. Dit bracht Magda Van Gils van Muka Youth Prints op het idee om een tentoonstelling samen te stellen waar je voor slechts 38 euro een écht kunstwerk kan kopen, als je 18 jaar of jonger bent.

In de Muka Studio in Nieuw-Zeeland worden bekende kunstenaars uit de hele wereld uitgenodigd om speciaal voor een jong publiek enkele steendrukken te ontwerpen. De steendrukken zijn 10 cm op 20 cm groot en worden elk op 150 exemplaren gedrukt. De tentoonstelling die ermee wordt samengesteld, toert de wereld rond en is telkens anders. Elke kunstenaar signeerde zijn werken, maar tijdens de tentoonstelling worden de handtekeningen afgedekt. Je kan dus bij je aankoop alleen verdergaan op wat jou het meest aanspreekt, welk werk jij verkiest.

Vanmiddag werden twee kisten met litho's in het Cultuurcentrum geleverd. Met grote nieuwsgierigheid hebben we uitgepakt, als kinderen die de koekjestrommel uit de kast hebben gehaald. Er zijn zeer knappe werkjes bij, maar ze zijn helaas niet voor ons.... Vanaf zondag 25 oktober kunnen kinderen tot 18 jaar de tentoonstelling bezoeken. Volwassenen zijn niet toegelaten en kunnen ook niets kopen. Kinderen kiezen helemaal zelf.


Praktisch:
Als je een werk wil kopen, noteert een medewerker van het Cultuurcentrum je naam, adres en telefoonnummer en het nummer van het werk dat je hebt gekozen. Je betaalt contant 38 euro per werk en krijgt een ontvangstbewijs. Het werk dat je gekozen hebt, blijft in het Cultuurcentrum zodat anderen het ook nog kunnen bewonderen. Na afloop van de tentoonstelling wordt het bestelde werk je (zonder kader) per luchtpost toegestuurd (verzending is in de prijs inbegrepen). Het werk is dan helemaal van jou.


Di - zo, 11u00 – 18u00
Cultuurcentrum - Tentoonstellingszalen

Wat een leuk initiatief! Ik begin alvast met het tellen en stuur morgne ons Renée!

Inderdaad de moeite waard, en heel origineel ... !

De opening was alvast een succes. De eerste dag werden er meteen 17 litho's verkocht. En ik moet zeggen: de kinderen hebben smaak!

Ben nieuwsgierig wat Renée gekozen heeft.... Iets met een konijn en een sok verklapte ze al.

Een zeer goede keuze, zeer grappig ook. Dat werkje zou ik ook wel willen Barbara!