Jeugd (-schip) huis Joppe opent op 9 oktober

met categorie:  

Ze hebben het popelen voor de opening al een paar keer moeten uitstellen, maar nu is het zover! De leden van jeugdhuis Joppe kunnen eindelijk hun deuren van hun boot terug openen!

Het heeft wat voeten in de aarde (of water) gehad, want tegenslag was bijna een 2de naam geworden van het schip. Na veel te lang in het water te hebben gelegen had het huidige bestuur de wijze beslissing genomen om in de zomervakantie het schip op de werf te zetten.  Maar na de terugkeer van de werf, waar de romp stevig onderhanden werd genomen omdat het op bepaalde plaatsen 5 voor 12 was, bleek dat er in de machinekamer een lek was waardoor het schip terug naar de werf moest.

Na enige tijd was het schip terug klaar en in goede gezondheid.  Maar de zware werken aan de romp zorgden er wel voor dat delen van de binnenkant opnieuw moesten betimmerd worden.

Maar nu is ze klaar en vanavond (9/10/2009) opent de jeugdclub terug haar deuren voor haar leden en diegene die interesse hebben voor deze organisatie.

Misschien een gelegenheid om het eens te hebben over de jeugdclubs in Mechelen door de jaren (eeuwen?) heen.  Wie had ze opgericht en waarom? Zijn er hier op de blog die er lid van zijn geweest?  Welke namen hadden ze? Waar waren ze gelegen? Wat organiseerden ze allemaal? Net alsof ik hier Jambers zit te immiteren... Ach, 't is de eerste keer in 3 jaar dat ik terug iets post... Maar toch laat de reacties maar komen, Grietje... Dorie, weer een citaat van iemand anders... Verontschuldiging, ik tracht volgende keer wat orgineler te zijn.;0)

Ha de Jeroen is terug !!! Welkom back ...

Blij je na lange tijd  terug te 'zien' Jeroen!   ;-)   En als 'buurman' van Joppe, wéét je er natuurlijk alles van.

Een dochter van mij, die lid is van de jeugdclub, weet me te melden dat er op 31 oktober een openingsfuif is, met gratis inkom en vat. 

http://www.jhjoppe.be/

(foto's: Jan Smets)

Voila, Jeroen is terug. En dan nog met goed nieuws! Welkom terug, Jeroen!

Bedankt gasten,

mooie foto's trouwens, Jan. Bedankt. Maar hoe zit het met ons jeugdclub-verleden?  Ik weet nog van een jeugdclub die achter de Colomakerk zat.  Hoe heette die ook weer? En je had Jamaswapi in de lokalen van de OLV-parochie in de OLV-straat.  Was de Begijnezolder een jeugdclub of een café? Van heel vroeger de Pepergilde in de De Deckerstraat...Er moeten er toch nog in de regio geweest zijn?

 

De jeugdclub achter de Colomakerk  heet 'Joko'... 

De Jamaswapi bestaat nog steeds. 

(foto: Jan Smets : Jamaswapi)

Toen den Bruno (achternaam allang vergeten) hoofdleider was van de Swapi's (rond '77) ben ik enkele keren mee op zomerkamp geweest.  Pastoor Viskens was toen den Almoezenier van de kampen.