Wereldwinkel Leest viert 5-jarig bestaan met terrasfilm 'Lemon Tree'

Wereldwinkel Leest bestaat 5 jaar. En dat vieren ze. Zo kan je op 5 september 2009 in de tuin van de pastorij van Leest terecht voor een openlucht filmvertoning van 'Lemon Tree'. Een beklijvende film die de Palestijns-Israëlische kwestie in beeld brengt.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sinds de dood van haar man leeft Salma (Hiam Abbas) van de bescheiden opbrengsten van haar citroenbomen. Wanneer de Israëlische minister van defensie (Doron Tavory) en zijn echtgenote (Rona Lipaz-Michael) haar buren worden, eist de geheime dienst dat het groepje citroenbomen om veiligheidsredenen verdwijnt. Salma weigert echter de schadevergoeding die door de minister wordt voorgesteld en besluit met de hulp van haar advocaat (Ali Suliman) de zaak voor het Israëlische Hooggerechtshof te brengen.

Palestijnse citroenbomen versus een Israëlische minister, dat is dus het tegelijk tragische en absurde vertrekpunt van de film van Eran Riklis, die al eerder van zich liet horen met “The Syrian Bride”, die twee jaar geleden bij ons uitkwam.

praktisch
filmvertoning Lemon Tree - 5 september 2009 om 21 uur
tuin pastorij, Pastoor De Heuckstraat 2 in Leest
De toegang is gratis.

Bij slecht weer gaat de filmvertoning door in basisschool De Spiegel (Ten Moortele 3 in Leest)!

Meer informatie vind je via www.wereldwinkelleest.be, info@wereldwinkelleest.be.

Proficiat met de vijfjarige inzet!   ;-)