De Posthoorn

met categorie:  

Hier nog een gemakkelijk zoekplaatje :-)

Waar kon men dit gebouw tot omstreeks 1966 vinden ?

Gemakkelijk?  ;-)   Ik was toen vijf jaar...  en het zegt me tot mijn grote frustratie en ontgoocheling totaaaaaaal niks.  Ik waag me zelfs niet aan een wilde gok.  Ik wacht op de raadlustige ouwere talenten..., of de jonge slimmeriken...

Waar heb ik ook gelezen dat een autoloze Roger aan de klap geraakt was met ene J.S.?

Ha?  is er daarna wat, euh, groters in de plaats gekomen? 

.... En ik ging net met een gerust gemoed slapen, hoopte ik toch! Morgen zoek ik verder ( die Roger toch )!!

@ Jans:  iets groters... ja, dat kun je wel stellen.  Alleszins een stuk hoger.

@ Jokke: ik snap hem niet

Ik ga een gokje wagen, Roger.

Ik dacht aan de Frederik De Merodestraat, de hoek met het St-Janskerkhof, maar 't zal ni kloppen, want aangezien het gebouw verdwenen is toen ik 6 was, kan ik het niet weten zonder de foto op te gaan zoeken in mijn boekenverzameling.

Beschouw het dus als een 200 % gok :-)

Jan G, ik vermoed dat jij aan het vroegere dispensarium rechtover de oude stadsfeestzaal denkt.  Neen in die omgeving moet  je niet zoeken.

Geen flauw idee.  Rest er nog iets van dit gebouw of is het compleet gesloopt en vervangen?

Een huisje aan den Heembeemd misschien?

@Roger: geleend uit de verzameling van Jan Somers?

Aan iedereen:  het gebouw bestaat niet meer.  Het werd omstreeks 1966 gesloopt.  Tip: het werd vervangen door een appartementsgebouw.

@ Jokke: néje, niet uit de verzameling van Jan Somers.

Roger, naast een kerk ?

Mijn mailtje is onderweg

Marc1 mailde me zonet als allereerste het juiste antwoord door. Nen dikke proficiat Marc!

@ G.L, ja!

juist terug van een vakantietje Roger en dan al dit raadsel (we hadden familie wonen in de straat ernaast).

Marc,  ze maakten er toch geen "chikskes"?

L.G. heeft het juiste antwoord ook ingestuurd.

Neen, Roger, de chikskes dat was in de Nattenhofstraat en in de Deckerstraat (over de kliniek van onze goede vriend wijlen dr.de Schepper en zijn lieve eega mme de Marré).

Marc,  in die straat waar je familie woonde, maakten ze idd chikskes.  Dat van de De Deckerstraat (nr 9) heette "Sonck" (en het waren tot in 1948 onze naaste buren, want wij woonden in nr 7) 

Roger, dat jonge stadsgidsen dit niet weten...maar dat de Rudi, Jos Nys, Jef van Ransbeeck (overal met de fiets) het niet herkennen dat is toch erg, heel erg want zelfs iene van Hoembeik wist het !

 @ marc1

Ik open nu pas mijn mailbox en ik moet eerlijk toegeven dat ik op een blauwe steen wordt gevogeld. (Dat is niet de juiste uitdrukking maar so what). Ik heb wel een vermoeden maar ik ga dat toch nog eerst aan Roger meedelen. Hij kan mij morgen persoonlijk te kakken zetten.

Marc1 Jij kent mij blijkbaar. Wil je me bij een volgend elkaar kruisen even een seintje laten. Ik zal dan wel afstappen om je de hand te drukken. 't Is leuk te weten met wie je te doen hebt.

Ik overgeef mij. Ik kan het niet thuisbrengen maar ik ben razend benieuwd of ik me iets moet verwijten.

Jef, ge hebt me zo dikwijls vriendelijk toegezwaaid toen ge met uw vrouwtje op jullie terras zat en ik bij de vrolijke dame van het gebouw naast u op bezoek kwam (vierde verdieping boven de Kredietbank). hebt ge hem?

 @ marc1

Ik denk dat mijn gazet door de brievenbus is gevallen!

@Jef: Maar het kan natuurlijk ook 'dien andere' zijn geweest :-)

Neen, Jef, ik ben wel degelijk degene die dagelijks bij uw buurvrouw op bezoek kwam om haar avonden op te vrolijken tot ze plots zo aftakelde dat de opname in een rusthuis onvermijdelijk was. Eerst hebben we nog getracht personeel te vinden om haar de klok rond thuis te verzorgen maar.....wie wil dat de dag van vandaag nog doen?

@ marc1

Misschien vind je wel hier of daar een dame de compagnie tegen zekere prijs. Alles is ten slotte te koop.

Jou valt in elk geval niets te verwijten wat goed buurten betreft. Wat jij niet zag was het feit dat zij met de regelmaat van een klok met haar frèle gestalte de nodige fles(sen) wijn aanzeulde als zij in de morgen haar boodschappen deed in de stad. Ik verdenk er haar van reeds bij voorbaat van het ontkurken ervan te hebben genoten tegen de tijd dat jij kwam  Jij leek ons zeer geregeld haar luisterend oor en het deed de oude dame wel degelijk deugd. Dat konden mijn echtgenote en ik afleiden uit haar afscheidnemen vanop haar balkon. Haar nog wat namijmeren als jij vertrok vanop de parkeerruimte en zij jou uitvoerig had nagewuifd.

Zulke steun zou ik later ook wel willen.

En nu terug on topic: Roger, wanneer krijgen we eigenlijk het antwoord op het raadsel?  Na 4 dagen word ik toch wel nieuwsgierig.

Koen, morgen is de grote dag !  :-)

Ja, Jef, en ze is nu bijna één jaar heengegaan en ik mis haar, haar genegenheid en haar zin voor humor en lekkere dingen, nog ieder dag hoor.

 

Het is de Posthoorn aan de Brusselse Steeenweg, het oudershuis van mijn grootvader langs moeders zijde, Michel Veryken 

haha, als dat just is, moet Roger dringend met zijn foto naar de Beeldbank want daar is er niets van dit gebouw te vinden!

En waar dan ergens op de steenweg?  Ik kan het me niet voorstellen en waar uw grootvader woonde, weet ik uiteraard niet.

En waar is dat dan ergens op de Brusselsesteenweg? 

Inderdaad Roger Grosjean, het is de Posthoorn, een oude afspanning die tot in de jaren '60 op de hoek van de Brusselse stwg en de Posthoornstraat stond, met achterliggend de kolenopslagplaats van Armand Veryken. 

Mysterie opgelost :-)

Om het niet te gemakkelijk te maken heb ik er de naam van verwijderd.   Bijgaand de foto in kwestie en een mooie aquarel.

 

Goeie zet Roger en Heinke van de creime was de echtgenoot van Lies.

Ik zou het nooit gevonden hebben maar het was een goeie rarara!

Da's begot vlak in mijn geburen en ik vond het ni.