Nieuws van de week

met categorie:  

(Bron GVA)

Wie foutief parkeert zonder ticket riskeert twee boetes

Wildparkeren zonder te betalen, wordt sinds kort in Mechelen streng aangepakt. De stad heeft Vinci Park toelating gegeven om zelfs dan parkeerbonnen uit te schrijven, bovenop een mogelijke verkeersboete.

Halssnoerdief riskeert veertig maanden cel

“U bent laf, want u hebt zich gericht op de zwakste schakels in de maatschappij.” Zo werd donderdag een dief door de rechter terechtgewezen. Al enkele weken wordt Mechelen geteisterd door een halssnoerdief, die telkens oudere vrouwen hun halsketting afrukt. Niet voor het eerst doet dit fenomeen zich voor in Mechelen, blijkt nu. Want op de correctionele rechtbank in Mechelen moest Aziz N. donderdag terechtstaan voor het plegen van verscheidene soortgelijke diefstallen en handtasroven met geweld.

Naar 50 kilometer per uur op Zandpoortvest

Het stadsbestuur van Mechelen wil de maximumsnelheid op de Zandpoortvest opnieuw verlagen naar 50 kilometer per uur. Sinds kort mogen bestuurders daar opnieuw zeventig rijden, maar dat heeft al tot enkele klachten geleid. “Door de verhuizing van de hoofdingang van de basisschool Hof Van Nassau was een zone dertig niet meer nodig, maar zeventig vinden wij toch te snel”, zegt burgemeester Bart Somers (Open Vld).

(Bron Nieuwsblad)

Oude Stadsfeestzaal ondergaat renovatie

De Oude Stadsfeestzaal krijgt een hernieuwd leven. Na jaren van twijfel heeft het stadsbestuur beslist om de zaal zelf te renoveren en in eigen beheer te houden. Over anderhalf jaar starten de werken. Een authentiekere stadsfeestzaal dan die aan de Merodestraat kan je haast niet hebben. Het complex werd in 1883 door een stadsarchitect ontworpen met het specifieke doel om er activiteiten te laten plaatsvinden.

‘Caputfieste' brengen Mechelaars dichter bij elkaar

Mechelen-Noord houdt vandaag de jaarlijkse Caputfieste. Vanaf 11 uur is iedereen welkom in de buurt van de Caputsteenstraat en de Campus Lyceum. Het feestparcours loopt over de Caputsteenstraat, de Sint-Gommarusstraat en de Populierendreef, het eerste stuk van de Oude Sint-Gommarusstraat en de Campus Lyceum. De straten worden verkeervrij gehouden. Buurtbewoners en bezoekers aan de Caputfieste kunnen voor de gelegenheid hun wagen kwijt op de Pidpa-site in de Caputsteenstraat.

Fietssnelwegen tussen Antwerpen en Mechelen krijgen vorm

De provincieraad gaat voort investeren in fietspaden die gemeenten verbinden. Zo komt er een fietspad langs spoorlijn 25/27. Het Bovenlokaal Functioneel Fietsroutenetwerk is nauwkeurig uitgetekend op de hoofdlijnen tussen een aantal steden. Toch is dit wensbeeld om woon-werk-fietsverkeer te stimuleren lang niet overal gerealiseerd.

(Bron Radio Reflex)

STRIKTE VOORWAARDEN VOOR ONTWIKKELING SATURN-MEDIAMARKT IN BRUUL

Het Mechelse stadsbestuur heeft vandaag de aanvraag tot de ontheffing van het Milieueffectenrapport (MER) goedgekeurd, maar enkel en alleen mits de naleving van een aantal strikte en belangrijke voorwaarden. Saturn-Mediamarkt wil een vestiging openen in het centrum van Mechelen. De eerste plannen oogstten heel wat protest en werden door het stadsbestuur negatief onthaald. Een nieuw drastisch gewijzigd voorstel dat rekening hield met de bezwaren van de stad kon wel op de voorwaardelijke goedkeuring rekenen. De ontwikkelaar diende wel nog een MER op te stellen.

 

Toch nog één item toevoegen.

" kleine kinderen moeten vroeg slapen gaan, vroeg opstaan en op tijd naar de pispot gaan " .

Somers en Van Butsel rollen weer vechtend over de katwalk in verband met de skywalk.

Tijdens de laatste gemeenteraad werd meerderheid tegen minderheid beslist dat de toren veilig is, weliswaar na een fax van de veiligheidsexpert waarin hij stelt dat hij eigenlijk niet meer wist wat hij op papier had gezet en dat hij op verzoek van ..... wel bereid was om zijn bewering in te trekken.Vorige week tijdens een commissie vergadering was hij zelfs uit het verre Brugge gekomen om dat verhaal plechtig te bevestigen. Het zij zo . Tot mijn grote verbazing moet ik nu vaststellen dat boven vermelde kemphanen er nog een mouw willen aan breien. Maar ja wat wil je, de ene was afwezig en de andere was te laat. Het zij zo. Zonde voor de bomen natuurlijk.

Moraal van het verhaal. Den toren is veilig want als ge in een vliegtuig stapt vraagt ge u toch ook niet af of hij boven geraakt en terug beneden natuurlijk.

Heiligen van de dag : COSMAS EN DAMIANUS in 303 als martelaren vermoord in Syrie 

<on topic: OFF> wat ging Pierre Cosma, en dan nog samen met die Jozef de Veuster, in hemelsnaam uitspoken in Syrië???

<on topic; ON> hier wordt het verhaal van de uitgesleten trappen van de toren nog niet uit de doeken gedaan: dat is pas gieren! 

http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?articleid=372FP6AV&postcode=2800

Jokke, best vraagt ge ze dat zelf.

Cosmas en Damianus? Twee Arabieren die door Westerse bezetters voor hun geloof zijn omgebracht, niets nieuws onder de zon dus ;-)