Nieuws van de week

met categorie:  

Bloemlezing van het nieuws van de week ....

(Bron GVA)

Tiener overleeft aanrijding trein

Dries Uytterhoeven uit Hever (Boortmeerbeek) is donderdag aan de dood ontsnapt toen een trein hem raakte. De jongen was in de Willendriesstraat in Muizen (Mechelen) nog snel over een gesloten spooroverweg gefietst. Hij was gehaast om op school te geraken.

Lyceum was nooit zo veilig als op 9 september

Bijna vier maanden stond directeur Greet Callens van het KA Lyceum onder zware druk. Alleen bij haar man kon ze haar hart luchten. Op school mocht niemand iets weten van de dreiging op een Amerikaans internetforum. Vandaag kan ze wel praten, en blikt ze terug.

Bommelding Mechelen kost ouders 14-jarige 2.500 euro

De bommelding die een 14-jarige Mechelaar pleegde, breekt zijn ouders zuur op. Zij betalen de factuur.

Bij de 101-centrale in Antwerpen liep donderdag rond 9.30u een verward dreigtelefoontje binnen: bomb motherfucking school. Vrij snel werd duidelijk dat de jonge kerel daarvoor een telefooncel in de buurt van de Grote Markt had gebruikt, en dat was geen slimme zet. Zeker niet daags na het grote alarm voor een gevreesde aanslag in het KA Lyceum.

(Bron Nieuwsblad)

Dienstenthuis viert feest

MECHELEN - Dienstenthuis Belgium heeft haar hoofdzetel in Mechelen gevestigd en meteen de 150ste klant van de strijkdienst gevierd. Dienstenthuis verzorgt huishoudelijke taken via het systeem van dienstencheques. Het heeft in Mechelen 200 personen in dienst.

Al 1.302 handtekeningen tegen nieuwe parking aan Sint-Romboutskerkhof

De petitie tegen de geplande ondergrondse parking aan het Sint-Romboutskerkhof werd al ondertekend door 1.302 mensen.
Bezieler van de petitie is Hugo Van den Eynde. (...) Van den Eynde kant zich ook tegen het rooien van vier lindebomen. 'Dit is een groene long in de stad', zegt hij. 'In de plaats komt een groen verkeersvrij plein. Dat is heel mooi, daar ben ik ook voor, maar gras vervangt geen bomen.'

Burgemeester Bart Somers (Open VLD) en schepen van Openbare Werken Greet Geypen (Open VLD) benadrukken dat de ondergrondse parking honderd procent veilig zal zijn. 'Nogal logisch', zegt Bart Somers. 'Wie is er nu voor een onveilige parking? Mijnheer Van den Eynde vergist zich als hij zegt dat de bomen verdwijnen. Er verdwijnen enkel vier bomen op het midden van het plein. De twee kleinste worden herplaatst aan Tiebroekvaart. De andere bomen blijven staan, meer zelfs: er komen er bij. Het Sint-Romboutskerkhof wordt een groen plein, vergelijkbaar met dat van het begijnhof in Brugge.'

Mechelse Dialectwandelingen naar aanleiding van Open Monumentendag

Mechelen - Op zondag 13 september organiseert de dialectwerkgroep van de Koninklijke Gidsenbond Mechelen vzw. gratis open wandelingen in het Mechels dialect. De wandelingen geven meer uitleg over de Mechelse 'Vocabulaire' en de Mechelse 'Grammaire' en brengt de bezoekers langs de monumenten die in het kader van de monumentendag opengesteld staan.

(Bron RadioReflex)

JO VANDEURZEN LEGT EERSTE STEEN NIEUWBOUW BORGERSTEIN

Al in april 2009 werd begonnen aan de bouwwerken van tien nieuwe woonunits voor Borgerstein vzw, afdeling Gehandicaptenzorg. Vanmiddag werd de eerste steen gelegd. Die eer viel te beurt aan Vlaams minister voor Welzijn, Volksgezondheid en Gezin, Jo Vandeurzen (CD&V).

Tiener overleeft aanrijding trein

Dat kereltje had gelukkig een extra engelbewaarder.  Hij zal in de toekomst hopelijk  twee maal  nadenken als hij nog eens voor een bareel staat.

 Lyceum was nooit zo veilig als op 9 september

Ik stond die dag met mijn wagen langs het kanaal op ongeveer een 50-tal meter van het Colomainstituut. Mijn echtgenote liep toevallig haar dochter tegemoet in de richting van een leerling van die school en deze doofde gauw-gauw, in de veronderstelling dat mijn eega misschien wel een leerkracht kon wezen van zijn school, zijn superdikke joint die hij enkele tellen tevoren had opgestoken. Mij hield ie voor ongevaarlijk en op mijn hoogte gekomen stak ie zijn joint weer met diepe teugen aan. De geur was onmiskenbaar, alsook de vorm van de verpakking van zijn roesmiddel. Aan de schoolingang op ondertussen voor hem nog 40 meter verder stonden twee politiemensen de internetbandiet op te wachten. Die hebben ze die dag niet meer gezien en ook de dagen daarna niet. Misschien hangt de geur van die knaap zijn joint nog steeds in het uniformhemd van de dienstdoende inspecteurs? En nee, de paffer was geen allochtoon!

@Roger: men zou die tiener eens moeten interviewen op tv om te zien wat de drijfveer is van zo 'n ' mij kan niks gebeuren '- gedrag. Misschien een mooi onderwerp voor een opstel: hoe speel ik met mijn leven? Ik hoop dat hij het te verwachten kostenplaatje zelf mag neerdokken.

Of beter nog, er een 'journalist' op af sturen met een kijkgaatje in zijn shirt voor de camera on dan in 't lang en breed over het teeveescherm uit te smeren dat deze jonge peewee aan de basis staat van de drugsmaffia

Ik zat in een trein naar Leuven die te laat was wegens een persoonlijk ongeval. Gelukkig niet erger ...

Denk ik ook Roger. Zou hij den hemel gezien hebben ?

Toch nog een aanvulling van de agenda. Momenteel loopt in Hombeek de Kriekerijveld - kermis.Buiten de wedstrijden petanque en het bal van vanavond heeft morgen in de wijk het Belgisch kampioenschap skeeler plaats. Eerste start om 13.30 uur. Pinten aan democratische prijzen. GRATIS parkeren en lol verzekert. Laat de city één keer voor wat ze is en allen naar den buiten. Lol gegarandeerd.

Hallo Heffen, is het bij jullie morgen niet het kampioenschap eieren gooien ??? Daar is dus waarschijnlijk ook iedereen welkom. Uit jullie pijp komen hé jongens en meisjes.

Wat die tiener betreft heb ik misschien een remedie voor gelijkgestemden: fixeer ze rechtstaande op een plaats naast de spoorlijn zodat ze net niet geraakt kunnen worden door de aanstormende trein en dus veilig nadien hun angst kunnen verdervertellen ( nadat ze eerst een droge broek konden aantrekken ).;-)

@ Jef, dat van die joint, dat is misschien "gedoogbeleid"...??  En inderdaad, de geur van zo'n ding riekt ge meters ver.  Wellicht hadden die agenten net een verstopte neus?

Tiens gebruik is toch niet strafbaar ? Of wel ? Of niet ?!

@ Peter: Tiens gebruik is toch niet strafbaar?

Dan wel, dan niet, dan weer wel, dan weer niet...    Dit is belgië weet je.....

Of het strafbaar is weten ze niet meer. Zelf te kort tegen de doos gezeten misschien ?

Ik denk niet dat die agenten op dat moment op zoek waren naar joint-rokers.
Ze hadden wel wat belangrijkers te doen.
Ik heb die middag maar wijselijk mijn veiligheidsgordel rondgespannen, bij het zien van zoveel agenten.
Eigenlijk was dat ook niet echt nodig geweest, maar ja.