Kostuum en Karamel

met categorie:  

(Foto Jan Smets)

Een nostalgisch kostuumwinkeltje onder de Sint-Romboutstoren in Mechelen.

 

Jeroen en Valerie van http://www.kostuumenkaramel.be/ verhuren al 4 jaar meer dan 1001 kostuums in allerlei thema's: Paashazen, Sinterklazen, French Can Can, Sprookjes, Disco, Historische kostuums, ...  Zij hebben kleren voor al je alter-ego's, van Marie-Antoinette tot Spiderman.

Maar er is veel meer ! Vooral hun oog voor detail en hun toewijding valt op !

Dit weekeind was er een open-deur dag en we hebben onze ogen uitgekeken ! Achter de schitterende etalage vinden we een heerlijke omgeving om te passen, in weg te dromen, van te genieten ! ....

Het voormalige 'Huis Beckers' laat zich ontdekken: stukje, bij beetje. Hierbij een voorsmaakje:

Een leuke 'Vintage' kamer !

(Foto Peter Meuris)

 Of een Historische Kostuum kamer

(Foto Peter Meuris)

(Foto Peter Meuris)

De weg kwijt ?  Geen probleem.

(Foto Peter Meuris)

Harem, Circus, Retro, Sprookjes.

Volgens mij is dit pand van binnen groter dan van buiten. Zeker een aanrader !

We laten gepassioneerde jonge mensen met een unieke winkel even aan het woord.

 

 
Het eerste jaar hebben Valerie en Jeroen gewoon ondergaan, zich alles laten overkomen.  Ze waren helemaal niet thuis in de verkleed en carnavalwereld.

Het tweede jaar zijn ze beginnen zoeken naar nieuwe kleding en nieuwe items.  Zo zijn ze stilaan gekomen tot de collectie die je vandaag kan bewonderen.
Sindsdien groeit deze constant aan.

Het derde en vierde jaar zijn ze steeds stijlvaster geworden.  Het werd duidelijk waar ze met de winkel naartoe wilden.  Zowel Valerie als Jeroen willen een ode aan fantasie brengen.  Het gevoel van sprookjes en verwondering is nooit ver weg.  Wie deze winkel de laatste jaren van dichterbij heeft gevolgd weet dat ze veel aandacht besteden aan sfeer.  

Wat vele mensen niet weten is dat achter het kleine geveltje een collectie van bijna 2000 kostuums schuilt, sinds vandaag te bewonderen in 5 aangepaste themakamers waar je uren in kan ronddwalen.

Nu, op dit moment, zijn ze heel fier op wat ze kunnen voorstellen:  KOSTUUM&karamel staat stilaan op punt. 

Kijk, geniet, laat je verwonderen....
 
Sint Katelijnestraat 12

Heerlijke wereld om in weg te dromen...  Toffe fotoreeks Peter!

Ziet er heel leuk uit... Misschien kan ik er op weg naar de avondschool, op een maandag eens binnenspringen (als ze open zijn dan natuurlijk).

Leuke fotoimpressie/verslag, Peter!

Ja, verkleren is altijd fun :-)

Deze winkel heeft steeds een originele en creatieve vitrine...  Héél tof om zien...  Deze fotografeerde ik vorig jaar:

(foto: Jan Smets)

Geweldige winkel, was er vroeger al eens een paar keer binnengeweest, maar ik wist niet dat er ondertussen al 'nieuwe' uitbaters waren.

Ik heb een vriendin die aan modellenwerk doet in haar vrije tijd en ik had ze deze winkel aangeraden voor themashoots. Onlangs ben ik er dus nog eens binnengeweest. Zeer vriendelijke mensen die elke vraag met plezier beantwoorden. Ik ben ook blij dat ze een vrij smaakvolle stijl hebben, in plaats van de goedkope stijl in de gemiddelde feestwinkel.

En ze haalden de Libelle met hun nieuwe website.

http://www.kostuumenkaramel.be/

Dag iedereen... Kostuum&karamel, toevallig ontdekt via google bij zoektocht naar markiezin kleed voor een fotoshoot. En wat ben ik daar blij om! Prachtige zaak, echt prachtig met ongelooflijk toffe mensen! Heel goede prijs kwaliteit! Ik kan het niet genoeg tegen iedereen vertellen. Mvg Kristel