Cultureel Nador in Mechelen

met categorie:  

Van 26 september tot en met 3 oktober ontvangt de Stad Mechelen een delegatie uit Nador, Marokko. Het zijn zowel artiesten als mensen die actief zijn in het culturele verenigingsleven. Dit bezoek kadert in de samenwerking tussen de Stad Mechelen en de Stad Nador en maakt deel uit van het culturele kennismakingsproject Route Saroet, gesteund door de Vlaamse Gemeenschap.

De delegatie uit Nador legt gedurende deze week contacten met verschillende culturele organisaties en instellingen om in de toekomst samen projecten uit te bouwen.

Op woensdagavond, 30 september, kan iedereen die wil kennis maken met de mensen uit Nador en proeven van optredens van Nadorese en Mechelse artiesten.

Op donderdagavond 1 oktober gaan we de literaire tour op, in boekenwinkel De Zondlvoed. Op vraag van de gasten uit Nador wordt er een informele ontmoeting georganiseerd met mensen uit de Mechelse literaire wereld (schrijvers, journalisten, theatermakers,...). Bij een koffie, thee en een klein hapje kunnen we met elkaar kennis maken en gedachten uitwisselen. Ben je zelf actief als schrijver of heb je interesse in het algemeen, van harte welkom!

Mooi initiatief!  Al wat mensen nader tot mekaar kan brengen, juiich ik met plezier toe.

Jammer genoeg kan ik op 1 oktober niet aanwezig zijn, wegens weekje verlof...  't Zou me anders wel geboeid hebben.  Maar...misschien hou jij ons wel op de hoogte van 't gebeuren?

Ook ik trek naar het zonnige zuiden dus ik verdubbel de vraag van Jans.

Het is een stevig gebeuren ... dat staat vast.

Rondwandeling in Mechelen hebben ze al achter de rug, verhalen over opsinjoor incluis. In 't Arsenaal maakten ze kennis met Serisse, een theater uitwisseling met Fotti uit Senegal. In het Cultuurcentrum proefden ze zondag van de vernissage van Re:print . Maandag waren ze te gast in H30, voor een informele koffie en een babbel. Ook de bibliotheek werd aan hen voorgesteld. Deze namiddag waren er kleine repetities aan de gang voor het woensdagavond gebeuren in het CC.

Staat ook nog op het programma: academie, conservatorium, Rojm, kinderwerking Mechelen-Zuid, Lamot, Contour, Het Firmament, ... en nog veel meer ontmoetingen tussendoor!