Een prachtige klim - met Bruggelingen op de mooiste kathedraal van het land

met categorie:  

Een glazen platform op de kathedraal. We hadden de St.-Romboutstoren nog niet beklommen, maar het moest en zou er van komen. We wonen nu 6 jaar in Mechelen en al vele malen zijn we "den Toren" voorbij gewandeld, gefietst, gereden, ... maar erop? Neen, dat nog niet.

En zo kwam het dat we een paar vrienden uitnodigden en we ons afvroegen: "Wat kan een koppel uit Brugge hier in Mechelen bekoren?" Planckendael? Speelgoedmuseum? Een goede " Maneblusser" op een terras? Allemaal OK, maar ze wilden wat "cultuur". Dus op stap naar het centrum. De kathedraal was te bezichtigen en voor 7 EUR per persoon - wat we in het begin tamelijk veel vonden, maar achteraf bekeken een juiste prijs - kregen we een elektronische gids waarop we met behulp van foto's, filmpjes, muziek en tekst uitleg kregen van wat we er zagen.

En neen... het is geen continue draaitrap van 500 treden waarbij je niets ziet onderweg en neen... het is niet zo dat alleen Mechelaars het zullen bekoren... Integendeel: onze Bruggelingen waren onder de indruk. " Veel mooier dan die van ons" klonk het. En nu maar wachten op de Japanners zeker??

Als je het niet wil geloven: kijk dan naar de foto's  en plan eens een klim. Het is zeker en vast de moeite waard!

       

       

Blij om het eens van een ander te horen, het loont zeker en vast de moeite.

Welkom als blogger trouwens :-)

@geosphere: hebben ze dat gezegd vóór of na de gouden carolus (-sen )? ;-)

Ik beaam, eerlijk is eerlijk. Hij is mooier en aantrekkelijker voor een bezoeker dan die van Brugge :-)

Welkom geosphere trouwens, als Blogger.

 Betere reclame kunnen we niet krijgen.... Bedankt geosphere!

De Bruggelingen zijn overtuigd.  Nu de Sinjoren nog !

:-D

Ik lees deze post nu pas, wegens een paar weekjes weg uit 'Mechelenblogt-land' - maar mijn Mechels hart zwelt van trots bij deze 'Brugse bekentenis'.  Dat doet deugd!

Welkom ook als nieuwe blogger!