Pop Heffen: vijf jaar later

met categorie:  

Op 10 juli 2004 bracht de Heffense bevolking een haast onmogelijke opdracht tot een goed einde. Ze kreeg die in het kader van het televisieprogramma Fata Morgana. Organiseer op vijf dagen tijd een popfestival met minstens 10 Vlaamse topacts en 1 internationale ster. Zorg voor podium, PA, lichtshow en alles wat erbij hoort en ontvang minimum 10.000 mensen op een echte festivalweide. Dankzij het enthousiasme van zijn inwoners haalde Heffen met gemak de vijf sterren. Op zaterdag 8 augustus, 5 jaar na datum, staat er weer een Pop Heffen op het programma.

Enkele mensen die destijds meewerkten aan de eerste editie, kregen de smaak te pakken en dromen er sindsdien van om ooit nog eens 10.000 mensen te mogen verwelkomen in hun dorp. Of ze daar dit jaar in zullen slagen is zeer onwaarschijnlijk


Alhoewel The Magical Flying Thunderbirds bovenaan de affiche prijken geven de organisatoren vooral een kans aan lokaal talent.
Triple S - met leadzanger Gabriel Scar - is een coverband die het voorbije jaar al op veel Mechelse feesten en fuiven speelde. Ze wonnen onlangs de liedjeswedstrijd van ‘Muziektoppers’ een programma op S-televisie.

De rockband Pride of the Parish maakt zijn debuut op Pop Heffen. De groep speelt eigen nummers, voorlopig nog even aangevuld met covers en is samengesteld uit mensen van Heffen en Lint.DJ Killer Manjaro, is geen onbekende bij het jonge volkje. Dit Heffens DJ collectief mag het festival dit jaar afsluiten met electro dance vibes.

Maar, belangrijker is het feit dat programma’s als Fata Morgana dus wel degelijk een blijvende stimulans kunnen geven aan het verenigingsleven. De dorpsbewoners zijn ondermeer door Fata Morgana gaan beseffen dat de wereld groter is dan hun achtertuin. Dat wordt in Heffen bijna dagelijks bewezen. Je kan het met eigen ogen en oren komen vaststellen op 8 augustus vanaf 18 uur op het Dorpsplein van Heffen. Niet onbelangrijk: de inkom is gratis!

 Elleke, bravo voor uw courage want het is niet zo simpel om  de stadsgeuzen uit te  leggen dat " achter de Zenne " het betere Mechelen te beleven is. Doe zo voort.

Alle succes Elle, vanuit de stad !!

Tot zaterdag, Elle. Vanop de Brusselsesteenweg !

Zo te horen gaat het weer geweldig meevallen en zullen de temperaturen, met een goeie 25 graden, menselijker zijn dan de temperatuur van de laatste dagen.
 
De affiche is mooi gevuld en voor een openluchtfestival is de affiche niet echt doorslaggevend, 't is de sfeer en de ambiance die telt.
The Magical Flying Thunderbirds zorgen wel voor die ambiance, wees gerust.
Alles is er om er een succes van te maken en de mannen van 't stad gaan Heffen ondertussen wel weten zijn.
 
We zijn wij lang niet zo slecht van aan- en innemen, zoals "het teleurgestelde jongetje dat nooit zijn goesting krijgt", ons afschilderd :-)  (repliek van Swoon in Nieuws van de week)
Hij kijkt vaker met een slechte bril over de Mechelse landerijen, dat went.
Alleszins veel succes en tot zaterdag.

 

i.o.

Hallo,
 
Kan U mij het aanvangsuur laten weten want ik kan het nergens vinden ?
 
Alvast bedankt !
Lydia

Als je de tekst goed gelezen zou hebben, zou je gezien hebben dat er helemaal onderaan staat dat het begint vanaf 18u.