NIEUWS van de week

met categorie:  

(Bron: GVA)
Somers wil kordater gerecht in strijd woninginbraken
In zijn aanpak tegen het toegenomen aantal inbraken vraagt Mechelen nadrukkelijk hulp van het parket. Want dat dertien opgepakte daders van woninginbraken en diefstallen uit en van voertuigen na verhoor zijn mogen beschikken, kan er bij burgemeester Somers niet in.

In de eerste drie maanden van dit jaar liepen er bij de Mechelse politie 177 aangiftes van een woninginbraak of een poging daartoe binnen. In 97 gevallen geraakten de daders effectief binnen. Sinds in 2002 met de huidige manier van registratie is begonnen, is zo’n hoog cijfer niet genoteerd.

Mechelen is bereikbaar
In en rond de stad zijn heel wat wegwerkzaamheden gestart. De politie wijst erop dat het centrum, de rand en de industriezones goed bereikbaar blijven.
“Weggebruikers zullen tijdens de ochtend- en avondspits hinder ondervinden, maar mits geduld en het volgen van de uitgestippelde omleidingswegen, kan alles perfect verlopen”, meldt de lokale politie.

Kioskconcerten in Tivolipark
In het Tivolipark aan de Antwerpsesteenweg zijn deze zomer enkele muziekmaatschappijen te gast voor een reeks kioskconcerten.
Op zondag 9 augustus, om 15u, verzorgt de Koninklijke Harmonie van Mechelen het concert. De toegang is gratis. De stad plant aan de achterkant van het kasteel een vijftigtal zitplaatsen.

Voetbaltoernooi in Mechelse gevangenis
Vanaf vandaag regent het doelpunten in de Mechelse gevangenis. De vzw Mechelse Hattrick organiseert er namelijk een voetbaltoernooi voor gedetineerden.
“De reïntegratie van gedetineerden in de maatschappij kan beter al binnen de gevangenismuren beginnen.” Zo verwoordt Henk Van Nieuwenhove de filosofie die het initiatief stut. Van Nieuwenhove, oud-journalist van deze krant, is de coördinator van de vzw Mechelse Hattrick, een sociaal project dat ontstond in de schoot van voetbalclubs KV en Racing Mechelen. Concreet wordt er vanaf vandaag elke dinsdag en donderdag gevoetbald in de gevangenis van Mechelen - of beter: arresthuis, want het merendeel van de  gedetineerden is er nog niet veroordeeld. “We plannen de finale op 27 augustus”, zegt Van Nieuwenhove.

Flitsers R6 verschijnen week na dodelijke klap
Nog geen week na het ongeval dat twee mensenlevens heeft geëist, zijn op het kruispunt R6 met Liersesteenweg in Mechelen flitspalen verschenen.
Sinds de R6 in 1981 is geopend, zijn er om de haverklap ongevallen, vaak met dodelijke afloop, gebeurd. Op de eerste dag gebeurde er trouwens al een zwaar verkeersongeluk met vier doden. In het zoveelste verkeersongeval exact een week geleden, op het kruispunt met Liersesteenweg, lieten Gilbert Verwimp (52) uit Katelijne en Regina Brion (37) uit Mechelen het leven.

Fijn stof piekt in omgeving Technopolis
Het meetpunt voor fijn stof aan Technopolis Mechelen heeft dit jaar al 36 waarden van fijn stof gemeten die boven de Europese norm liggen. Normaal mag ieder meetstation maximaal 35 keer die norm overschrijden. Het meetstation wordt beheerd door Intergewestelijke Cel voor Leefmilieu (IRCEL).

Het meetstation aan de Hombeeksesteenweg in Mechelen heeft ook al 22 keer de norm overschreden. Dat is voor Vlaanderen een gemiddelde waarneming. Het andere meetstation uit onze regio in Ruisbroek (Puurs) hoort nog altijd tot de meest vuile plekjes van het land. De norm is daar al vijftig keer overschreden, goed voor de tweede plaats van het land.

Gouverneur acht gemeenteraad juni correct verlopen
Op basis van de voorlopige notulen acht de Antwerpse gouverneur de gemeenteraad van juni als correct verlopen. Oppositiefracties Vlaams Belang en onlangs ook CD&V/N-VA hebben klacht ingediend bij de Antwerpse gouverneur Cathy Berx tegen het verloop van de Mechelse gemeenteraad van juni dit jaar.

Toen de meerderheid niet in aantal was, stapte de oppositie uit ongenoegen daarover op. Volgens beide fracties liet voorzitter Bart Somers (Open Vld) daarop snel nog de resterende punten op de agenda goedkeuren, hoewel de gemeenteraad daarvoor te weinig aanwezige gemeenteraadsleden telde.

Vis-Pop wil Vlaamse steden innemen
Vis-Pop zal op 21 augustus voor de derde keer de Mechelaars opwarmen voor Maanrock. De organisatoren hebben deze zomer nog meer wilde plannen.
Mechelen kent sinds twee jaar Vis-Pop, het gratis Mechels festival op de Vismarkt dat op de vooravond van Maanrock plaatsvindt. De drankinkomsten gaan traditioneel naar een goed doel. De vier breinen achter dit initiatief van de vzw Arm-Band hebben nu blijkbaar nog meer in hun mars.

“Dit jaar is er een week later, op 28 augustus, ook een Vis-Pop in Oostende. Vier plaatselijke jonge gasten hebben zich daar mee achter ons concept geschaard. Ze hadden in Oostende spijtig genoeg geen Vismarkt, maar wel een Vissersplein. Daar zijn we allang tevreden mee”, lacht Bart Stiers.


(Bron: Het Nieuwsblad)
Ecodriving
Het stadsbestuur biedt gratis cursussen ecodriving aan. Aarzel niet in te schrijven voor een workshop op 14 tot 18, 21 en 23 september. De workshops starten om 19 uur.

Werkloosheid stijgt tot meer dan tien procent in Mechelen
De werkloosheid in Mechelen ligt opnieuw boven de tien procent. Het is geleden van 2006 dat er nog zoveel werklozen werden geteld. Voor het arrondissement lag de werkloosheid in juli op 7,43 procent, een stijging met 21,9 procent tegenover vorig jaar.
De werkloosheidscijfers liggen in de regio nog altijd lager dan het Vlaamse gemiddelde, maar toch zijn ze weinig bemoedigend. Mannen, middengeschoolden en jongeren onder de 25 komen moeilijker aan de bak. Voor elke categorie steeg het percentage werklozen met meer dan dertig procent.

11.037 mensen in onze regio zitten zonder werk. Dat zijn er 1.982, of 22 procent, meer in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Een aanzienlijk aantal woont in Mechelen. In absolute cijfers: 3.715 Mechelaars hebben geen werk, dat zijn er 625 of 20 procent meer tegenover 2008.

Rivierenland wordt wandelland
Toerisme Vlaanderen heeft besloten om 60 procent van de kosten voor de bewegwijzering van het wandelnetwerk rond Rivierenland voor zich te nemen. De gemeenten en de provincie passen de rest bij.

De wandelroutes zullen in de herfst- en wintermaanden stilaan zichtbaar worden in de velden, bossen en natuurgebieden van de Rupelstreek, het Hombeeks plateau, de Groentestreek en de Beneden-Dijlevallei. Wandelaars zullen zich kunnen uitleven langsheen het 310 km lange wandelknooppuntennetwerk met zo’n 280 knooppunten, en de 15 thematische wandellussen, ook nog eens goed voor zo’n 110 km wandelpret. In de lente van 2010 gaan de feestelijke inhuldigingen door en zullen de wandelkaarten in de winkelrekken liggen.

Kluwer bereikt akkoord over 34 afvloeiingen
Bij Kluwer in Mechelen, leverancier van informatie, opleiding en software, worden 34 banen geschrapt. Daarover heeft het bedrijf een akkoord kunnen bereiken met de vakbonden. Daarbij wordt opgemerkt dat later dit jaar verder zal worden gepraat over structurele maatregelen om de toekomst van het bedrijf te verzekeren. Inmiddels zouden al 23 betrokkenen het bedrijf hebben verlaten, terwijl voor vijf anderen een andere opdracht kon worden gevonden. Voor zes mensen wordt nog een oplossing gezocht.

Controles op PMD-zakken hebben effect
De strengere controles op de inhoud van de blauwe PMD-zak hebben resultaat, maar nog altijd zit in 18,76 procent van de zakken het verkeerde afval. In februari was dat nog 20,45 procent.

Heel veel mensen vergissen zich vooral met de 'P' in PMD. De P staat voor plastic flessen en flacons. 'Dus niet voor andere plasticverpakkingen zoals yoghurtpotjes of botervlootjes', zegt Boeckx. 'Ook aluminiumfolie moet bij het gewone restafval.' Grote plastic bidons moeten bovendien in de zak. Als die aan de zak worden gebonden, krijgt hij onherroepelijk een rode sticker en blijft hij staan.

Kinderactiviteiten
Natuurpunt pakt uit met leuke activiteiten voor kinderen, zoals een boeboekstas, een kompastocht of een fotobundel. Meer info via www.natuurpunt.be

Hotel en fietsenhandel slaan de handen in elkaar
Een overnachting, gekoppeld aan een fietstochtje: het kan vanaf nu in Mechelen. Hotel Vé en Chamizo Fietsen hebben een fietsarrangement uitgewerkt. Vanaf het begin van de zomer kunnen natuurliefhebbers de persoonlijke sfeer van Hotel Vé combineren met een fietstochtje op een luxefiets van Chamizo.

De prijs voor het arrangement werd bewust niet te hoog gemaakt, zodat het viersterrenhotel toegankelijk is voor iedereen. Voor 98 euro, voor twee personen, krijgt u een overnachting in een Stylekamer met bad en douche, een huisaperitief van Hotel Vé, een ruim onbijtbuffet met bubbels, een lunchpakket, enkele routeplannen en het gebruik van twee fietsen aangeboden.
   
Fietspaden
Aan de Hanswijkvaart worden aanliggende fietspaden heringericht als vrijliggend fietspad. Verkeer is slechts mogelijk in één rijrichting van Stationsstraat naar Colomabrug

Radio Reflex heeft nieuwe website
Stadsradio Reflex is ook te zien. De grootste stadsradio van Mechelen heeft zijn website in een nieuw kleedje gestopt. Maandenlang hebben vrijwilligers en it'ers gewerkt om een moderne en informatieve site samen te stellen. www.radioreflex.be

Borchtstraat
Maandag start de vernieuwing van rijbaan, voetpaden, boordstenen en greppels en de aanleg van plantvakken in de Borchtstraat. De werken zullen een maand duren.

Wij willen onze nachtrust terug
De bewoners van de Wouwerstraat eisen hun nachtrust terug. De af- en aanrijdende vrachtwagens van het vlakbij gelegen Spar- distributiecentrum houden hen uit hun slaap. Al in 2000 hingen de bewoners van de Wouwerstraat aan de alarmbel. Met de toenmalige bedrijfsleiders werd een aantal afspraken gemaakt. Ook met de huidige bedrijfsverantwoordelijken van Spar is geregeld contact.

'Wij hebben geen probleem met het verkeer overdag, maar we verdienen toch op zijn minst onze nachtrust', zegt Marc Huybrechts. 'Dat is het enige wat wij vragen. Om de vijf minuten vertrekt hier vanaf vier uur 's ochtends een vrachtwagen. Er zijn zelfs al om twee uur vrachtwagens vertrokken. Als je weet dat de laatste om elf uur 's avonds uitrijdt, dan weet je dat er van een lange rustperiode geen sprake is.'


(Bron: Radio Reflex)
Galapagos werkt volop aan geneesmiddel tegen reuma
Het Mechelse biotechnologiebedrijf Galapagos boekt succes in een geneesmiddel tegen reuma. De eerste klinische studies zijn succesvol afgerond. Bij 34 gezonde vrijwilligers bleek dat het medicijn geen cardiovasculaire bijwerkingen heeft en bijgevolg veilig gebruikt kan worden. Galapagos wil de eerste fase van het onderzoek naar het nieuwe middel afronden. In 2010 wil het Mechelse bedrijf beginnen met tests bij reumapatiënten. Momenteel loopt de voorbereiding van die nieuwe fase. De resultaten worden gezien als een belangrijke element voor de interesse van potentiële investeerders in het nieuwe medicijn.

Magical flying thunderbirds op Pop Heffen
Morgen zaterdag 8 augustus organiseert het Buurtcomité Heffen Dorp voor het vierde jaar op rij Pop Heffen, een gratis zomerfestival op het dorpsplein van de Mechelse deelgemeente Heffen. Pop Heffen bouwt verder op het festival dat de inwoners van Heffen op 10 juli 2004 moesten organiseren voor het tv-programma Fata Morgana. 5 jaar na die memorabele week zijn de organisatoren er in geslaagd om een mooie affiche samen te stellen. Met The Magical Flying Thunderbirds staat de beste Belgische partyband op het podium.


 

De klucht van de brave moordenaar.

Gouverneur Cathy Berx heeft na een goed gesprek met Bart Somers geen graten gevonden in de tumultueuze afloop van de gemeenteraad van 30 juni l.l. Wat had u anders verwacht, wie kent wie en mischien hebben ze mekaar later nog eens nodig. Ware daar niet dat de gouverneur politiek toch familie is van Karel Van Butsel en die had namens zijn fractie toch ook een klacht ingediend. Karel zal niet zwaar genoeg gewogen hebben. Soms moeten al eens keuzes gemaakt worden Karel, maar dat is nu toch al twee keer op korte tijd ? Bij de geluidsschermen aan de E19 in Battel, toevallig ook naast het net gevist bij Hilde Crevits. Van Butsel wou zijn klacht niet gezamelijk met het Vlaams Belang indienen om te voorkomen dat Somers hem voor de rest van zijn leven een stikker op zijn rug zou plakken " collaboreerde met het Vlaams Belang ". Aarg, hiel aarg. Om dat uit te leggen had de CD&V fractie tijdens bewuste gemeenteraad hun hondstrouwe Bart Denijn op het zinkende schip laten zitten voor het geval dat ze een loodgieter nodig hadden.

Dat alles neemt niet weg dat ik groot medelijden heb met onzen Bart. Nog onlangs op een andere planeet fors gas moeten terugnemen wegens niet zo frisse praktijken, een paar jobkes verloren en nu weer met de rug tegen de muur. Je zou voor minder ....Dus dan moet de secretaris maar een verklaring afleggen dat hij niet gezien en gehoord heeft wat hij wel gezien en gehoord heeft, en dat anderen dat niet gezien en gehoord hebben is hun bier.Dan zijn die anderen maar gezien.

En dan waren er nog die drie mandatarissen van het Vlaams Belang die dergelijke verbale toestanden van huize uit niet gewoon zijn en nu van Somers beschuldigd worden van daar te zijn geweest waar ze niet moesten zijn.

De povere berichtgeving van de media zullen we maar op rekening van de zomer schrijven.

Arme, arme, zeer arme democratie hoe kan jij dat oveleven.

Er was eens, lang geleden, toen de mensen nog met elkaar spraken, een vrolijke jongen.
De jongen groeide op in een klein landelijk dorp niet te ver van een middelgrote stad. de stad was ooit nog in de handen geweest van een zeer grote reuzin, die in de stad haar paleis had gebouwd en prompt 'haar' stad uitriep tot hoofdstad van haar reuzenrijk.
Het jongetje wilde met de stad niets te maken hebben en bleef liever spelen aan de oevers van de verschillende rivieren die vlak bij de boerderij van zijn oom stroomden.

Het was alijd zomer in dat dorp en soms leek het wel of de jaarlijkse kermis maandenlang bleef staan. Zo'n feestgevoel hing er vroeger in het kleine dorpje, niet ver van de reuzinstad.
Het leven was mooi, iedereen was gelukkig en vriendelijk voor elkaar. Leven tussen de rivieren leek wel perfect.

Maar toen kwam de rampspoed over de streek...
Een reeks van oorlogen en ziektes maakte dat de reuzin wegtrok uit de stad. De boeren uit de omliggnede dorpen hadden de ene slechte oogst na de andere en hun zonen moesten meevechten in de oorlogen...jaren van donkere tijden gleden voorbij...het jongetje groeide op en keek vaak weemoedig over de rivieren uit. Verlangend naar vroeger tijden.
De oorlogen en mislukte oogsten hadden ervoor gezorgd dat de mensen hun brood moesten verdienen met andere zaken...leven van het land kon niet meer.
Fabrieken rezen uit de grond en met de fabrieken kwamen er ook mensen van heinde en verre. Mensen die ook oorlogen hadden gekend en mislukte oogsten.

De nu, jonge, man ging zelf ook werken in één van de fabrieken dichtbij de stad, maar bleef wel wonen in zijn dorpje. Jaren gingen voorbij en de stad werd steeds drukker en steeds meer mensen bleven van heinde en verre komen. Op zoek naar een beter leven.
De jonge man werd ouder en ouder en moest med lede ogen toezien hoe zijn stad (hoewel hij altijd in zijn dorp wilde blijven, dacht hij over de stad als zijn stad) werd overspoeld met mensen van heide en verre. Fabrieken kwamen, fabrieken gingen. Het leven ging verder, maar de zorgeloze tijden van vroeger kwamen nooit meer terug.

De nu, oude, man was niet tevreden. Hij vond dat al die mensen van heinde en verre zijn stad helemaal hadden verpest. Ten einde raad ging hij soelaas zoeken bij een groep mensen die in de stad probeerden alles in goede banen te leiden. De groep van wijzen kwam regelmatig samen. Als ze samen kwamen beslisten ze wat er met de stad moest gebeuren. Maar nog was de oude man niet gelukkig. Hij en zijn beste vrienden wilde de absolute macht in de stad. zij zouden wel eens laten zien hoe een stad moest worden omgetoverd tot een aards paradijs voor iedereen (die niet van heinde en verre kwam)
Maar hij en zijn vrienden kregen nooit die macht.

Nu zit de machteloze vanuit zijn kamertje op het platteland met argusogen te kijken naar al dat leven in de stad. Hij ziet dat het slecht gaat met zijn stad. Ze is vuil, gevaarlijk, loopt vol met mensen die hun zakken vullen, nietsdoen en lawaai maken...
De man moet het aanzien met lede ogen en besluit dan maar zo veel mogelijk zijn hart te luchten.
Tegen iedereen die het wil horen of niet wil horen gaat de arme man nu te keer over al het slechte in zijn stad. Dat maakt hem gelukkig.

En zo komt het dat een ooit gelukkig jongetje toch nog zijn geluk heeft gevonden. Met eindeloos zeuren en zich boos maken heeft hij het geluk gevonden. Endat is hem van harte gegund!

Wat ik deze week wel mis is een berichtje over S, onze wereldberoemde slotenmaker die ooit van heel ver kwam om hier de stiel te leren. Diegenen die het interesseert moeten dan voor ene keer maar Opsinjoorke lezen.

Tiens G.L. de repliek van Swoon gaat er toch over ?

 Peter, radiostop om ongelukken te vermijden.

De gang van zaken is dat wie niet akkoord is met de gang van zaken, klacht kan neerleggen.
Een normaal mens legt zich dan neer bij het oordeel dat door de bevoegde Gouverneur geveld wordt en trapt niet na door te stellen dat de Gouverneur aan vriendjespolitiek doet.
Als kind legden wij ons slecht rapport ook uit met de bewering dat de meester een pik op ons had, maar ik denk niet dat jij nog een kind bent, tenzij het geestelijke gedeelte niet meegegroeid is met het fysieke.
Een goeie sportman is ook een goed verliezer, dus wil ik met jou zeker niet gaan boomke wiezen in den Bruinvis.
Het is niet omdat de Gouverneur uit dezelfde stal komt als Van Butsel, dat hij deze laatste zomaar blindelings gelijk moet geven. Dat zou pas partijdigheid zijn.
Neen, de Gouverneur heeft hier duidelijk een juiste onpartijdige en eerlijke beslissing genomen, want eigenlijk hebben jullie de mogelijkheid van het gebeurde gecreëerd, door aan het werk waarvoor wij, burgers, jullie betalen, te verzaken en het af te trappen om rapper Duvels te kunnen gaan zuipen op de Grote Mèt.
Precies een bende klein joeng die op de grond staan te stampen en het koleirig aftrappen als ze hun goestingske niet krijgen.
Hadden jullie je werk gedaan, had je kunnen tegenstemmen en dwars gaan liggen waar nodig, lijkt me.
In het vervolg wachten tot de les uit is, vooraleer in het staminee te kruipen, is een goeie optie.
Misschien hebben jullie nu jullie lesje geleerd.

(sic) En dan waren er nog die drie mandatarissen van het Vlaams Belang die dergelijke verbale toestanden van huize uit niet gewoon zijn en nu van Somers beschuldigd worden van daar te zijn geweest waar ze niet moesten zijn.

Waar hebben die drie pottefeirs dan wel gezeten ???
Het is het eerste dat ik daarvan hoor, dus ik ben niet volledig mee.
 

@Anoniem, als ge niet helemaal mee bent, is het wel gewaagd om commentaren te geven! Men kan steeds de audio-opnames van de raadszittingen beluisteren bij de stadsadministratie. Kwestie van wel helemaal bij te zijn! Tussenhaakjes, er zijn maar twee weggelopen raadsleden welke hun "duvelke" lusten. Blijft het feit dat vier opositieleden een discussie volgden over al dan niet de meerderheidhelpen door Bart  Denijn(NVA).Tijdens het verlaten van de zittingzaal heeft de burgemeester dan snel , in een tijdspanne van enkele seconden een zeventigtal punten doen stemmen. Huzarenstukje, want de agandapunten moeten stuk per stuk opgeroepen worden. Dit krijgt dus wel een staartje! Spijtig voor de adjunctsecretaris welke de boter zal mogen eten...

En hoe zit het nu eigenlijk; eerst moeten we van U doen waar we voor betaald worden en dan zegt ge me de burgemeester dat we er niet moesten zijn.....-))

Het minste dat iemand moet doen die afwezig is op een job waar hij voor betaald wordt (veel of weinig, maakt niet uit) is zijn afwezigheid wettigen. Misschien zoals het een écht klein joenk betaamt middels een briefje van de mama?
En dan achteraf komen bleiten dat de wereld is blijven doordraaien terwijl ze pinten zaten te hijsen.. tssk tssk tssk ... klein meneertje, klein klein meneertje.

Ik ken weinig van het stemgedrag in de Mechelse gemeenteraad, maar steunt de oppositie de goede voorstellen van de meerderheid ?

 @ An...

                in een beschaafde samenleving is het de gewoonte dat men zich kenbaar maakt vooraleer men aan een gesprek deelneemt. Dat van ver staan roepen vanachter een boom is mijn ding niet. Punt ander lijn.

Inderdaad Peter, de oppositie beoordeeld de voorstellen van de meerderheid en geeft zijn zegen als het goed is maar aan dozen van Pandora a la Vynck doet een goede oppositie niet mee.

@Peter, inderdaad, de goede zaken worden door de oppositie STEEDS mee goedgekeurd.En het is zelfs zo, dat meer dan eens voorstellen van de oppositie werden aanvaard door de meerderheid. Het is niet altijd meerderheid voor en oppositie tegen hoor! Misschien eens een keertje een zitting bijwonen.... Af en toe doet de oppositie zelfs al eens iets goed en wordt dat af en toe in de kranten vermeld....

@Anoniem, het is de meerderheid die er zorg moet voor dragen dat de raadszittingen kunnen doorgaan; maar ja met een nipte meerderheid ligt dat soms wel moeilijk.... Eigen schuld is dus dikken bult! En voor het opstappen van de oppositie zijn geen briefjes van Mama nodig, mondelinge rechtvaardiging volstaat.

En tenslotte, verschuil U niet steeds achter "Anoniem" want ook dat is een klein, heeeeeel klein meneerke of is het mevrouwke. Begin dus als zogezegde mondige burger eens met een open vizier.Pissijnenschrijvers kunnen we, bij gebrek aan materiaal, wel missen-)))

 

Er zijn te weinig sprookjes!

Ik vraag me toch af waarom je als gemeenteraadslid de zaal verlaat als je betaalde job is : "stemmen over voorstellen".

@Peter, dat is dus politiek hé. En het is trouwens geen job maar een mandaat. Met betaling heeft dat voor mij niets te maken; gratis zou ik  het ook doen. En de stemmingen gaan niet steeds over voorstellen, maar dikwijls/meestal over het goedkeuren van beslissingen van het schepencollege.Ieder dierke zijn plezierke...

Aan de Rhein zag ik eens een nederlandse rijnaak met grind stroomopwaarts varen en kort daarna voer een andere rijnaak met zwitsers vlag, eveneens geladen met grind, stroomafwaarts. Weet ge wat dat is ? ...........dat noemt men handel!!!-))

 

Peter, ge zijt op de goede weg. Wij leven nu eenmaal in een land dat door bananenrepublieken geprezen wordt voor zijn geklungel. Zie onvoorstelbare ontsnappingen van de laatste weken.Het kan de oppositie toch niet worden verweten dat de meerderheid geen ploeg bij mekaar krijgt. De gemeentewet naast u neerleggen is een laakbaar feit en dat weet Somers goed genoeg. Als hij een democraat was zou hij zijn vergissing toegeven en de punten 15 tot en met ..... terug op de agenda zetten. Dat zou pas de reactie van een volwassen zijn.

Ondertussen wens ik mevrouw Strubbe toch het beste .

Peter: het is de meerderheid die moet in aantal zijn en het is niet aan de oppositie om steeds als schaamlap te dienen voor een gebrekkige meerderheid. het is trouwens geen betaalde job om "over voorstellen te stemmen"........zoals mijn broer zei: woon eens een paar zittingen bij.

@ Swoon; ik weet niet waarover je het hebt.

Laat deze brave burgers nu eens gewoon hun ding doen...

namelijk oeverloos op mekaars rug kloppen met het grote gelijk achter de hand...

Controles op PMD vuilzakken: Ik heb op slag sympathie voor die man die zijn plastic bidons ( ex gedistilleerd water, javel enz... ) met een koordje aan de buitenkant van zijn daartoe-geëigende -vuilniszak bond. Verleden week ben ik van het containerpark onverrichterzake teruggekeerd met een tiental van zulke ledige bidons: eerst netjes opsparen en dan mooi afleveren. Niks van, teruggestuurd met de boodschap ' dat hoort in de PMD vuilniszak '.

Als je zo enkele van die bidons tracht te versnijden of plat te trappen dan nog is de capaciteit van je vuilzak beperkt en dan wordt de wereld ineens weer een klein beetje duidelijker: Containerpark Igemo weigert die bidons want dan is hun container binnen de kortste keren vol. Als de burger extra pmd zakken moet kopen om zelf die brol in te steken dan brengt dat veel meer op. Ik volg dus heel goed de redenering van die man met zijn koordjes-bidons: de bestemming van die bidons blijft hetzelfde: of ze nu in de zak zitten of aan de buitenkant er aan bevestigd: ze worden gerecycleerd of verbrand of opgegeten of watdanook, maar waar zit nu eigenlijk het verschil?

Je tracht geld uit te sparen met grote volumes / bidons te kopen maar het uitgespaarde geld geef je dan uit aan extra pmd zakken.

@ALLEN: Of het nu een meerderheid is die in aantal moet zijn, of een job of een mandaat. Ikzelf bekleed hier en daar wat mandaten in VZW's bvb en in vennootschappen, allemaal onbezoldigd.

Als ik die taak verzaak en mijn verantwoordelijkheid niet opneem dan ben ik niet goed bezig.

Bon, ik span me in voor mijn zaak, en anders zoek ik een andere bezigheid. En neen, gemeenteraadszittingen bijwonen staat niet  op mijn verlanglijstje.

Moest ik in de gemeenteraad zitten, coalitie of oppositie, ik stem. (en daarom zit ik allicht niet in de gemeenteraad)

Of om het met de woorden van G.L. te zeggen:

Wij leven nu eenmaal in een land dat (...) geprezen wordt voor zijn geklungel.

 Zeg Luc, als je die bidons goed plat trapt dan kan je er toch een hele boel in de PMD zak stoppen, ik zie echt niet het probleem. Ik doe ongeveer 3 weken met één PMD zak ( we zijn maar met zijn twee, weliswaar) en die grotere bidons gaan er moeiteloos bij.  Maar die actie van die man was dan weer niet slecht gevonden, want soms moet je echt hogere studies gedaan hebben om te weten wat er wel en niet in de PMD zak mag. Nadat onlangs mijn PMD zak geweigerd werd heb ik de zaak nog eens goed bekeken en mijn conclusie is, dat ik zal verplicht worden meer in de witte huisvuilzak te steken, m.a.w. meer betalen en eigenlijk minder selectief afval verwijderen en is dat selecteren nu niet de bedoeling?....

@Peter, uw vergelijking loopt een tikje mank! Ik zit zelf ook in meerdere vzw's (onbezoldigd) en ben mede- en eigenaar van vennootschappen, en weet dus wel hoe het daar (hoort) is. Ook daar zijn meerderheden nodig om rechtsgeldig te kunnen vergaderen.... maar, en daar  zit uw denkfoutje,  worden die vergaderingen gevormd door mensen/leden met gemeenschappelijke interesses of doelen, ttz. die allen aan hetzelfde touw trekken. En dat is dus het hemelsbrede verschil met het politieke bedrijf. Daar hebt ge dus andere visies welke eventueel haaks op mekaar staan! En als dan de meerderheid haar visie wil doorduwen moet zij er maar voor zorgen dat ze dat kan. En dat kan dan alleen door voltallig aanwezig te zijn, zodat de gemeenteraden altijd kunnen doorgaan! De voorbije jaren kwam het regelmatig voor dat de meerderheid niet in aantal was en dat ,dank zij de oppositie, toch kon vergaderd worden en gestemd. Maar zoals een chinees spreekwoord zegt: de kruik gaat zolang te water, tot ze barst.....

En voor de rest staan, zoals steeds, de beste stuurlui aan de wal zeker?

@Eddy:Ben het er niet mee eens. In een vennootschap kunnen bestuurders ook meningen hebben die haaks op elkaar staan. En zoals je zelf zegt steunt in de Mechelse gemeenteraad de oppositie ook soms voorstellen van de meerderheid. Dus zowel in het politiek bedrijf als in een vennootschap heb je gemeenschappelijk doelen en tegenstellingen.

Als een vergadering niet volledig is, dan kunnen de aanwezige leden van het bestuur stemmen in zoverre er een voldoende totaal aantal aanwezigen zijn.

Uw argument houdt dus geen steek. 

Maar er is wel degelijk een verschil tussen een politiek bedrijf en een vennootschap. In een politiek bedrijf wordt er partijtucht ge-eist. De mening van de betrokkenen is ondergeschikt aan de meningen van de partij. Tenminste in Belgiê. In andere landen, bvb. Nederland, USA hebben politici een veel grotere autonomie om voor hun eigen mening op te komen. Hier heerst helaas een tyrannie van de partij, zowel in meerderheid als oppositie.

Ja, de beste stuurlui staan aan wal, maar ik zou wel mijn werk gedaan hebben, niet gaan lopen zijn, en gestemd hebben in deze, en daarmee de belangen van de burgers (achterban) hebben gediend.

@Peter, wij zorgen voor ONZE achterban als het efkes mag! En zoals ge zelf zegt, kan er in een vennootschap ook maar gestemd worden als er voldoende aanwezige stemgerechtigden zijn. Maar die zijn wel allemaal lid van dezelfde vennootschap. En dat raakt  dus de kern van de zaak: in de gemeenteraad zitten dus wel degelijk verschillende vennootschappen/partijen met andere visies. En het is eveneens zo dat als een bestuursvergadering bijvoorbeeld niet in aantal is, dat er een nieuwe vergadering wordt samengeroepen!

Wat de partijtucht betreft, die is bij mijn fractie niet steeds expliciet. Wij stemmen al wel eens verdeeld....jaja! Dat komt niet in de kranten, maar iemand die eens de raadszitting bijwoont kan dat soms vaststellen....

Tenslotte zijn er geen groter doven dan zij die niet luisten willen, en geen groter blinden dan zij die niet willen zien. Point final.

@Eddy; Klopt volledig. iedereen zorgt voor zijn eigen achterban: vennootschap of politieke partij, allemaal het zelfde. U moet daarvoor geen hoofdletters gebruiken.

U bent lid van de gemeenteraad van Mechelen, samen met alle andere schepenen. In uw partij is uw achterban toch ook de burgers ?

Wat mij betreft wil ik hierover gerust verder argumenten over wisselen. Ik denk wel dat we het eens kunnen worden. Enfin, als de Stad Mechelen er maar bij gebaat is is het ok voor mij.

@Eddy, in geval dat er onenigheid is, is het nog steeds de taak van de vertegenwoordigers van het volk, van welke strekking dan ook, om te blijven zitten en de belangen van de kiezer te behartigen, lijkt mij.
Nu is de oppositie gechareld en eigenlijk is het hun eigen stomme schuld.
Het aftrappen met als doel een nieuwe vergadering uit te lokken, vind ik verkwansellen van het belastingsgeld van de burger.
Jullie taak is te zorgen dat er overeenkomsten gemaakt worden op een zo efficiënt mogelijke manier, en niet mekaar tegenwerken of onderuithalen.
Soms vraag ik me af of de gemeenteraad en de oppositie een bende kleine joeng bij elkaar zijn, terwijl jullie eigenlijk volwassen, logisch denkende, gestudeerde en vooral integere mensen zouden moeten zijn die alleen ons belang voor ogen hebben.
Mij lijkt het eerder een spelletje tussen een hoopje ego's die mekaar de grond inboren tijdens de gemeenteraad en daarna broederlijk aan de toog staan te lachen en te keuvelen, net zoals de advocaten die in de rechtbank elkaars vijand zijn en achteraf gezamelijk een strategie afspreken om hun beider klanten zoveel mogelijk geld uit de zakken te kunnen kloppen.
En zeg niet dat dat niet waar is, want i've been there.

Peter, vermits Eddy zijn point final gezet heeft wil ik het nog eens overnemen. Met zijn hoofdletters heeft hij het zeker niet slecht bedoeld. Een mens moet al eens stillekes durven vloeken. U zegt  het goed, onze achterban - lees kiezers - zijn inderdaad ook burgers. U weet zo goed als ik dat het ook mensen zijn van vlees en bloed en vooral oer-Mechelaars. Door anderen dan uitgespuwd worden voor mestkevers is in een moderne samenleving onduldbaar..

Wat nu het democratisch gehalte van de gemeenteraad betreft. Er bestaat geen bananenrepubliek op de wereld waar met " het beslissen " zo onzorgvuldig wordt omgesprongen als in ons lieve Mechelen. In 't kort even voorstellen.

Een door het college geagendeerd punt kan door de oppositie worden tegengesproken met argumenten. Na een debat vraagt de burgemeester dan het stemgedrag van - allereerst het Vlaams Belang en vervolgens van de CD&V - en vervolgens de traditionele afsluiter door him self gebracht " En de meerderheidsfracties stemmen voor ". Ge moet ze daar soms dan zien zitten, de nagelbijtende democtratisch verkozen sossen en groenen. Nul invloed op het systeem. Arme democraten, enkel verkozen om god te plezieren.

Peter, vermits de gemeenteraad u niet interesseerd zullen wij het u en anderen proberen uit te leggen. Wij zijn daarvoor niet beschaamd.

 

@G.L.: U bent blijkbaar (naar eigen zeggen) samen met Eddy blijven zitten om te stemmen ? Dat getuigt van volharding. Chapeau.

Maar de rest van de oppositie die blijkbaar aan zijn democratisch plicht verzaakt: inderdaad ... arme democratie.

Snel nog wat nieuws uit Hombeek. Ik weet niet waar ik het anders moet kwijt geraken.

Op het Heike in Hombeek heeft de tradinionele " half oogst " kermis voorbij weekend zijn start genomen. Buiten de gebruikelijke kinderatrakties en smoutbollenkraam vinden er ook nog diverse grote mensen - speeltjes plaats zoals wedstrijden petanque en groot kaarttornooi. Als toetje op de taart op 15 augustus om 11.00 uur het aperitiefconcert door de fanfare " De vrolijke vrienden ". 

Voor liefhebbers van gezonde ontspanning op de boerenbuiten een aanrader.

 

Mechelen bereikbaar????

Daarnet was ook Battelbrug afgesloten met nadarbarelen!

Jokke, de mechelse politie heeft dit alles voor ons opgelost door doodleuk te zeggen dat al wie niet in Mechelen moet zijn er moet wegblijven en dat we voor de rest te voet of met de fiets moeten gaan (of ge het kunt of niet daar hebben ze niet van gesproken).

@marc1: ik wil Mechelen uit! ;-)

Jokke, als ge er uit wil ! In Hombeek wachten nog een paar stukskes grond op een koper. Desnoods kom ik u halen met een helikopter.

@G.L.: Merci voor het aanbod, ik ben niet meer van zin van een prei- of maïsplantage op te starten!

En de Battelbrug was handig om via Leest naar Kapellen-op-den-Bos te rijden, zodat ik niet die 1000 keer moet slalom rijden tussen al die paaltjes in uw beminnelijk Hombeek!

Jokke, sorry maar naar die paaltjes heeft in Hombeek geen mens gevraagd. Dat is een geschenk van den dorpsraad. Ik ben kontent dat het nu ook eens iemand anders zegt.

Ik zal u eens helpen se. Toch via Hombeek en aan 't frutkot rechts af tot aan 't sparreke. De Kapelse weg op en altijd recht recht door, bij den Bart voorbij, de spoorweg over en nog altijd rechtdoor tussen de prei en de mais en dan komt ge uit aan dat tunelleke in Oxdonk. Garantie de kortste weg en maar drie paaltjes. Als ge wilt laten we die nog geel en rood schilderen, we hebben daar experts voor. Wuiven als ge bij mij voorbij rijdt hé.

Ge hebt toch nog ergens een oude stafkaart liggen zeker.

@G.L.: Met paard en kar is dat zeker te doen, maar met een gemotoriseerd vehikel zal ik, bij een controle, het moeilijk hebben om vol te houden dat ik aan "lokaal verkeer" doe of "aangeland" ben! ;-)

@GL, pas maar op met uwen helicopter want als ge niet rap zijt beland hij in de draden van de virtuele tramlijn

 Jokke, denkt ge nu echt dat ik u naar de kl... zou willen sturen. Dan wilt ne mens al eens helpen.

 Lieven, den helicopter is al gereserveerd. Daar heeft iemand voor gebeld uit Lantin.

Ik dacht al dat GL achter zijn uren helicoptervluchtjes ging organiseren van uit het landelijke Hombeek naar enkele gevangeniskoerkes en terug.
Als ge met den helikopter te laag over Hombeek vliegt gaat dien boer met zijne riek achter uw gat zitten, want dan waait zijne maisdoolhof plat en is de mens zijn bijverdienste kwijt :-)
 
Maar alle gekheid op een stokje, Marc 1, wat kan de politie momenteel meer doen dan zeggen dat je als automobilist zoveel mogelijk Mechelen moet vermijden ?
De beste stuurlui staan meestal aan wal, dus ik ben ne keer curieus naar uw spitsvondige oplossingen.
Ze zijn momenteel aan het werken op 18 plaatsen tegelijk in Mechelen en er zijn ook nog de werken van Infrabel voor de nieuwe spoorlijn.
De goedkoopste periode voor wegenwerken zijn de maanden augustus en september en voor de vakantie heb je mei en juni.
Dat zijn de maanden dat men het minste risico loopt op oponthoud door het weer.
Het is niet de politie die beslist wanneer en waar er gaat gewerkt worden, maar wel de stad, de provincie, of de staat, naargelang de plaats van de werken.
Reklameren is natuurlijk heel gemakkelijk, en als men de werken moest uitstellen kunnen we weer zagen dat ze niks doen om de wegen te onderhouden.
Weet je dat we door zo'n pessimistisch gedrag al verweten worden van zageventen en moeilijke mensen te zijn ?
Je moet dat maar eens vragen aan iemand van buitenaf die hier in Mechelen commerce gedaan heeft.
 
In file staan is niet plezant, maar neem iets mee waar je je in de file mee kan bezighouden en je gaat het al een stuk aangenamer vinden.
Wanneer ik in de file sta neem ik mijn fototoestel en begin ik vanuit de wagen de omgeving en de mensen te fotograferen.
De tijd gaat zo sneller voorbij en de frustratie en stress ebt volledig weg.
Stress, wadisda ???? :-)

 Jan, hoe weet gij dat het een gevangenis is ? Hebt gij daar ingezeten?

@GL: Tuurlijk, wist gij da ni ?

De werken aan de E19, tussen Kontich en Mechelen (richting Brussel) zijn echt wel nodig want het rechterrijvak is echt kapotgereden : serieuze spoorvorming en barsten.  Aan dat laatste zal de hitte van de voorbije dagen ook wel serieus schuld aan hebben.

Foto Gimycko

@Gimycko, die spoorvorming is het gevolg van te zwaar geladen vrachtwagens;het schijnt dat onze wegen berekend zijn op het belgische maximaal toegelaten gewicht. Kan zijn....en het is vermoedelijk daarom dat men in sommige landen (Duitsland oa.)  de rechterrijstrook terug in gewapend beton legt.

Mijn cynisch proza werd blijkbaar weereens niet begrepen en direct begint Luc dan wat te orakelen....ik dacht dat het orakel in Brakel woonde.

Luc moet dus Jan zijn natuurlijk.....(ik zit teveel met mijn broer in mijn kop).

 Marc, 'n orakeleir is dat een nieuw Mechels woord dat we dus nu uit Brakel importeren?

@Marc1: Cynisme is erg moeilijk op het internet. De mensen die een opmerking lezen kunnen niet zien dat het cynisch bedoelt is. Dit is erg vaak de bron van veel misverstanden. Men heeft zelfs ooit geopperd om een leesteken in te voeren voor cynisme.

Een dat gaat alles oplossen (cynisch).

Het (waarschijnlijk) technisch probleem aan de Battelbrug was vanmorgen opgelost!!!

Laat ons hopen dat die het nog een tijdje volhoudt!

Nee hoor Marc1, best erbij zetten als je je waagt aan cynisme, want het kwam over alsof je met een beschuldigende vinger naar de politie wees.

In ieder geval, mijn tip voor bezigheidstherapie met een fototoestel in de file mag wel ter harte genomen worden.

Het levert soms zelfs schitterende plaatjes op van neuspeuterede of  getergde chauffeurs, terwijl je zelf lekker ontspannen staat aan te schuiven :-)

Die spoorvorming zal wel het gevolg zijn van een overijverige aannemer die vergeten was dat er (voorlopig) alleen spoor moet komen tussen brussel en Mechelenen niet van Mechelen naar apen

 Jan Goovaerts, zijt gij wel zeker dat staatssecretaris Schoupe met uw bezigheden achter het stuur akkoord is

Ja, Jan G, en dan al die inbreuken op die neuspeuteraars en geeuwers hun privé..straks lappen ze u nog een proces aan uw broek voor voyeurisme of dergelijks want we vergeten het dikwijls maar "big brother is watching!". 

Lol, of meneer Schouppe daar nu akkoord mee is of niet, zal mij worst wezen :-)
Bij stilstaand verkeer doe je wat je wil.
 
We worden inderdaad op heel wat plaatsen in de stad gefilmd en gefotografeerd, zonder dat we er erg in hebben.
Mij maakt dat niet echt uit, want ik ben een brave jongen, dus ze doen maar.
De stoute kindjes zullen dat uiteraard niet zo goed vinden, maar da's hun probleem.
Als je al neuspeuterend gefotografeerd word, was het een teken dat iemand je kon zien en dan had je maar met je vingers uit je neus moeten blijven :-)
 
Voor naast de pot-pissers moet het een nachtmerrie zijn dat er zoveel mensen tegenwoordig met een fototoestel rondlopen.
Moeten ze maar beter mikken of op den buiten gaan scheefp**pen, hahaha.

 

 In de zen toch ni kome pisse zekers en den veneir al dieje paling kapot zekers.

@G.L. 't  zen allamma gin azaunpissers zeunne! 

Merkwaardig, GL die steeds klaagt over al dat doorgaand verkeer in Hombeek stuurt in zijn bijlage van enkele dagen terug dat verkeer via een landelijke weg naar Kapelle op den Bos, een weg waarvan het laatste gedeelte enkel voor plaatselijk verkeer is. Zeker het laatste deel van de Kapelseweg en de Kapellebaan zijn niet geschikt voor doorgaand verkeer, te smal. Deze weg is uitermate geschikt voor de vele fietsers die van Hombeek naar Kapelle naar school gaan.

GL  zou u dus moeten aanraden de gewone weg naar Kapelle te nemen, via de as Mechelseweg-Expoelstrraat. En ja, daar staan paaltjes. Niet om u te pesten, maar wel om de snelheid te verlagen. Daardoor is er meer veiligheid voor alle weggebruikers en is er minder lawaai en zijn er minder trillingen in de huizen. Want deze betonweg heeft geen fundering (men beweert dat sommige betonplaten gewoon op het gras zijn gegoten). Die paaltjes, men noemt dat snelheidsremmers, zijn er dan ook gekomen op vraag van de bewoners. Waarom zou een Dorpsraad zich daar dan niet voor inzetten.

Ook op andere wegen in Hombeek staan snelheidsremmers, Houtestraat-Driesstraat en Kapelseweg-Schoorstraat-Heike. Ook dat zijn brede oude betonbanen die niet ingericht zijn zoals men dat vandaag zou doen in functie van een veilig verkeer, zeker voor de zwakke weggebruikers.  En ook die "paaltjes" zijn er gekomen op vraag van de bewoners. En dus gesteund door de Dorpsraad.

Eén troost. Begin 2010 begint men met de volledige heraanleg van de Bankstraat en Zepstraat. Tegen 2012 moet dat klaar zijn. Die nieuwe weg zal ingericht worden zoals het in deze tijd hoort en dan zijn paaltjes niet meer nodig. Ook daarvoor heeft de Dorpsraad sterk geijverd.

Als GL in de gemeenteraad kan bekomen dat alle betonbanen in Hombeek vernieuwd worden, dan verdwijnen alle paaltjes. Iedereen tevreden. En dan is al dat gezaag over die "paaltjes van de Dorpsraad" ook gedaan. 

De werking van de Dorpsraad is zeer frustrerend voor de leden, steun en medewerking, zeker van de twee (met Somers erbij hebben we er zelfs drie!) gemeenteraadsleden van Hombeek,  zou dat enigzins kunnen compenseren. 

Met alle sympathie voor GL, maar zoals men in Hombeek zegt "just is just".

Ivo Cammaer (lid van de Dorpsraad) 

 Aan Ivo, 

               met alle waardering voor een Hombekenaar die onder een anoniem bericht ten minste zijn naam durft zetten. Chapeau. Over de inhoud kunnen we tot in de eeuwigheid diskuteren. Het hangt er maar vanaf met wie ge spreekt en hoe ge het bekijkt. En het is maar logisch dat we met zijn allen proberen Hombeek beter ( algemeen begrip ) te maken. De ideale oplossing was natuurlijk een autovrij Hombeek want zeg nu zelf waarom moet Jokke naar Kappelen op den Bos ?

We kunnen misschien pinnekesdraad rond Hombeek zetten ??  :-)

Nochtans waren de Hombekenaars niet zo blij als Hombeek autovrij was vanwege de omleidingen.

Ik passeer regelmatig in Hombeek, waar zelfs nog een snelheidsbeperking van 40 km geldt, ik dacht dat het van 30 naar 50 sprong, maar blijkbaar is de sterre daar even blijven stille staan :-), en die paaltjes zorgen voor trager verkeer, al zijn ze nog niet helemaal efficient.

Je mag daar 50 rijden en nog word je regelmatig voorbijgestoken door laagvliegers.

 

 

 

 @ Jan naamgenoot,

                                      liever ne muur dan ne pinnekesdraad. Die kunnen we dan door de kunstenaars uit 't stad laten volkladden. Een attractie erbij.

Tijdens de werken van de eeuw is daar nog niet zoveel gezaagd door de Hombekenaars zelf maar veel meer door diegenen die moesten rondrijden. Ja en in Leest en Zemst vonden ze al die gelegenheids touristen ook niet zo leuk. Maar ge kunt geen ommelet bakken zonder kiekens hé Jan.

Jan, dat van die 40 kilometers moet ge mij eens stillekes uitleggen waar dat is want dat lijkt mij iets voor 't schoon verdiep :-)))).

En over die paaltjes die in 't midden van 't straat  groeien daar zijn al bomen over kapot gezaagd. Maar als ge dan toch regelmatig passeerd moet ge eens binnen komen in 't bruin caffeeke dan kunt ge daar meer over te weten komen. Het laatste debat ging erover of die paaltjes van de Racing moeten zijn of van de KV of misschien toch beter van de Zennester. Anderen zeggen dan weer, helemaal weg ermee want ze rijden ze toch allemaal kapot.

 @ Jan,

              kurieus dat ik ben toch maar eens gaan zoeken naar dat bord van 40 maar niets gevonden. Was dat niks van 40 jaar getrouwd of zo iets ? En sorry Ivo maar dat niet naar Kapelle mogen rijden via de Kappelseweg klopt ook niet. Ge moogt theoretisch wel niet meer terug komen. Ik denk dat dit echter nog restanten zijn van onze Leo zaliger en de bordenleverancier uit Lokeren. Toen werden borden geplaatst daar waar ze dachten dat er nog geen stonden..

 Hallo, de klok twee uur terug draaien en vergeten van die 40 per uur. Jan heeft toch wel gelijk zeker. In de Boterstraat - dat is daar waarlangs de Brusselaars naar Hombeek komen - nog vier borden van 40 per uur gevonden.

Jan, even terzijde is dat daar dat ge uw spek en uw patatte gaat halen ? Bij die jongman - boer die ze een paar maand geleden uit zijn bed hebben gehaald voor zijn geld.

 Jan, nu weet ik er meer van. Bij Leona wisten ze te vertellen dat er in totaal wel zeven borden staan met die 40 per uur ( denken ze ) . Dat stamt nog van in den tijd dat de dieren spraken. Nonkel Leo ( CD&V ) zaliger sprak : " hier vooraan in de Boterstraat een plak van 30 wegens het voetbalveldje en een beetje verder eens streepje 50 en dan komen we weer aan een voetbalveldje, dus opnieuw 30 en dan komen we in Zemst en daar hebben we niets te zeggen. Ja maar merkte Jansens op, laat er ons dan maar van 40 zetten. Dan moeten we er niet zoveel zetten( wa blieft ) en dat komt goedkoper uit. HAHAHA . En daar zat onzen Bart bij. 

 

Die borden staan op de baan richting Zemst Laar.
Als wij bij ons Vanessake in Laar iets gaan drinken, moet ik daar voorbij.
Vraag me nu niet hoe die straat daar heet, want dat weet ik niet.
Omdat je nergens anders nog borden van 40 ziet staan, vallen ze geweldig op.
 
 

 

 @ Jan Fideel,

                           vraag eens aan Vannesake in welke stad ge terecht komt als ge die borden van 40 ziet staan. Ze zal het u zeggen maar zet u eerst goed vast op uwe stoel.

@G.L.

"De ideale oplossing was natuurlijk een autovrij Hombeek want zeg nu zelf waarom moet Jokke naar Kappelen op den Bos ?"

Has havve neus ne kapstok was zou ik het er aan hange!

En ik rijd naar Kapelle-op-den-Bos en niet naar ergens anders!

 

 

 Jokke, ge hebt pech, mijne neus is gene ....en gij rijdt toch waar gij wilt, als was het naar Absurdistan.

@G.L. Eigenaardig dat ge Absurdistan correct kunt spellen, maar niet de naam van uw buurgemeente!

 Jokke, waarom hebt ge het dan niet simpel gehouden zoals Jan, die rijdt naar Sempst Laar.

En als ik van Sempst Laar goe zat terug naar huis rij, wil ik wel eens langs Kapelle op den Bos rijden, zenne.

 Ha ja, langs de zattosnelweg, die loopt met veel bochten door hoembeke! :-)

Voila, Christophe die kent zijne weg se.En die bochten dat is om het een beetje langer te laten duren:-)

 Het enige "nut" van die paaltjes in de Bankstraat is verkeersaggressie! Ikke eerst ikke eerst..

Bijkomend "nut" overdreven snelheid, want weeral ikke eerst ikke eerst.

Ik moet daar tot mijn grote spijt dagelijks langs voor mijn werk, maar doe dit met steeds grotere stress. Zet voor mijn part om de 2 meter ne flitspaal, zet verkeerslichten als ge perse die paaltjes wilt laten staan, maar dit KAN NIET!!! Ik wil niet dood omdat één of ander dorpsraadje last heeft van "het verkeer". Daar zijn andere oplossingen voor.